עבור לתוכן

זכרונות 1600 עם מעבדי i7

Featured Replies

פורסם

היי,

אני כבר די הרבה זמן תוהה לעצמי ולא הצלחתי למצוא באיזשהו מקום תשובה חד-משמעית אז החלטתי להתייעץ.

יש לי מעבד Core i7 920 על גבי לוח אם עם צ'יפסט X58 של GIGABYTE (UD3R)..

בכל מקרה, למיטב ידיעתי, כברירת מחדל המעבד תומך בתדר זכרון של עד 1066 והזכרון שמותקן אצלי כרגע הוא 1600.

שמתי לב שהלוח כותב בעלייה 2 מהירויות זכרון .. אחת 1066 ואחת 1333 (אולי זה התעדכן מאז שהחלפתי את הזכרון.. בפעמים הראשונות לפחות זה היה ככה). יש איזו דרך פשוטה לגרום לזכרון לעבוד יחד עם המעבד בתדר ה"מלא" שלו או שזה דורש משחקי OC ?

תודה מראש. :)

פורסם

בתדר 1600 לא תוכל לעבוד באופן "טבעי" עם הלוח שלך. כן תוכל לעבוד בתדר 1333. כדי לעשות את זה קרא את פרק ה-BIOS בחוברת לוח האם שלך. בעיקר תתמקד בתפריט M.I.T שבו נמצאות כל ההגדרות שאתה צריך (זהו תפריט נסתר וכדי להציגו עליך ללחוץ על Ctrl + F1 בתפריט הראשי של ה-BIOS).

לאחר שאתה יודע היכן ממוקמות ההגדרות הללו, תכנס ל-BIOS ותגדיר את התדר כ-1333 (יתכן שיופיע כ-667) וודא שהתזמונים והמתח מוגדרים לפי נתוני היצרן.

כהערה כללית, לתדר אין משמעות וגם כשאתה לא עובד בתדר ה"מלא" של הזכרון אין שום פגיעה בפועל בביצועי המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה הזריזה.

אני מבין שאין פגיעה, אבל האם זה לא "מוריד" לי מהפוטנציאל של המערכת שלי בפועל.. ?

פורסם

קודם כל, מבחינה הלוח שלך לא יאפשר לך לעבוד עם הזכרון בתדר של 1600 אפשר אולי להגיע לתדר הזה תוך ביצוע OC מסוים למערכת ומשחק עם מחלק הזכרון אבל זה מיותר לגמרי מכיוון שלא תהיה לכך שום תועלת.

לתדר הזכרון (בהפרשים המדוברים) אין שום משמעות בפועל. שיפור של אחוזים בודדים תראה במבחני ביצועים סינתטיים בלבד. בפועל המערכת שלך תעבוד בדיוק אותו דבר בשימושים "אמיתיים" עם זכרון בתדר 1066, 1333 או 1600. אז אתה יכול להגדיר בלב שקט את הזכרון לתדר 1333 ולא תהיה לך שום פגיעה בביצועים של המערכת או שתפיק ממנה פחות. יותר חשוב מהתדר זה להגדיר את התזמונים והמתח בהתאם לנתוני היצרן כדי למנוע בעיות יציבות אפשריות (שאם לא נתקלת בהן עד כה אני מניח שגם לא קיימות, אך בכל זאת הייתי ממליץ לוודא את הגדרת המתח ותזמונים).

פורסם

אם אתה מגדיר בביוס פרופיל XMP בדרך כלל אתה מסודר מבחינת תזמונים.

כמעט כל זיכרון נורמלי היום תומך בזה.

יש זכרונות שנמכרים במהירות מסוימת אבל כברירת מחדל הם פחות.

רק בהפעלת XMP אתה מגיע למהירות המקסימלית שלהם (אלה אם כן אתה מגדיר הכל ידנית, אבל למה להסתבך סתם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים