עבור לתוכן

האם לקנות מחשב חדש עכשיו, או שכדאי לחכות?

Featured Replies

פורסם

אזת עם יציאתו של הבולדוזר והכרטיס מסך של NVIDIA והמשחקים החדשים שצפויים לצאת ולקרוע את המערכות החדשות... לא כדאי לחקות קצת ואז לקנות את המחשב, שכן המחירים ירדו בהשוואה להיום?

אם הייתי קונה מחשב לפני כמה חודשים הייתי הולך על ATHLON מרובע ליבה. כרטיס מסך סביר ב500+ ש"ח ו 4GB RAM. ולוח אם פשוט ב 300 ש"ח.

האם כדאי לחכות ולקבל משהו טוב משמעותית באותו מחיר?

פורסם

אי אפשר לנבא את העתיד, לא בדמות רמות הביצועים ולא בדמות רמות המחיר.

ההמלצה נשארת זהה תמיד. אם המערכת שלך כבר לא עונה על הצרכים שלך אז יש מקום לבחון את אפשרות השדרוג המשתלמת ביותר עבורך בסמגרת התקציב והשימושים מבין היצע החומרה העכשווי. אם המערכת שלך עדיין כן עונה על הצרכים שלך (לפעמים גם אם זה אומר לבצע OC מסוים) והרצון להחליף מערכת הוא יותר "פסיכולוגי" אז מומלץ להמתין עד שבאמת תמצה מהמערכת שלך את כל מה שהיא יכולה.

אין שום טעם להמתין ליציאת חומרה חדשה (אלא אם כן מדובר בעניין של ימים-שבועות בודדים) מכיוון ש:

1. מחירי החומרה החדשה תמיד יקרים בהתחלה.

2. יציאת חומרה חדשה לא אומרת שמחירי החומרה הנוכחית ירדו.

3. בעולם החומרה כל הזמן יש משהו באופק. זאת לולאה אין סופית.

4. עד שמחירי החומרה החדשה מתאזנים עוברים מספר חודשים ואז לא תקנה חומרה מדור קודם גם אם המחיר שלה יירד מעט, ובנוסף אולי כבר שוב יהיה משהו חדש באופק שכדאי לחכות לו וחוזר חלילה.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל אני הבנתי שעכשיו צריכים לצאת משחקים שאמורים לקרוע את המחשב,ככה שאולי מחשב שהוא בסדר היום, כבר יהיה מיושן בעוד 3 חודשים...

חוץ מזה, מבחינת השפעות על השוק הן שיציחאה כזו של משחקים תגרום לעליה בביקושים למחשבים חזקים, מה שיוריד את המחירים על חלקים חלשים יותר, ולבטח ימריץ את שוק היד השניה...

ז"א בניגוד למצב שהיה לפני נניח שנה שנתיים, ששם שוק המשחקים לא איתגר יותר מדי את החומרה... נדמה לי...

פורסם

אומרים ש"הנבואה ניתנה לשוטים" ולא בכדי.

קיבלת פה עצה מצויינת מ-About:blank

בניגוד למצב לפני כמה חודשים (לפני יציאת ה-SB), לא צפויה בעתיד הקרוב קפיצת ביצועים משמעותית מבחינת יכולות המעבדים וגם בגזרת כרטיסי המסך לא צפוי לצאת ממש בקרוב משהו סופר מהפכני. גם לא צפוי שינוי מיידי בתושבות המעבדים/זכרונות.

לכן לדעתי זה זמן מצויין לקנות מחשב - אם יש לך צורך אמיתי. אחרת תמיד כדאי לחכות.

פורסם
  • מחבר

אני אפעל כעצתכם, אבל דרישות המשחקים כבר ידועות ולא צריך להתנבא...

לגבי ההשפעה שלהם... ובכן כאן זה אמנם חיזוי, אבל חיזוי מושכל. שכן אם המחשב הוא למשחקים, אז דרישות המשחקים בשוק קובעות את הרמה של המחשב שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים