עבור לתוכן

שדרוג חלקי לשני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי שני מחשבים ישנים יחסית. האחד מסוף 2008 והשני מסוף 2006. הרכיבים ביסודים איכותיים, ונוכח העובדה כי המחשבים משמשים לעבודה משרדית ומשחקים קלים בלבד, אני לא רואה צורך לקנות רכיבים חדשים (אך אם אתם חושבים אחרת, תכתבו זאת). מטרת השדרוג הוא להשקיט את המחשבים כי הם מאוד רועשים.

מחשב מס' 1:

Intel E5200 Box

Gigabyte GA-G31M-ES2L

A-DATA Vitesta CL4 800Mhz 2X2GB DDR2

Sapphire ATI Radeon 4850 512MB DDR3

Western-Digital WD1600JS

NEC ND-3520AW

Supertalent CA-601UFB

Enermax EG475P-VE 485W

ברצוני להחליף את המארז, ואת הקירור לכרטיס מסך ולמעבד.

אין צורך בקירור מפלצתי כיוון שהמחשב לא מגיע לעומסים גבוהים (יחסית), חשוב לי השקט!

הספק כוח איכותי יחסית ולכן אין צורך במארז שכולל ספק.

מחשב מס' 2:

Intel Pentium D 3GHz

Intel D945GTP

2x512 DDR2-SDRAM

NVIDIA GeForce 7900 GT/GTO

Western Digital WD2500KS

NEC ND-3550A

HEC 400TR-TF

ברצוני להחליף את המארז בלבד. שוב, המחשב לא מגיע לעומסים גבוהים ולכן צריך מארז שישמור את המחשב קריר - ובעיקר שקט.

הרכיבים ישנים לכן אני לא אשקיע בהחלפת גוף הקירור שלהם. כמו מקודם הספק כוח טוב ולא צריך חדש.

תקציב: כמה שיותר זול, אבל אשקיע כמה שצריך בשביל להבטיח שקט. המראה החיצוני של המארזים וקוסמטיקה כזו או אחרת לא מעניינת אותי.

תודה מראש

רועי

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

רציתי להדגיש שאת הגופי קירור והמארזים אני קונה לא בשביל משחקים כבדים או OC (לא יהיה משום סוג), אלא רק כדי שהרכיבים יהיו קרירים וכמה שיותר שקטים, וכיוצא בזה אין צורך בגופי קירור יקרים ומפלצתיים.

פורסם

אולי כדאי שבתור התחלה תנסה להבין מה בדיוק רועש? חבל להחליף סתם חלקים שבסדר (למשל, אם כרטיס המסך לא מתאמץ אין שום סיבה בעולם שהמאוורר שלו ירעיש), ומצד שני חבל להשאר עם חלקים רועשים - אולי הרעש מגיע מהמאוורר של ספק הכח דווקא?

פורסם
  • מחבר

במחשב המדובר הכרטיס מסך רועש מאוד - ואני משוכנע בכך. אפילו במשחקים קלים (Bionic Commando Rearmed) הוא מחריש אוזניים, ומרוב חום גם קורס. על דרך אני אחליף גם קירור למעבד כי גם הוא תורם לרעש. חוץ מזה גם המארז רועש (שגם אותו אני צריך להחליף). הספק כוח שקט מניסיון שלי.

אני פשוט צריך המלצה למארז, קירור למעבד וקירור לכ"מ. אני מאוד רוצה לקבל את ההמלצות היום כי רק מחר יש לי זמן לטפל בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים