עבור לתוכן

fanbus question

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שאלה בקשר לפאנאסים

http://www.pch.co.il/docs/pd-1872663739.htm

http://www.pch.co.il/docs/pd-1291487260.htm

קודם כל בזה של זלמן מה זה כל הכפתורים האלה? (ה SWITCHIS) מצד ימין,

דבר שני, איך יש כל כך הבדל מחירים בין שניהים? בעוד שב Enermax יש לו LCD ו TEMP SENSORS...

זה ממש מוזר, מה ההבדלים ביניהם... ועוד שאלה, יש מאווררים שלא מתחבירים או לא מתקשרים טוב עם פאנבסים מיוחדים?

ובכלליות יש משהו אחר שאתם ממליצים מניסיון? ומה ההבדל בין כל הפאנבסים ביעקרון

תודה לי שעונה

פורסם

המתגים זה לחיבור מאורר חסוף עם כבלים , ואז אתה קובע כמה מתח אתה נותן לו 5, 12 או כלום.

ההבדל הוא שהזלמן הוא רק למאוררים (6 מאוריים) והאנרמקס זה גם עם סנסור אחד או שניים של טמפ'.

אני הייתי מעדיף את הזלמן , לטעמי יותר יפה ויותר שימושי.

פורסם
  • מחבר

המתגים זה לחיבור מאורר חסוף עם כבלים , ואז אתה קובע כמה מתח אתה נותן לו 5, 12 או כלום.

ההבדל הוא שהזלמן הוא רק למאוררים (6 מאוריים) והאנרמקס זה גם עם סנסור אחד או שניים של טמפ'.

אני הייתי מעדיף את הזלמן , לטעמי יותר יפה ויותר שימושי.

לא הגיוני... יעני שניהם לשש מאווררים ובאחד יש סנסור של טמפרטורה ו LCD

אז מה הטעם לקחת את האחד עם פחות הפונקציות והיותר יקר?

יש עוד הבדלים בין השניים? כמו לדוגמא מתחים וכל זה? ומה הקטע של המאורר חסוף עם כבלים לא הבנתי את זה

פורסם

אני הייתי ממליץ לך על האנרמקס, הסנסור לטמפ' יהיו מאוד שימושיים בשבילך

וגם זה מיותר להשקיע כזה סכום בפאנבאס לדעתי...

אין לי מושג למה הזלמן עולה בהרבה יותר מהאנרמקס אני משער שזה עניין של איכות החומר

(אחד עשוי מטיטניום השני מפח אין לי מושג בטח משהו כזה) וגם זה עניין של עיצוב המוצר

אני הייתי לוקח תאנרמקס מבין שניהם

פורסם

תיראה לדעתי הזלמן יותר מגניב מבחינת מראה אבל אם אתה שואל אותי אני הייתי לוקח את האנרמקס כי הוא נחמד למודינג(שינוי לדים של BACKLIGHT וחו') אבל זה כבר בחירה שלך

פורסם
  • מחבר

אני הייתי ממליץ לך על האנרמקס, הסנסור לטמפ' יהיו מאוד שימושיים בשבילך

וגם זה מיותר להשקיע כזה סכום בפאנבאס לדעתי...

אין לי מושג למה הזלמן עולה בהרבה יותר מהאנרמקס אני משער שזה עניין של איכות החומר

(אחד עשוי מטיטניום השני מפח אין לי מושג בטח משהו כזה) וגם זה עניין של עיצוב המוצר

אני הייתי לוקח תאנרמקס מבין שניהם

יש לי שאלה, לאן החיישן טמפרטורה מתחבר?

למעבד? או שאפשר לשים איפה שרוצים? ד"א יש לי RADEON 9800 NO PRO הוא יכול להתחבר אליו?

כי לפי מה שראיתי אין דרך לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס מסך

פורסם

כן אפשר לחבר את זה לכל מקום יש כרטיסים (אני חושב) שכוללים כבר סנסור ואתה רק צריך תוכנה שמקבלת מידע מסנסורים אם אין אז אתה יכול להדביק את זה מיתחת לליבה וזה אחלה.

פורסם
  • מחבר

כן אפשר לחבר את זה לכל מקום יש כרטיסים (אני חושב) שכוללים כבר סנסור ואתה רק צריך תוכנה שמקבלת מידע מסנסורים אם אין אז אתה יכול להדביק את זה מיתחת לליבה וזה אחלה.

ויש ב RADEON 9800 NO PRO סנסור כזה שיתחבר ל FANBUS? ולמה תוכנה? חשבתי שיש לזה LCD שמראה טמפרטורה...

פורסם

אחי כדאי לך לרדת מההתלהבות של זה, אני אומר לך מנסיון, האנרמקס זה פשוט דבר מגעיל, גם אני חשבתי, וואלה יש לזה צג LCO ושליטה על 6 מאוררים, והצג גם יראה לי באיזה מהירות כל המאוררים אבל לא, הוא מראה רק לשניים מהם, והמתגים ממש ממש קטנים ולא נוחים, ואי אפשר לעשות כלום עם הצג, הוא רק מראה את המעלות של הסנסורים שאגב ממש מגעילים, מדביקים אותם למשהו והם מתנתקים, וגם זה יעשה לך כזה בלאגן במארז, אלפי חוטים ואיכסה פיכסה! וזה גם מכוער, והתאורה של ה LCD הוא לא אחורית אלה קידמית ככה שרק אם אתה מסתכל ישר על הצג אתה תראה משהו ואם תסתכל בזווית אתה לא תראה כלום, ומכוער כבר אמרתי? הדבר הזה פשוט מכוער!

אני שמח שהצלחתי להפטר משלי...

ולגבי הזלמן, נראה הרבה יותר טוב, ופחות מסובך, אבל יקר!! יקר !! גם אני התלבטתי אם לקחת אותו אבל בסוף בניתי לבד... בסוף כולם בונים פאן באס לבד וזה יוצא הכי יפה והכי זול, אתה משקיע 30 שקל, נהנה מהבנייה, ואחורי זה נהנה לראות ולהשתמש ביצירה היפה שאתה הכנת, זה הכי כיף, תכין לך פאנבאס לבד, אם אתה צריך עזרה תדבר איתי ;)

פורסם
  • מחבר

אחי כדאי לך לרדת מההתלהבות של זה, אני אומר לך מנסיון, האנרמקס זה פשוט דבר מגעיל, גם אני חשבתי, וואלה יש לזה צג LCO ושליטה על 6 מאוררים, והצג גם יראה לי באיזה מהירות כל המאוררים אבל לא, הוא מראה רק לשניים מהם, והמתגים ממש ממש קטנים ולא נוחים, ואי אפשר לעשות כלום עם הצג, הוא רק מראה את המעלות של הסנסורים שאגב ממש מגעילים, מדביקים אותם למשהו והם מתנתקים, וגם זה יעשה לך כזה בלאגן במארז, אלפי חוטים ואיכסה פיכסה! וזה גם מכוער, והתאורה של ה LCD הוא לא אחורית אלה קידמית ככה שרק אם אתה מסתכל ישר על הצג אתה תראה משהו ואם תסתכל בזווית אתה לא תראה כלום, ומכוער כבר אמרתי? הדבר הזה פשוט מכוער!

אני שמח שהצלחתי להפטר משלי...

ולגבי הזלמן, נראה הרבה יותר טוב, ופחות מסובך, אבל יקר!! יקר !! גם אני התלבטתי אם לקחת אותו אבל בסוף בניתי לבד... בסוף כולם בונים פאן באס לבד וזה יוצא הכי יפה והכי זול, אתה משקיע 30 שקל, נהנה מהבנייה, ואחורי זה נהנה לראות ולהשתמש ביצירה היפה שאתה הכנת, זה הכי כיף, תכין לך פאנבאס לבד, אם אתה צריך עזרה תדבר איתי ;)

יש משהו שאתה ממליץ עליו חוץ מהזלמן? עם תצוגת LCD אוליי?

פורסם

פאן באס שאתה בנית וצג LCD שאתה בנית, ככה אני עשיתי וזה יוצא הרבה יותר טוב, על הLCD שלי אני יכול לעשות הכל ולשנות הכל בעזרת תוכנה ובאחד שקונים אין את זה, אולי רק ביקרים( 300 שקל), שוב אחי, תבנה לבד, הכי טוב, הכי זול, ואם אתה צריך עזרה יש לך אותי ואת כל הפורום הזה!

פורסם

שמישהו יפנה אותי למדריך (כתוב + תמונות) טוב לפאנבאס

בבקשה!!!!!!!!!!!!!!! :'(

פורסם

אם אתה שונא אנגלית, אתה יכול להסתכל באתר כאן על מדריך..

אבל הינה סכמה שאני עכשיו בונה, היא נראת לי יותר פשוטה,

היא באמת יותר.. ;D

ולא דרוש הרבה חלקים בשבילה.. :D

http://bit-tech.net/article/52/3

תסתכל על הציור השני, תבנה כזה.., זה מה שאני בונה, זה מה שאני מציע לך.. ;).

והינה תמונה, אם לא מצאת.. 8)

fanbus_7_12V_dual_led_small.jpg

כל מה שאתה צריך כאן זה:

-מפרץ של 5.25 אינץ'.

-רצוי קופסא, כמו למשל של סי די רום, שתוכל לשים בפנים את כל החוטים וה"בלאגן".. ;D.

-3 מפסקים בעלי 6 רגלים!

-3 לדים דו צבעוניים (נגיד : אדום וירוק..).

-3 נגדים בשביל הלדים, שאתה קונה בחנות תשאל את המוכר איזה נגד אתה צריך לשים בשביל כל צבע,

בדרך כלל זה 150ohm לרגל אחת, בשביל צבע נגיד ירוק, ו100ohm בשביל רגל שניה, בשביל צבע אדום,

בכל מקרה תשאל את המוכר איזה נגד צריך לשים.. 8).

כמובן שמספר החלקים שרשמתי הוא לפי התמונה, כאשר אתה בונה 3 מפסקי שליטה על המאווררים,

אם אתה רוצה ל5 או 8 (אם תצליח להכניס במפרץ), אז פשוט תגדיל את מספר הרכיבים בהתאם,

אני ממליץ לך גם לקנות ספאר.., אלה רכיבים אלקטרונים שעולים גרושים.. :P;)

אם יש שאלות, שאל.. ;)

פורסם

הנה סכמה לבניית פאן באס (עינב תכנת אותה וחבר שלי תיקן אותה רק לידע כללי...)

בעיקרון גם באתר יש לך מדריך הרבה יותר מפורט לבניית פאן באס ובאיבאס..

תסתכל בשלושתם ותחליט מה הכי נוח לך.. :

אגב אל תתיחס לעיגול השחור :

fanbus-good.jpg

פורסם

מה שיש באתר:

http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=fanbus_2

זה בדיוק כמו הסכמה של עינב, רק של עינב זה עם לדים רגילים ולא דו צבעוניים,

אין שוני חות מזה, רע מאוד אם עד היום לא קלטת.. ;D

ואם אני לא טועה פאןבאס/ביאבאס, אלה אותם דברים, אם לא תקנו אותי ותגידו לי מה ההבדל.. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים