עבור לתוכן

עזרה במציאת קצה חוט לבעיית איטיות בעבודה שגרתית בחלונות

Featured Replies

פורסם

אז ככה בזמן האחרון החלה בעיית איטיות בלתי נסבלת בעבודה שגרתית במחשב, משמע גלישה באינטרנט, מעבר בין תיקיות ואפילו שמיעת מוסיקה, שלא נדבר על עשיית כל הפועולות האלה יחדיו שאמורות להיות פועולות שלא מהוות איזה שהיא בעיה למחשב יחסית חדש.

בתור התחלה הייתי בטוח שהבעיה נובעת ממערכת ההפעלה, בעיית תוכנה פשוטה שתיפתר על ידי פירמוט המחשב - ולכן פירמטתי את המחשב ולמרות זאת אפילו שלא התקנתי אף תוכנה מלבד דרייברים בסיסיים (כרטיס מסך/ צ'יפסט) הבעיה חזרה על עצמה, עדין לוקח למחשב הרבה זמן לפתוח תיקיות, חלונות אינטרנט ואפילו מוסיקה נשמעת באופן קטועה.

החלטתי לנסות לבדוק מאיפה הבעיה נובעת, התחלתי מהמעבד, הורדתי PRIME95, והרצתי כמה שעות טובות מבחנים, מכל הסוגים - הפלא ופלא אף לא שגיאה, עברתי לזכרונות הורדתי memtest64 העליתי אותו דרך הדוס ושוב הרצתי במשך כמה שעות בדיקות ושוב - לא הופיעה שום שגיאה, לאחר מכן עברתי לבדיקת הכונן הקשיח שגם בשבילו הורדתי מספר תוכנות של מציאת בד סקטורס וכו' והרצתי שוב בדיקות וגם שם לא עלתה שום שגיאה. אני לאחר ניסיונות אלה דיי אובד עצות אלה הדרכים שאני לפחות מכיר לניטור הבעיה שלא הצליחו לעלות אפילו קצה חוט למקור הבעיה. בנסוף פירקתי את כל חלקי המחשב - הוצאת כרטיסים, זכרונות, מעבד שכללו ניקוי מאבק וכו' מה שלא עזר. בנסוף הטמפ' מאוד נמוכות של כל רכיבי המערכת לא נתקלתי גם במהלך הרצת המבחנים בטמפ' גבוהות או חריגות.

מקווה שתצילחו לתת לי עזרה למציאת קצה חוט למקור הבעיה אני כבר הרמתי ידיים, תודה מראש.

כמעט שחכתי, המחשב בן שנה וחצי וזה המפרט:

Intel Pentium E6300 2.80GHz

Gigabyte EP43-UD3L

G.SKILL DDR2 2048MBX2 800MHZ CL5

WD 500GB

FORCE3D Radeon HD4850

Antec TruePower 430W

פורסם

תבדוק SMART בכונן אם יש אזהרות או משהוא

תעלה במחשב לינוקס מ CD או USB ותנסה לעבוד איתו

פורסם

תבדוק את מהירות הדיסק הקשיח עם HDTUNE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים