עבור לתוכן

לוח אם וזיכרון בתדרים שונים

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה קטנה - אני קונה לוח אם שתומך בזכרון של עד 1333MHZ, וחיפשתי זכרונות של 2X2GB והכי זול שמצאתי הוא 1600MHZ - תיהיה לזה השפעה רעה כלשהיא? מעבר לכך שהזיכרונות מן הסתם יעבדו בתדר הנמוך...

הזיכרון הוא Patriot DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600MHz CL 9-9-9-24

פורסם

אין לזה השפעה על ביצועי המערכת אם לכך התכוונת.

בכל מקרה מומלץ כמו תמיד להיכנס ל-BIOS ולוודא שם שהתדר (במקרה זה 1333), תזמונים והמתח של הזכרונות מוגדרים לפי נתוני היצרן.

כמו כן, לא צריכה להיות בעיה להשיג גם זכרון בתדר 1333 במחיר דומה (עד זהה) לזה של ה-1600. יש לך מודולים בודדים בנפח של 4GB של זכרון DDR3 במחיר של כ-220-250 ש"ח.

ואם אתה קונה את הזכרון עבור פלטפורמת SB, אז תקפיד לקנות זכרון שמתח העבודה שלו 1.5V ולא יותר.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם יש בכלל סיבה להעדיף זכרון 1333, גם אם זה פער של 10 שקל לכיוון ה-1333?

ואם כבר הזכרת את זה- אם רשום באתר החנות 4GB DUAL CHANNEL - איך אני יכול לדעת אם זה שני סטיקים של 2 או סטיק אחד של 4?

פורסם

אין סיבה כל כך להתייחס לתדר של הזכרון.

אתה יכול לקנות זכרון בתדר 1333 או 1600 (שהמחירים שלהם מאוד דומים היום אם לא זהים), אין סיבה להעדיף אחד על-פני השני, כל עוד שהם עובדים במתח המתאים לפלטפורמה.

אם נניח הלוח שלך מאפשר עבודה עם זכרון בתדר 1600 ולאור הדמיון במחיר אתה יכול להעדיף זכרון בתדר 1600 כדי לנצל באופן תיאורטי את התדר הגבוה יותר, אך בפועל אין שום הבדל.

עבודה בערוץ כפול היא פונקציה של בקר הזכרון ולא של רכיב הזכרון. בהנחה שהבקר תומך בצורת עבודה כזאת יש לעבוד עם מספר זוגי של רכיבי זכרון. אני מניח שאם כתוב 4GB Dual Channel אז הכוונה לערכה של 2x2GB אבל יש לוודא זאת כי כיתובים וצורות מיתוג שונות לפעמים עשויים לבלבל.

אגב, גם פה בדומה לתדר, אין שום הבדל מורגש ברוב המוחלט של היישומים בין תצורת ערוץ זכרון בודד, כפול ומשולש. אם לדוגמה בלוח יש רק שני חריצי זכרון עדיף לקנות מודול בודד בנפח של 4GB מאשר 2x2GB, כנ"ל אם מודול בודד זול יותר מערכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים