עבור לתוכן

אשמח לעזרה בנושא שדרוג המחשב/קניית מחשב חדש בשלבים (עד 4000 ש"ח כרגע) - משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין במחשב למשחקים שיוכל לשמש אותי לאורך זמן. אני נוהג לשחק בהגדרות גבוהות עד כמה שניתן.

כיום, המחשב המשמש אותי עדיין "סוחב" לא רע, אבל אני עובד על מסך 19 אינצ' בעל רזולוציה של 1280x1024. ברור לי שעם רזולוציות גבוהות יותר הוא יתמודד בצורה פחות טובה.

המפרט שיש לי כרגע הוא זה:

מעבד q9400 קרור- freezer 7 pro

לוח אם gigabyte P35-DS3L

4gb זכרון ddr2

כרטיס מסך - sapphire 4850 512mb עם OC קל (קרור משודרג של arctic) - כרגע אולי צואר הבקבוק מבחינתי בטח כשיש לו רק חצי ג'יגה זכרון. נתקלתי בכמה משחקים שלא מאפשרים עבודה עם טקסטורות באיכות גבוהה מאד, מכיוון שהזכרון לא מספיק.

ספק כח thermaltake 550W

מארז soprano

מסך viewsonic vp930

אני שוקל לבצע שידרוג בשלבים מכיוון שאני לא רואה שום סיבה להחליף כרגע מעבד.

מה שאני רוצה לקנות -

מסך dell u2311h או samsung bx2450 (עוד לא הבנתי מי מהם טוב יותר וכמובן שאני חייב לראות את שניהם בעיניים קודם).

כרטיס מסך asus 6950 2GB (הכוונה היא שכאשר אצטרך, אוכל לבצע שידרוג firmware ולהפוך אותו ל-6970).

מארז antec p183 (מארז שבו הרכבתי לא מזמן מחשב לחבר והיה לי ברור שזה המארז הבא שלי).

דיסק קשיח samsung 1TB (יש לי אחד כזה די חדש שמשמש לאכסון, הכוונה היא להחליף את דיסק המערכת שכבר בן 3.5 שנים).

סה"כ השקעה כרגע - 3500-3800 ש"ח, תלוי במסך.

בשנה הקרובה אני אחליף מעבד+לוח אם+זכרון (הבנתי שכדאי לחכות עם העניין בכל מקרה מכיוון שעומדים לצאת מוצרים חדשים בקרוב).

אשמח לשמוע כל דעה/הצעה בנושא :xyxthumbs:

תודה מראש,

צביקי

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ ומוסיף פרטים לפי הפורמט המקובל.

אשמח לכל תגובה, גם אם רק הצצתם והכל נראה הגיוני.

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לחסוך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח נוספים

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, הקלטת גיטרות (אין צורך במחשב סופר שקט מכיוון שאני לא עוסק בהקלטות עם מיקרופון)

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) שימוש יום יומי.

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? ירכש מסך ברזולוציה 1920x1080

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר משחקי פעולה ו-FPS, מעט משחקי RPG (בסגנון Dragon Age II)

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך, ראה סעיף 5

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? ראה סעיף 5

5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

חלקים קיימים -

* מעבד Q9400

* קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 pro

* לוח אם Gigabyte P35-DS3L

* זכרון 4GB מסוג DDR2 במהירות 800MHz

* ספק כח Thermaltake 550W

* דיסק קשיח Samsung 1TB

* צורב Asus

חלקים דרושים -

* מסך 23-24 אינצ' 1920x1080 (חשבתי על Dell U2311H או Samsung BX2450)

* כרטיס מסך (חשבתי על ATI 6950 2GB)

* מארז (אני סגור על Antec P183)

* דיסק קשיח נוסף בגודל 1TB (האם כדאי להשקיע בדיסק SSD למערכת הפעלה/תוכנות במידה והתקציב מאפשר?)

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא רלוונטי למעבד הנוכחי

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לי מערכת הפעלה חוקית ואני מרכיב את המחשב בעצמי

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. אין העדפה למרות שבעבר קניתי חלקים ב-KSP והייתי מרוצה. אני מירושלים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? אין

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? בהמשך השנה יוחלפו מעבד+לוח אם+זכרון

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא רלוונטי כרגע

אני מקווה שאוכל לרכוש את הרכיבים כבר השבוע

תודה שוב,

צביקי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים