עבור לתוכן

תעזרו לי לעשות סדר בכל הדגמים החדשים של AMD

Featured Replies

פורסם

יש כל כך הרבה בלאגן בכל הדגמים החדשים של AMD ואני לא מצליח לעשות סדר בראש. תקנו אותי אם אני טועה.

* יהיו שתי תושבות חדשות FM1 ו-AM3+. מעבד FM1 לא יעבוד על AM3+ והפוך.

* מעבדי Llano יתחרו במעבדי i3 ו-i5 ויציעו אלטרנטיבה משתלמת מאוד למי שלא רוצה להוציא הרבה כסף על מעבד ועדיין רוצה לקבל ביצועים טובים.

* מעבדי Bulldozer יהיו מעבדי הדגל של החברה ויתחרו במעבדי i7 ו-i5 היקרים יותר.

* הליבה הגרפית ב-Llano תוכל לעשות מעין מערך CF עם כרטיס מסך של AMD

פורסם

מעקב.

פורסם

כרגע עדיין רב הנסתר על הגלוי ולכן כדאי לחכות עד שישוחרר מידע מהימן נוסף בנושא.

בגדול, מעבדי Bulldozer הם מעבדים שפחות מיועדים לשוק הביתי (אם כי אני מניח שהם ימצאו את דרכם בהמוניהם גם לשם), מעבדי ה-Llano הם המקבילים, אם תרצה, לסדרת ה-Athlon II הנוכחית ויכילו ליבה גרפית מובנית. הם המעבדים המכוונים יותר לשוק הביתי. כל אלה אמורים להתבסס על תושבת AM3+. כמו בכל דור יהיו גם מעבדים שרתים שיתבססו על הארכיטקטורה החדשה והם (ככל הנראה) יתבססו על תושבת אחרת.

Hybrid CFX קיים גם היום, ניתן ליצור מעבר CFX בין השבב הגרפי המובנה שבערכות השבבים של AMD לבין כרטיס גרפי המבוסס על שבב דומה לו. לאור המגבלה הזאת זה בעיקר גימיק יותר מכל דבר אחר. מה יהיה עם ה-APU? אני לא יודע להגיד. אני מניח שזה לא באמת יהיה משהו שימושי ועדיין יישאר בגדר גימיק נחמד.

לגבי התושבות. AMD הכריזה שלא ניתן יהיה להתקין מעבדי AM3+ בלוחות AM3 אך כן ניתן יהיה להתקין מעבדי AM3 בלוחות AM3+. לפני כמה ימים Asus שחררה הודעה קצת שונה ועדיין לא ברור אם זאת יוזמה פרטית שלה (ואיך AMD תגיב) או משהו שיהפוך לנפוץ יותר ויהיה מנת חלקן גם של יצרניות נוספות.

בכל מקרה, כפי שאמרתי, רב הנסתר על הגלוי ואני מציע להמתין עד שיתבררו ויתבהרו יותר דברים באופן רשמי.

פורסם
  • מחבר

איפה תושבת FM1 נכנסת לתמונה הגדולה? בכתבה שפירסמתם כתוב שמעבדי Llano יעבדו בתושבת FM1.

פורסם

+AM3 -- תושבת שבה ישתמשו מעבדי Zambezi.

מה שמכונה עכשיו FM1 וכרגע לא יודע אם זה שם קוד או השם הסופי -- התושבת החדשה עבור המעבדים המשולבים (APU), כלומר מעבד + ליבה גרפית.

זה מה שידוע עכשיו, לי לפחות.

פורסם
  • מחבר

כלומר יהיו שתי תושבות חדשות.

פורסם

עבור השוק הביתי תהיה תושבת עיקרית אחת חדשה, זאת שמכונה FM1 כי אלו המעבדים המיועדים לשוק הזה.

בנוסף, יהיו יותר תושבות (רק שרובן לא מעניינות בכלל את השוק הביתי) כשאחת מהן היא +AM3 (שעל פי שמה אתה יכול להבין שהיא לא שונה בהרבה מ-AM3) שמיועדת למעבדי Zambezi שכמו שציינתי קודם לכן, לא מיועדים בראש ובראשונה לשוק הביתי, אם כי כנראה ימצאו את דרכם גם אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים