עבור לתוכן

דילמה בין שלושה לוחות H67 ומעבד SB

Featured Replies

פורסם

לאחר בדיקה היגעתי למסקנה שאני יכול כרגע להסתפק בלוחות H67

והדילמה שלי היא בין שלושה לוחות

1 ASROCK H67DE3

2 GIGABYTE UD3H

3 ASUS P8H67-V

כמו כן מתלבט איזה מעבד יכול יותר להתאים לעריכת וידאו

SB I7 2600 , SB I5 2500

אשמח עם התשובה תהיה מפורטת לעניין הלוחות

פורסם

באילו תוכנות אתה מתכנן להשתמש לעריכה?

מה התקציב ללוח ומעבד?

מה לגבי קירור?

מה לגבי זיכרון?

אם יש צרכים מיוחדים כמו חיבור ספציפי שאתה חייב או מספר קשיחים יוצא דופן, כדאי לציין.

פורסם
  • מחבר

באילו תוכנות אתה מתכנן להשתמש לעריכה?

מה התקציב ללוח ומעבד?

מה לגבי קירור?

מה לגבי זיכרון?

אם יש צרכים מיוחדים כמו חיבור ספציפי שאתה חייב או מספר קשיחים יוצא דופן, כדאי לציין.

תשובות

תוכנות יהיהו מגוונות

חלקם לעריכת וידאו וחלקם לעבודה גרפית המחשב לא יהיה למטרות מקצועיות

1 פיניקל

2 DVD FAG

3 AutoCAD

4 פוטושופ

5 אילוסטרייטור

6 אולי גם סולידוורקס

7 מגוון תוכנות לעריכת וידאו

יש לי צורך במס' חיבורי SATA למס' כוננים שישבו בתוך המחשב כנ"ל גם לגבי USB

חיבור E SATA טוב שיהיה ובכלל אני בעד חיבורים עתידיים במידת ההיגיון והאפשרויות

זיכרונות ירכשו במעמד רכישת לוח האם והמעבד בנפח של 8 G על מערכת הפעלה ווינדוס 7 64BIT

כרטיס מסך כנ"ל ירכש במעמד הקניה אם יש המלצות יהיה מצויין

פורסם

הדיון נערך ונמחקו ממנו תגובות מיותרות.

bronco, אם לא שמת לב מערכת הפורומים עברה שדרוג ביומיים האחרונים ולא הייתה פעילה באופן רציף. כתוצאה מכך מאוד ייתכן שחלק גדול מהאנשים פשוט לקחו "חופש" מהפורום עד לסיום העבודות. חוץ מזה שאנשים פועלים פה בפורום בהתנדבות ולא מבלים בו 24 שעות ביממה. השילוב של שני הגורמים הנ"ל מסביר למה כנראה לא ענו לך במשך יומיים. קצת יותר סבלנות והיו עונים לך, היה סמוך ובטוח שאף אחד לא התעלם ממך.

חוץ מזה, הודעות הקפצה בסגנון שבו השתמשת מוציאות כל חשק לעזור. קח זאת בבקשה לתשומת ליבך בעתיד.

1. עדיין לא ציינת תקציב. אם יש לך חנות מועדפת שממנה אתה מתכנן לקנות, ציין אותה בבקשה כדי שנוכל להמליץ לך מבין ההיצע ששם.

2. אתה פשוט יכול להיכנס למפרט של הלוחות באתרי היצרנים ולבדוק אם הם מכילים את כל מה שאתה צריך. אני הייתי ממליץ להתחיל מהזול ביותר ורק אם חסר בו משהו שאתה צריך לעבור לבא אחריו. ברגע שמצאת את הלוח הזול ביותר (מבין אלו שציינת או אחר) שעונה על כל הצרכים שלך קנה אותו.

3. אם לא מדובר על מערכת שתשמש לעבודה (במובן של פרנסה) אני חושב שה-Core i5-2500 יהיה משתלם הרבה יותר. ההבדל העיקרי בינו לבין ה-Core i7 הוא תמיכה ב-Hyper Threading שלדעתי לא מצדיקה את תוספת הכסף כשמדובר במערכת "חובבנית". אם אתה כן מתכוון לקודד הרבה והתוכנות הללו תומכות בטכנולוגיית ה-Quick Sync של Intel, הייתי ממליץ לך לקנות את ה-Core i5-2500K מכיוון שמכיל ליבה גרפית עם מספר צינורות עיבוד גדול יותר (רלוונטי רק לקידוד וידאו דיגיטלי בתוכנות התומכות בטכנולוגיית Quick Sync).

4. אם אתה קונה לוח H67 אין לך צורך בכרטיס גרפי ייעודי. תוכל להשתמש בליבה הגרפית שבמטעפת המעבד.

באופן כללי, אני לא ממליץ על קניית רכיבים במעמד קניית המערכת. כדאי לבוא מראש עם מפרט מלא כדי להימנע מהחלטות פזיזות ולפעמים שגויות במועד הקנייה. כשאתה בוחר זכרון תקפיד לקנות זכרון בתדר 1333/1600 במתח עבודה של 1.5V.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את הערתך!

לענייננו ,כל אחד מהלוחות נותן משהו קצת שונה,אם הם היו שווים הבחירה הייתה קלה יותר

האסרוק הוא הכי זול מבין השלושה אבל לאחר בדיקה מעמיקה הוא נותן הכי פחות חיבורים בעיקר בחיבורי USB

קשה לבחור לוחות H67 רובם הגדול הם גודל מיקרו ואני מחפש גודל ATX

לכן הלוחות שבחרתי הם הרע במיעוטו והדילמה שלי היא על איכות בניית הלוחות

לעניין הזיכרונות לא הבנתי את תשובתך ציינתי שאני הולך לרכוש זכרונות 8 G ,אשמח להמלצות לסוג הזיכרון

האם המעבד הגרפי המובנה בלוחות H67 מספיק לעריכת וידאו ועבודה גרפית כבדה כגון סוולידוורקס

לא הבתי את ההבדלים בין מעבד מכפלה פתוחה דהיינו K לבין המעבד "הסגור" האם הם שונים במבנה?

לא ציינתי תקציב כי אין בעיית תקציב כנ"ל גם לגביי חנות אני הולך לרכוש את המוצרים בבודדת כל רכיב איפה שהכי זול

אבל בגדול לאחר בדיקה ההבדלים לכל הרכיבים ביחד לא משנה הייכן לא גדולים

נ.ב הייכן ניתן לקבל מיידע על האותיות שהחברות מסמלות כל לוח ולוח

פורסם

אין הבדל אמינות בין הלוחות, אתה רק צריך לוודא שהם מכילים את כל החיבורים שאתה צריך.

כמות חיבורי ה-USB היא בדרך כלל דומה עד זהה בין כל הלוחות ואלא אם כן אתה באמת מחבר הרבה התקנים ככה, היא גם אמורה להספיק.

רוב הלוחות יכילו לפחות 5-6 חיבורי SATA כך שגם פה אין הרבה הבדל והכמות הזאת אמורה באופן כללי להספיק.

למה חשוב לך דווקא לוח בגודל ATX?

לוח שיכול להתאים לך הוא Intel® Desktop Board DH67CL (מכונה לפעמים גם INTEL COLD LAKE).

לוח נוסף הוא ה-Intel® Desktop Board DH67BL שזהה לקודם כמעט בהכל מלבד שגודלו mATX

אני חושב שלפחות הראשון עונה כמעט לגמרי (אם לא לגמרי) על הדרישות שלך.

אני לא ידוע בדיוק מהן הדרישות המדויקות של כל אחת מהתוכנות, אבל אלא אם כן התכוונת לקנות כרטיס גרפי ייעודי מקצועי לתחום הגרפיקה (ובהנחה כמובן שלא סתם קונים אלא קונים מסיבה מעשית) אז הליבה הגרפית יותר ממספיקה עבור כל שימוש שאינו משחקים. בנוסף היא מכילה את טכנולוגיית Quick Sync של Intel שמקצרת משמעותית את זמני הקידוד בתוכנות התומכות בכך.

האות K מייצגת מכפלה פתוחה וזה ההבדל העיקרי בין המעבדים. גם אם תקנה מעבד עם סיומת K לא תוכל לבצע לו OC כי אתה מתקין אותו בלוח H67 אך בגלל שההבדל השני בין המעבדים עם הסיומת K ובלעדיה הוא מספר צינורות העיבוד של הליבה הגרפית, ומכיוון שההפרש במחיר ביניהם הוא קטן, אם אתה מתכוון לעשות שימוש בליבה הגרפית המובנית אני חושב שיהיה כדאי יותר לקנות מעבד עם סיומת K.

לגבי זכרונות, קנה את הזכרון הזול ביותר מחברה מוכרת בתדר של 1333/1600 שעובד במתח של עד 1.5V. לדוגמה, Transcend 4GB DDR3 1333Mhz, אך יש עוד אפשרויות כמובן. הכי חשוב שתקפיד על קניית המתח.

פורסם
  • מחבר

תודה הסתקלתי על הלוח של אינטל נראה מעניין

אחת הסיבות שלי לבחירת לוח ATX שיש מרווח מקום לחיבורי כרטיסים וקירור למעבד ללא הפרעה ואין צפיפות מיותרת והתנגשות של חומרה

מה גם המארז שלי הוא Tower

אתה יודע להגיד לי כמה זיכרון צורך המעבד הגרפי המובנה מכלל הזיכרון שמותקן על המחשב ?

לא יותר כדאי להפריד ולרכוש כרטיס מסך עצמאי ?

תודה

פורסם

הזכרון שצורכת הליבה הגרפית המובנית הוא זניח (כמה עשרות-מאות מגה בודדים). כל זה הופך לעוד פחות משמעותי מכיוון שאתה מתכנן גם ככה לקנות 8GB של RAM, שזה די והותר.

אין שום טעם לקנות כרטיס גרפי ייעודי אלא אם כן יש לך צורך אמיתי בכזה.

בדרך כלל כרטיס שכזה נדרש רק עבור משחקים. אם חלק מהתוכנות הגרפיות שלך דורשות שבב גרפי מרמה מסוימת (ואני לא מכיר את התחום אז אתה צריך להנחות אותי לגבי הדרישות שלהן) אז צריך לבדוק יותר לעומק. אבל כל עוד שהתוכנות הללו לא דורשות משהו מאוד מסוים, הליבה הגרפית המובנית תספיק והיא גם תורמת בכך שצריכת האנרגיה שלה נמוכה יותר והיא פולטת פחות חום.

פורסם
  • מחבר

לסולידוורקס דרישות הכרטיס הם קוודרו FX של ג'יפורס או

כרטיס של ATI FIRE PRO/FIREGL

עבור AutoCAD הדרישה היא לכרטיס מסך 256M

עבור תוכנת פיניקל יש דרישה לכרטיס ATI X 1000 ומעלה

או ג'יפורס סדרה 6 ומעלה

ערכת שבבים של אינטל GMA X3000

האם יש שוני בלוחות H67 בקירור הגשרים? טובים יותר וטובים פחות ,האם יש לזה משמעות בכלל בלוחות הללו

2 לאיזה כרטיס מסך מקביל השבב הגרפי המובנה בלוחות

פורסם

הליבות הגרפיות משתוות לכרטיס המסך מרמת הכניסה פחות או יותר, אך הן חסכוניות יותר באנרגיה, פולטות פחות חום והליבות הספציפיות של פלטפורמת SB מכילות את טכנולוגית Quick Sync.

הן מספיקות להכל (עבודה משרדית, ניגון מדיה ועוד) מלבד משחקים.

תברר את הדרישות, אבל אלא אם כן אחת התוכנות שלך דורשת יכולת מסוימת שאין לליבה הגרפית הזאת, לא חושב שיש טעם לבזבז סתם כסף על כרטיס גרפי ייעודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים