עבור לתוכן

תעזרו לי לפגוע בשני ציפורים עם אבן אחת (מערכת קולנוע ביתי למחשב)

Featured Replies

פורסם

הי חברים,

אני מעוניין לרכוש מערכת קולנוע ביתי שכרגע תחובר למחשב (שם רוב עיסוקיי - שזה בעיקר מוזיקה ולעיתים גם סרטים בבלו-ריי). בעתיד מערכת זו תחובר לטלויזיה מן הסתם.

אני צריך רסיבר ורמקולים. אין לי צורך בווליום מטורף או פיצ'רים שלא אשתמש בהם לעולם. כל מה שאני מבקש זה איכות צליל טובה!

תקציב: 2500~ שקלים חדשים (אם עוד 500 שקלים יעשו את ההבדל אז על הכיפאק).

תודה!

פורסם

אם אתה רוצה איכות צליל טובה, למוסיקה בעיקר והתקציב שלך נמוך יחסית, מומלץ בחום להסתפק במערכת סטריאו. את הסיבות לכך פירטתי בעבר, עשה חיפוש על השם שלי אם אתה מעוניין בהסבר.

מה גודל החדר?

אילו סוגי מוסיקה אתה שומע?

מאיזה אזור אתה בארץ (שאפנה לחנויות המתאימות)?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההענות.

גודל החדר הוא 2.5*4 מ'.

אני שומע הכל, אבל לרוב זה רוק, פופ וsmooth jazz.

אני גר בחיפה.

תודה!

פורסם

לך לכאן: http://www.audiophile.co.il/ ובקש לשמוע שילובים של רמקולים מדפיים ומגבר משולב הנכנסים לתקציב. נסה מגבר זול ביותר כמו ה-T-AMP עם רמקול יקר ונסה גם מגבר יקר כמו הטופז של קיימברידג' עם הרמקול הקטן שלהם. וכמובן כל שילוב שנכנס באמצע (אל תפספס את המוניטור אודיו והפרוג'קט הקטנים).

דווח לנו מה העלת בחכתך. :)

פורסם
  • מחבר

החלטתי, עקב התקציב המוגבל, ללכת על ציוד יד שניה.

דיל טוב שאני רואה עכשיו זה הUsher S520 ב1800 והNAD 3020 בפחות מ-1000 שקלים.

עכשיו עולות לי מספר שאלות:

1. האם השילוב של המוצרים טוב? האם המחיר שלהם טוב במידה והמוצרים תקינים ושמישים לחלוטין?

2. אם יש לי יציאה אופטית מהכרטיס קול המובנה במחשב האם כדי להשתמש בה או שצריך גם להשקיע בכרטיס קול איכותי יותר?

3. האם לNAD 3020 יש כניסה אופטית? או שיש דרך עדיפה יותר לחיבורו למחשב?

תודה.

פורסם

החלטה נבונה, אולם יש לה פנים בעיתיות: הסיכון ברכישה "על עיוור" הוא גדול. הרכיבים עצמם טובים. האושר הזעירים טובים מאד וה-NAD הוא קלאסיקה אמיתית. אלא שלצערך, השלם גדול מסך חלקיו - אתה צריך לשמוע את השילוב המדובר, עם המוסיקה שלך ורצוי בחדר דומה בצורתו לשלך.

מבחינת מחיר, אם אני מעריך נכון, המחיר של האושר טוב וזה של ה-NAD פחות (תלוי כמה פחות מ-1000, זה מגבר ישן נושן, אבל הוא זה ששם את NAD על המפה).

אין למגבר הזה כניסה דיגיטלית כלשהי. למערכת מסדר גודל כזה רצוי כרטיס קול של כמה מאות ש"ח. האסוס XONAR למיניהם מומלצים, חפש בפורום. אני חושב שבתקציב שלך, אפילו אם אתה קונה חדש, כדאי להשקיע בכרטיס קול מעין זה. אם כבד לך להוסיף, תכניס את זה בשיקול התקציב הנוכחי של 3000 ש"ח. גם ב-2500 תוכל להרכיב משהו חביב דיו כדי "לנצל" כרטיס קול כזה.

אם אתה רוצה את דעתי, לא קונים בלי לשמוע, אפילו אם זה אומר שתקבל מוצרים טובים משמעותית במסגרת התקציב. זה שהשילוב יקר יותר (כחדש) לא מבטיח שתיפול בקסמה של המערכת. לכן, אם אין אפשרות לשמוע (ולא כל רכיב בנפרד, אלא את השילוב המסוים!) אני מציע ללכת על חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים