עבור לתוכן

"מבקר המדינה: 16 אלף איש ייהרגו ברעידת אדמה ח&#

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/1/1808236

"מבקר המדינה: 16 אלף איש ייהרגו ברעידת אדמה חזקה בישראל"

מספר קצת לא ריאלי.

הייתי אומר יותר, בהתחשב ברמת המוכנות שלנו למצבים כאלה...

מה אתם אומרים ?

אסון כבד בפתח: דו"ח מבקר המדינה על מוכנות לרעידות אדמה קובע כי התוצאה הצפויה של רעש אדמה בישראל היא 16,000 הרוגים, 6,000 פצועים קשה, 83,000 פצועים קל, 377,000 מפונים, 10,000 מבנים הרוסים כליל ונזק כבד ל-20,000 מבנים. הדו"ח החריף שמתפרסם היום (רביעי) מותח ביקורת חריפה על התנהלותם של משרדי הפנים, האוצר, התשתיות הבריאות וראש הממשלה בנושא. מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס קובע כי מונח "דגל אדום" בפני ראש הממשלה, המצביע על מחדל חמור ומתמשך, "על הממשלה מוטלת החובה לפעול לאלתר על מנת להפסיק את הסחבת המתמשכת ולהקצות את המשאבים הנדרשים למילוי משימות חיוניות לשיפור המוכנות לקראת אסון רעידת אדמה".

פורסם

אילו איזורים נחשבים למסוכנים ואיזה לבטוחים יותר ביחס למוקד הרעש הצפוי ?

פורסם

מרכז נחשב הכי בטוח. אילת, בית שאן, טבריה וישובים אחרים הקרובים לשבר הסורי-אפריקאי יחטפו הכי חזק. מדינה טוענת שבאחריות הדיירים להכין את הבניין לרעידת אדמה.

פורסם
  • מחבר

אילו איזורים נחשבים למסוכנים ואיזה לבטוחים יותר ביחס למוקד הרעש הצפוי ?

לא נכתב בכתבה איפה תהיה בטוח יותר.

אבל אפשר לפי ההגיון לדעת איפה המכה תהיה פחות קשה.

הדבר היחיד שנכתב בכתבה על "איפה יותר מסוכן", הוא:

הדו"ח החמור של לינדשטראוס מכוון שוב את הזרקור לפצצת הזמן האוקולוגית בחיפה. אזור המפרץ עתיר מתקנים המכילים חומרים מסוכנים, אשר פגיעה בהם עלולה לסכן את הציבור ולגרום נזקים ניכרים לסביבה, נכתב בדו"ח. בפברואר 2010, מצא המבקר כי המשרד להגנת הסביבה לא השלים את תהליך יישום מסקנותיו בדבר קביעת תנאים ברישיונות עסק ובהיתרי הרעלים של מפעילי המתקנים האמורים כדי להבטיח שהם ייערכו כראוי לרעידות אדמה, אף שעוד באוגוסט 2001 קבעה ועדת השרים כי על המשרד לעשות כן, ואף שהדבר כלל אינו מחייב הקצאת תקציב נוסף.

פורסם

אולי בכל זאת כדאי להבריג את הטלוויזיה לקיר ולא להעמיד אותה.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת כדאי להבריג את הטלוויזיה לקיר ולא להעמיד אותה.

זהו צעד ראשון, אך לא יחיד\אחרון, במטרה למגן את האיזור שאתה חי בו(או את הטלויזיה החשובה שלך, שלא יהיה מי שיצפה בה אחרי רעידת אדמה).

פורסם

באיזה רעש אדמה מדובר בדיוק? בניינים עם ממדים מסוגלים לספוג פגיעה ישירה של טיל דוגמאת סקאד B ולשרוד(רק העמוד של הממדים נשאר וכל הבניין קורס) ראיתי כמה הדגמות של זה, אאלט "נאסא" בזמנו הפיצו את הסרטונים לתקשורת.

פורסם

מדובר על בניינים משנות ה-50 וה-60 שיקרסו ברעש. בניין מודרני אמור להחזיק מעמד.

פורסם
  • מחבר

מדובר על בניינים משנות ה-50 וה-60 שיקרסו ברעש. בניין מודרני אמור להחזיק מעמד.

גם בבניינים החדשים אין שום הגנה מפני רעידות אדמה.

פורסם

באיזה רעש אדמה מדובר בדיוק? בניינים עם ממדים מסוגלים לספוג פגיעה ישירה של טיל דוגמאת סקאד B ולשרוד(רק העמוד של הממדים נשאר וכל הבניין קורס) ראיתי כמה הדגמות של זה, אאלט "נאסא" בזמנו הפיצו את הסרטונים לתקשורת.

יש לינקים?

פורסם

גם בבניינים החדשים אין שום הגנה מפני רעידות אדמה.

יש. החל משנות ה-90 בונים בניינים שאמורים לעמוד ברעידת אדמה.

פורסם

דווקה ניראה לי שהמרכז הוא זה שיחטוף בראש, לדעתי עם כבר להתחבא במקום מסוים, זה החרמון אפשרי גם הגלבוע עם כבר מקום בטוח זה שהם, יותר טוב מי הר או כדור פורח לא ניראה לי שקיים.

פורסם
  • מחבר

דווקה ניראה לי שהמרכז הוא זה שיחטוף בראש, לדעתי עם כבר להתחבא במקום מסוים, זה החרמון אפשרי גם הגלבוע עם כבר מקום בטוח זה שהם, יותר טוב מי הר או כדור פורח לא ניראה לי שקיים.

ניסוח מוזר ביותר של תשובה...

למרות שהבנתי...

פורסם

יש. החל משנות ה-90 בונים בניינים שאמורים לעמוד ברעידת אדמה.

אמור, לידיעתך

פורסם

אזורי הסיכון הם האזורים הקרובים לשבר הסורי אפריקני ונגזרותיו, כמו שבר יגור (קו שבר שאמור לרעוד לפי כל התחזיות ועשוי למוטט את הבניינים הישנים בחיפה ובמפרץ)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים