עבור לתוכן

מעבד אינטל מהדור החדש למערכת הפעלה XP

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב

אני מתכנן לשדרג את המעבד מפנטיום 4 ל- i3 (גם לוח אם, זכרונות 4 ג'). אבל אני מעוניין להישאר עם ה- XP ולא לעבור לחלונות 7.

שאלתי היא : האם המעבד ממצה את הפוטנציאל הגלום בו גם במערכת הפעלה XP ?

תודה

ניצוץ

פורסם

1. כן. אם כי ניהול המשאבים (בייחוד ריבוי ליבות) של Vista/7 טוב יותר משל XP, אבל באופן כללי זה לא שתפיק פחות (לפחות לא באופן משמעותי) מהמעבד.

2. מהם השימושים במערכת והתקציב לשדרוג? באופן כללי למעט מקרים נקודתיים לא מומלץ לשדרג למעבד כפול ליבה כשיש לך אפשרות לשדרג באותה מסגרת תקציב למעבד כמו ה-Athlon II/Phenom IIx4 או בתקציב גבוה יותר למעבדי ה-Core i5-2xxx.

פורסם
  • מחבר

שימושיי במחשב הן : תוכנות משרדיות, עריכת מוסיקה וצפייה בסרטים.

אינני משחק.

לא היו לי בעיות כלשהן בפנטיום 4 מלבד איטיות המערכת.

הסיבות לאי רצוני לעבור ל-7:

• פיננסית - יש לי XP - PRO חוקית. חבל לי להוציא עוד כסף על 7.
  • נוחות - המערכת הנוכחית מוכרת לי.
  • בזבוז משאבים - ממה שהבנתי ה-7 זוללת זיכרון. מבחינתי, הגרפיקה של XP מספקת אותי.

מה דעתכם ?

פורסם

אם אתה לא רוצה לעבור ל-Windows 7 אז אל תעבור, אבל דע שלא תוכל לדחות את הקץ לעד. בשלב כלשהו (שיש כאלה שייטענו שהוא כבר התחיל עקב ניהול המשאבים הטוב יותר של Windows 7) תאלץ אפילו בעל כורחך לעבור, אבל זה נושא אחר.

בכל מה שנוגע למעבד הייתי קונה Athlon IIx4 שלדעתי הוא המעבד (והפלטפורמה) המשתלם ביותר לצרכים שלך בנקודת הזמן הנוכחית.

פורסם
  • מחבר

1. כן. אם כי ניהול המשאבים (בייחוד ריבוי ליבות) של Vista/7 טוב יותר משל XP, אבל באופן כללי זה לא שתפיק פחות (לפחות לא באופן משמעותי) מהמעבד.

תודה על תשובותיך עד כה.

באילו מקרים בא לידי ביטוי יתרון חלונות 7 ע"פ XP - ניהול משאבים וריבוי ליבות ?

האם רק כאשר 2 תוכנות "כבדות" פועלות באותו זמן ?

סליחה על בורותי.

תודה מראש

ניצוץ

פורסם

Windows 7 יודעת לנהל את המשאבים של חומרה מודרנית יותר טוב מ-XP (שהושקה לפני 10 שנים, עידן ועידנים במונחי טכנולוגיה).

כיום זה לא בא לידי ביטוי משמעותי בפועל ברוב היישומים, אבל Windows 7 יודעת לנהל את חלוקת העומס בין ליבות המעבד יותר טוב, מנהלת את הזכרון יותר טוב ויותר מאובטחת.

בשלב כלשהו, דברים פשוט לא כבר ייצאו יותר ל-Windows XP, לא מנהלי התקנים לחומרה, לא תוכנות, לא עדכונים ואז לא תהיה ברירה אלא לעבור.

כיום ובעתיד הנראה לעין XP עדיין תאפשר לך לעבוד עם חומרה ותוכנות חדשות, אבל בשלב כלשהו תאלץ לעבור לגרסה חדשה יותר של מערכת ההפעלה (או למערכת הפעלה אחרת כגון Linux). כשקונים חומרה חדשה לפעמים כדאי לנצל את ההזדמנות ולקנות גרסת OEM במחיר מוזל (אתה יכול גם לקנות גרסת Upgrade לדעתי כי יש לך כבר XP) בהשוואה לגרסת ה-Retail. אבל כאן כמובן זאת החלטה שלך, רק רציתי להציג את העבודות.

פורסם

אני באמת לא מבין את הרצון של אנשים לא לעבור לחלונות 7. אם אתה קונה מחשב חדש/מעבד חדש אין שום סיבה בעולם לא לעבוד עם חלונות 7. היא תרוץ מהר וחלק ותנצל את החומרה החדשה שקנית במלואה. כל מה שאפשר להריץ על XP אפשר להריץ על 7 בעזרת XP MODE.

לגבי שדרוג מחשב ישן זה כבר תלוי ביכולות המחשב ומגבלות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים