עבור לתוכן

מ-P4 ל-E5200 או מעבד אחר, או שדרוג פלטפורמה לעבודה משרדית ומדיה

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

אז לא מזמן ייצאו מעבדי הSANDY BRIDGE החדשים.

עד מלפני יומיים היה לי את המחשב הבא:

CPU Pentium 4 3.0GHZ

לוח אם G31 של גיגהבייט תומך אפילו עד Q9650 QUAD CORE.

Ram: 3GB DDR2 667MHZ.

500GB של ווסטרן דיגיטל לא כולל דיסק גיבוי (1TB)

GPU: Nvidia Sparkle 9500GT

ספק כוח גנר'י לחלוטין (מאלו שאם יהיה מכת חשמל,כל המחשב יילך)

מארז של פנטיום 3 לפי דעתי

שימושים: הרבה לשוניות בדפדפן,הרבה תוכנות,גלישה,הורדות,סרטי HD READY 720P.

לפני יומיים בערך חבר הביא לי מעבד ליבה כפולה E5200 של אינטל, החלפתי ואני רוצה הבדל משמעותי בביצועים של המחשב. דעתכם/ן?

האם שווה רק לשדרג מעבד ולקנות ספק כוח איכותי ומארז? או לקנות מערכת חדשה ולשמר את הישן?

מעבדים בהנחה שאנחנו נשארים עם הלוח הזה: או להישאר עם הDUAL CORE, או לשדרג למשהו איכותי יותר, הלוח תוך עד QUAD.

מעבדים בהנחה שאני משדרג לוח: AMD או I5 2400 ומעלה או I5 760

I3 לא יתאים לי מכיוון שמדובר על כרטיס מסך על המעבד (יש לי חיצוני) ו2 ליבות, וכן I5 650...

תודה.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

דוגמה לכותרת עניינית היא 'מ-P4 ל-E5200 או מעבד אחר, או שדרוג פלטפורמה לעבודה משרדית ומדיה'

1. האם משחקים הם חלק מהשימושים במערכת (לא ציינת את זה אך מצד שני אמרת שחשוב לך להשאר עם הכרטיס הגרפי הייעודי שלך)?

2. אם אתה לא משחק במערכת ותחליט לשדרג פלטפורמה ישתלם לך הרבה יותר להשתמש בליבה או בשבב הגרפי המובנים במקום בכרטיס הייעודי שלך.

3. גם אם תקנה מעבד שיש בו ליבה גרפית מובנית או לוח עם שבב גרפי מובנה זה לא אומר שלא תוכל להשתמש בכרטיס הגרפי הייעודי שלך כך שהימצאות ליבה או שבב גרפי לא צריכה להוות מבחינתך סיבה לפסול מעבד או פלטפורמה מסוימים.

אמנם זה לא הפורום המתאים אבל ספק-כוח בהחלט כדאי לך להחליף בלי קשר לשום דבר אחר. ספק ג'נרי הוא אף פעם לא רעיון טוב מדי.

מארז זה עניין אחר. אין כזה דבר מארז ל-P4, מארז ל-AMD וכו'. אתה יכול לשים כל חומרה בכל מארז (בתנאי שהוא תומך בגודל לוח האם ויש בו מספיק מקום לכל הרכיבים כמו כוננים קשיחים לדוגמה). יש מארזים ג'נריים ויש מארזים שקצת יותר מושקעים, אבל המערכת תעבוד בכל אחד בדיוק אותו דבר. בכל מקרה על ספק ומארז תתייעץ בבקשה בפורום 'ספקים ומארזים'.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

דוגמה לכותרת עניינית היא 'מ-P4 ל-E5200 או מעבד אחר, או שדרוג פלטפורמה לעבודה משרדית ומדיה'

1. האם משחקים הם חלק מהשימושים במערכת (לא ציינת את זה אך מצד שני אמרת שחשוב לך להשאר עם הכרטיס הגרפי הייעודי שלך)?

2. אם אתה לא משחק במערכת ותחליט לשדרג פלטפורמה ישתלם לך הרבה יותר להשתמש בליבה או בשבב הגרפי המובנים במקום בכרטיס הייעודי שלך.

3. גם אם תקנה מעבד שיש בו ליבה גרפית מובנית או לוח עם שבב גרפי מובנה זה לא אומר שלא תוכל להשתמש בכרטיס הגרפי הייעודי שלך כך שהימצאות ליבה או שבב גרפי לא צריכה להוות מבחינתך סיבה לפסול מעבד או פלטפורמה מסוימים.

אמנם זה לא הפורום המתאים אבל ספק-כוח בהחלט כדאי לך להחליף בלי קשר לשום דבר אחר. ספק ג'נרי הוא אף פעם לא רעיון טוב מדי.

מארז זה עניין אחר. אין כזה דבר מארז ל-P4, מארז ל-AMD וכו'. אתה יכול לשים כל חומרה בכל מארז (בתנאי שהוא תומך בגודל לוח האם ויש בו מספיק מקום לכל הרכיבים כמו כוננים קשיחים לדוגמה). יש מארזים ג'נריים ויש מארזים שקצת יותר מושקעים, אבל המערכת תעבוד בכל אחד בדיוק אותו דבר. בכל מקרה על ספק ומארז תתייעץ בבקשה בפורום 'ספקים ומארזים'.

1. משחקים הם לא בראש מעייני. הרצת סרטי HD כן. הייתי שמח לשחק Call of duty האחרון (אם היה לי זמן),אבל אני לא מעוניין להשקיע עשרות אלפי שקלים עבור משחק פעם ב... לא?

לגבי מארז - ידוע,פשוט זה מארז שהיה נמכר בעבר עם P3, הוא מאוד אבל מאוד ישן ונראה רע (בהשוואה לCM690 לדוגמא) :xyxthumbs:

ספק - מסכים לגמרי

האם יש שיפור עוצמתי בביצועים מהP4 ל5200 לפי דעתך?

תודה.

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה סתם יוצר אי-סדר ועומס חזותי בדיון. ניתן לצטט הודעות קודמות שהופיעו בדיון או חלקים מההודעה שמעליך אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסוים שבה.

תוספת ביצועים ענקית לא תראה בשימושים שלך מכיוון שהם אינם תובעניים, אך בהחלט שה-Core E5200 הוא מעבד טוב יותר שמתאים יותר ליישומים עכשוויים. הוא יתמודד על כל השימושים שלך ללא שום בעיה. משחקים זה סיפור קצת אחר, למרות שגם בהם הוא עדיין בסדר ויאפשר לך בגדול לשחק (פה כמובן יש גם חשיבות לכרטיס הגרפי שלך, בייחוד אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות).

אני לא חושב שיש טעם להשקיע סכום כסף במעבד מרובע ליבה לתושבת 775. תשתמש ב-E5200 שיספיק לך לכל השימושים העיקריים שציינת ללא שום בעיה. אם וכאשר בבוא היום השימושים שלך ישתנו או שהמערכת הנוכחית כבר לא תספיק להם, אז תשדרג פלטפורמה. לדעתי מיותר להשקיע עכשיו בפלטפורמת SB או AMD רק לצורך יישומים משרדים ומדיה כאשר המערכת הנוכחית שלך מסוגלת להתמודד איתם טוב מאוד.

פורסם
  • מחבר

אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה סתם יוצר אי-סדר ועומס חזותי בדיון. ניתן לצטט הודעות קודמות שהופיעו בדיון או חלקים מההודעה שמעליך אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסוים שבה.

תוספת ביצועים ענקית לא תראה בשימושים שלך מכיוון שהם אינם תובעניים, אך בהחלט שה-Core E5200 הוא מעבד טוב יותר שמתאים יותר ליישומים עכשוויים. הוא יתמודד על כל השימושים שלך ללא שום בעיה. משחקים זה סיפור קצת אחר, למרות שגם בהם הוא עדיין בסדר ויאפשר לך בגדול לשחק (פה כמובן יש גם חשיבות לכרטיס הגרפי שלך, בייחוד אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות).

אני לא חושב שיש טעם להשקיע סכום כסף במעבד מרובע ליבה לתושבת 775. תשתמש ב-E5200 שיספיק לך לכל השימושים העיקריים שציינת ללא שום בעיה. אם וכאשר בבוא היום השימושים שלך ישתנו או שהמערכת הנוכחית כבר לא תספיק להם, אז תשדרג פלטפורמה. לדעתי מיותר להשקיע עכשיו בפלטפורמת SB או AMD רק לצורך יישומים משרדים ומדיה כאשר המערכת הנוכחית שלך מסוגלת להתמודד איתם טוב מאוד.

השאלה האם אני יכול לגרום למחשב לרוץ יותר טוב עם מעבד חזק יותר בתושבת 775 (לדוגמא E8400/Q9650/Q9550) או עם AMD או I5.

מהם יישומים תובעניים יותר? האם אתה בטוח שסרט בלוריי ירוץ עם המעבד הנוכחי שלי?

אני חושב שאם סכום השדרוג/קניית מחשב חדש לא תהייה בשמיים, אקנה, ואת זה אשאיר איך שהוא...

מה שכן, בכל מקרה אני חייב ספק כוח איכותי ומארז, אבל זה לא לפורום הזה כפי שאמרנו כבר

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה סתם יוצר אי-סדר ועומס חזותי בדיון. ניתן לצטט הודעות קודמות שהופיעו בדיון או חלקים מההודעה שמעליך אם אתה רוצה להתייחס

יישומים תובעניים יותר הם עריכת וידיאו, מכונות וירטואליות, עבודה עם בסיסי נתונים או קובצי נתונים גדולים מאוד (בנפח של כמה GB) ועוד.

עבודה משרדית רגילה וניגון מדיה הם לא יישומים תובעניים וה-E5200 מספיק עבורם. אין לדעתי שום טעם לשדרג את המערכת, בטח לא למעבד מרובע ליבה בתושבת 775.

אם אתה בכל זאת מעוניין לשדרג את המערכת, אז תציין מהו התקציב שלך עבור מעבד, לוח-אם וזכרון.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. לא,אז אין משהו בסגנון (חוץ מההרצת סרטי בלוריי מדי פעם ששוקלים עשרות גיגהבייט)

למה לא לשדרג את המערכת למעבד מרובע ליבה בתושבת 775?

לגבי תקציב לוח ומעבד, הייתי מוכן להשקיע איזה 1400 ש"ח

בכל זאת מחשב לא קונים כל יום

פורסם

אין טעם לקנות מרובע ליבה מכיוון שאינך זקוק לו. אתה לא תבחין בשום שיפור או שום שינוי בעבודת המערכת.

מה עוד שה-5200 הוא אוברקלוקר מצוין כך שביישומים כמו שלך, שבהם עדיין התדר חשוב ואין צורך ביותר מ-2 ליבות, אם אתה רוצה לסחוט עוד קצת מהמעבד (ולדעתי מיותר כי גם בתדר סטוק שלו הוא יותר מספיק) תוכל לבצע לו OC.

בתקציב של 1400 ש"ח אין ממש טעם לשדרג מערכת. תוכל בתקציב הזה להכניס מערכת מבוססת על Athlon IIx4 שזה פחות או יותר כמו לקנות מעבד מרובע ליבה לתושבת 775 שכאמור נכון לעכשיו די מיותר לך. אם אתה בכל זאת מתעקש, אז תחפש מעבד Q95xx ביד שנייה כי לקנות חדש כזה ממש לא משתלם.

ההמלצה שלי היא שפשוט תעבוד עם ה-E5200, הוא יותר ממספיק לצרכים שלך (כולל ניגון מדיה, ואם אתה ממש מרגיש צורך "להתעסק" עם המערכת תבצע קצת OC), ושתשדרג מערכת רק כשבאמת יהיה בכך צורך בעתיד.

אם כבר משהו בעדיפות גבוהה יותר אז תחליף ספק כוח ואולי גם מארז. אלו שני רכיבים (מארז בטוח, ספק כוח תלוי במצבו ובחומרה החדשה באותה נקודת זמן עתידית) שתוכל להעביר איתך גם לחומרה הבאה שלה. זאת תהיה השקעה משתלמת יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

תגיד, איך זה שE4500 הוא מסדרת CORE 2 DUO ואילו E5200 הוא DUAL-CORE רגיל? אני מניח שהE5200 טוב יותר?

עם הספק שלי והקירור הגנרי' והמארז אם אני אעשה לו O.C המצב לא יהיה טוב.

בהנחה שאני מחפש יד שניה - האם יש בדיקות שאני צריך לבצע לו לבדוק שלא דפקו אותו מO.C? למה רק Q95XX ולא Q8XXX?

פורסם

תפסיק בבקשה לצטט תגובות שמעליך. זה לא מוסיף לסדר של הדיון ומיותר לגמרי.

Core 2 Duo ו-Pentium Dual Core הן שמות של סדרות לצורכי מיתוג. שתיהן מבוססות על אותה ארכיטקטורה כך שלא נכון להגיד "רק Dual Core" כאילו שמדובר פה על משהו שהוא פחות טוב.

מעבדי Q8xxx לא ממש משתלמים כמעבדים ביתיים. אבל גם הם אפשרות. הייתי בודק כמה עולה ביד שנייה ה-Q8400. אם מחירו משתלם אז גם הוא אפשרות.

אך כאמור, לדעתי כל זה בכלל מיותר לך וה-E5200 יותר ממספיק עבורך היום (ועל אחת כמה וכמה עם OC קליל-בינוני לאזור ה-2.8-3.0 GHz. לצורך כך ספק בהחלט כדאי לך להחליף, אפילו בלי קשר ל-OC, גם קירור הסטוק יאפשר לך לעלות תדר של כ-200Mhz ואולי אפילו יותר בלי הרבה בעיה).

פורסם

לצרכים שלך אתה לא צריך לשדרג כלום - חבל על הכסף שלך. 3GB זיכרון מספיקים בהחלט, 9500 מריץ סרטי HD

והמעבד שלך כפול ליבה שהוא די והותר.

האם אתה נתקל בקשיים היום בהרצת דבר מה? אם לא, מה השאלה שלך בעצם (ולא, אין דבר כזה להריץ את המחשב יותר טוב)

פורסם
  • מחבר

About:black, אני מצטער על הטעות שעשיתי שוב.

לטובת הדיון גם ערכתי את ההודעות והורדתי מהן את ה"ציטוט".

אותה ארכיטקטורה? אז מה מבחינה טכנית ההבדלים המהותיים בין שני המעבדים הללו?

למה Q8XXX לא משתלמים כמעבדים בייתים? ומה ההבדל בינם לבין Q9XXX?

אבצע O.C כשאקנה ספק בימים הקרובים לאחר שאתאים אחד לצרכיי.

Gil28 - לא. ויש דבר כזה להריץ את המחשב מהר יותר (כמובן גם בעזרת SSD ולא דיסק מכני)

מה שבטוח - שספק ומארז אני חייב לקנות והשבוע!

פורסם

ההבדל המהותי בין שני המעבדים הוא התדר. מכל שאר הבחינות הם כמעט זהים לגמרי. כמו שאמרתי, השמות של הסדרות הן מיתוג בלבד ולא מעידות כלום על "איכות" או "עוצמת" המעבדים שממותגים ככה.

Q8XXX לא משתלמים כי הם מעבדים בתדר נמוך יחסית, ולתדר יש עדיין משמעות בעבודה משרדית רגילה, ובנוסף הם גם אובקלוקרים לא מי יודע מה. זה לא שהם לא מתאימים, הם פשוט לא הבחירה הכי מוצלחת לדעתי. סדרת ה-Q9xxx גם משווקת בתדרי סטוק גבוהים יותר, וגם מכילה 12MB של זכרון מטמון מרמה שנייה (לעומת 4 בסדרת 8) הבדל שבארכיטקטורה הספציפית עליה מבוססים המעבדים יש לו משמעות מסוימת (אם כי בשימושים שלך היא לא תבוא כל כך לידי ביטוי).

באופן כללי אני שוב חוזר על ההמלצה לא לשדרג מעבד ולהשאר עם מה שיש לך כי הוא מספיק לצרכיך ואת הכסף להשקיע ברכיבים אחרים שיש להם חשיבות גדולה יותר. אבל אם אתה "מתעקש" לשדרג מעבד אני הייתי ממליץ יותר על סדרת 9 מאשר 8.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים