עבור לתוכן

מפרט למחשב משחקים בינוני עד כבד

Featured Replies

פורסם

יש לך סימוכין להפרש הביצועים?

קריאה מהנה

http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-core-i3-2100-phenom-ii-x6-1075t,2859-10.html

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

כמו כן לוח אם תואם עולה יותר.

ברור, אין ארוחות חינם

חוץ מזה שמתי סטיק אחד בלבד ככה שיש מקום לשדרוג.אז אתה תקבע לו, נכון? ישנם שאלות מנחות בסטיקי, הוא בחר לא לציין צורך כזה.

אני לא קובע לו דבר, אני נותן לו את האופציה ולא מגביל אותו

אנשים שמגיעים לכאן בכדי שיבנו להם מפרט עושים זאת כי הם לא בקיאים בחומרה ולא מודעים לאופציות השידרוג, חלק מתפקידו (לפחות בעיני)

של מי שבונה מפרט הוא להאיר את עיניהם ולתת להם לבחור

SSD ניתן להתקין על SATA 2 בלי בעייה.

ניתן להתקין GTX580 בסלוט PCIE X4 אז מה? אז הוא יעבוד כמו שצריך? לא

כבר היום יש כונני SSD שיוגבלו ע"י SATA2 אז מה יהיה עוד שנתיים?

[br]פורסם בתאריך: 23.03.2011 בשעה 02:23:21

כמה דברים:

1. אפשר יהיה להוסיף SSD למחשב גם ללא תמיכה בSATA3, שכן כל כונן SATA3 תומך לאחור, במקרה הגרוע יהיה צוואר בקבוק מסויים, ואנחנו עדיין לא שם.

"אנחנו" כבר שם, ועוד שנתיים זה יהיה רלוונטי ללא מעט אנשים

2. לגבי נושא הCI3. אמנם יש בנצ'ים שמראים ביצועים עדיפים של הCI3 על פני ATHLON מרובע, אבל כדאי לקחת כמה דברים בחשבון:

א. הATHLON הוא מעבד מרובע בעוד שהCI3 מעבד כפול ליבה. מאחר והמגמה הכללית בעולם התוכנה היא לכיוון פיתוח מערכות התומכות בריבוי ליבות. עם הזמן המרובע צפוי להציג ביצועים טובים יותר מהכפול גבוה התדר ככל שהיישומים יתחלפו.

אתה מדבר בניפנופי ידיים, בלי תכלס, אילו תוכנות למשממש הממוצע צריכות להשתנות?

כל הדיבור הזה על תוכנות התומכות בריבוי ליבות קיים עוד מימי מרובע הליבות הראשון של אינטל, ומה השתנה מאז? כלום

כשהרגע הזה יבוא הן ה I3 והן ה 640 יהיו שווים לקליפת השום

עד אז ה I3 הוא כפול ליבה עם 4 ליבות לוגיות ש"קורע" מעבדים הרבה יותר חזקים מ 640 בכל הקשור למשחקים (אבל לא רק) ואת זה אתה שוכח כי מדובר פה על מחשב לגיימינג

ב. בנצ'ים מגיעים לפי קונפיגורציה מסויימת, וכאשר עושים בנצ' למעבד במשחקים ההגדרות והתוצאות הן כאלו שלא בהכרח משקפות את אלו שבהן משתמש המשתמש הבייתי. לכן זה לא בהכרח משקף את מה שאנחנו רואים על הצג.

אז בוא נרים טלפון לטומס ואננדטק ונגיד להם שהסקירות שלהם מיותרות שימצאו עבודה אמיתית.

באופן מגמתי, 6950 פתוח ל6970 עם ATHLON מרובע דווקא ייתנו את ביצועי הגיימינג הטובים יותר.

עם המשפט הזה אני מסכים, אחת הסיבות בגללן כתבתי מפרט היא כי אתה וגיל דיברתם על לעלות במעבד ולרדת בכ.מסך ואז המפרט שאני הצעתי הוא יותר חזק

לפותח העץ תמיד שמורה הזכות להחליף את ה 5870 ב 6950 במפרט שהצעתי, בתנאי כמובן שהתקציב המתוח גם כך יאפשר זאת

3. לגבי ESATA - רק פותח הת'רד יכול לקבוע אם הוא צריך את זה או לא. אבל מי שצריך את זה בדרך כלל גם יודע לבקש את זה.

ממש לא מחוייב המציאות שפותח העץ בכלל שמע על E SATA, ועל כן יש להציע לו את האופציה

4. בשני המקרים לוקחים פה כרטיסי מסך ארוכים ולוחות מיקרו מה שאומר שחוסמים חלק מכניסות הSATA שעל הלוחות.

העלאת טענה זו בדיון אחר שלנו ובתגובה צרפתי תמונה שסותרת טענה זו פלוס פיתרון במידה ומתבצעת חסימה אחת, חבל שאתה לא חוזר לדיונים לבדוק תשובות

5. מבחינת נושא של שדרוג זיכרון, כדאי לשים לב שבAMD החשיבות לעבודה בDUAL CHANNEL היא נמוכה מאד, לכן אפשר לקחת את הזיכרונות בסטיק בודד של 4GB ולהשאיר סלוט נוסף ריק למטרות שדרוג.

ואם בעתיד יעבוד על תוכנה הדורשת יותר מ 8GB , מה אז?

בכל הפרטים "הקטנים" האלה יש ליידע את פותח העץ ולתת לו לבחור

פורסם

ש נ י צ ק י

העלאת טענה זו בדיון אחר שלנו ובתגובה צרפתי תמונה שסותרת טענה זו פלוס פיתרון במידה ומתבצעת חסימה אחת, חבל שאתה לא חוזר לדיונים לבדוק תשובות

תוכל לתת קישור?

בכל מקרה עדיף לקחת את הCL ולקבל לוח גדול בתקן ATX רגיל (שבא גם עם יותר חיבורי PCI) בתוספת של כמה שקלים.

http://www.skypc.co.il/pl_product~BLKDH67CLB3~10~0.htm

476 ש"ח.

פורסם

Intel BLKDH67BL

intel_dh67bl.jpg

Intel BLKDH67CL

DH67CL_lg.jpg

כפי שניתן לראות כניסות ה SATA בשני הלוחות ממוקמות בדיוק באותו המקום

ואם קיים סיכוי לחסימה, הוא רלוונטי רק לכניסה אחת ואת זה ניתן לפתור בקלות

ע"י כבל SATA בצורת ר'

SATA_Data_Cable.jpg

אני בהחלט מסכים עם tuvi123, שבשביל כמה שקלים בודדים כדאי לקחת את הלוח שהציע

פורסם

1. לא חסרים בנצ'ים מוטים. למעשה, לא חסרים דיוני ביקורת על בנצ'ים של אנדטק. הCI3 הוא לא בחירת גיימינג רעה כלל, ועדיין בשילוב של מחיר גבוה יחסית בארץ וצורך בפלטפורמה מינימלית יקרה יחסית הוא עדיין לא תמיד מבריק מבחינת יחס עלות / תועלת.

2. שים לב שהכבל SATA עם ראש זוויתי כמו בתמונה הולך כך שאתה לא יכול לשים שניים כאלו זה ליד זה - לדוגמא על שני הכחולים או על שני השחורים - אתה חוסם פה כניסות, המספר משתנה פה ושם, אבל יש פה חסימה. כמובן שזה עקרוני רק אם יש כוונה להוסיף כוננים, אחרת אפשר להסתדר עם זוג כוננים וכבלים עם ראש זוויתי כנדרש.

3. מאחר ואתה מסכים עם המגמה ש640X4 ו6950 (שנפתח ל6970 אחרת הוא באמת לא מצדיק את הפרש העלויות מ5870) ייתנו ביצועים יותר טובים מאלו של CI3 ו 5870, מן הסתם שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, אבל אם כבר עושים את המעבר ומשקיעים במעבד חזק יותר, כמו שהופיע בדיון אפילו עם סבירות מסוימת להחליף את כרטיס המסך בהמשך בלי רצון לקבל צוואר בקבוק, הרי שCI5 או PHENOM2 BE מרובע (למטרות OC) יהוו בחירות יותר הגיוניות.

4. אני מקווה שאתה סולח לי על זה שאני לא דואג לקרוא את כל הפוסטים שלך בפורום, בכל זאת זה לא משלם חשבונות ולא משפר ציונים.

5. לגבי ESATA - אני בהחלט חולק על דעתך, לא מדובר בתקן חדיש ו/או תקן שהוא כל כך נפוץ. זה לא כניסות USB בקדמת המארז. מי שצריך E-SATA יודע שהוא צריך E-SATA. מה גם שלא מדובר בכניסה שאין לך תחליפים. כוננים רבים שמגיעים עם מחבר E-SATA מגיעים גם עם מחבר USB אפילו. מדובר במשהו שהוא בחזרת NICE TO HAVE ובהחלט לא MUST.

6. איזה תוכנות הוא ישתמש שיצריכו יותר מ8GB? הוא ביקש מערכת לגיימינג. לו היה מציין שהמערכת מיועדת לעריכת וידאו מן הסתם היה מקבל מפרטים שונים לחלוטין. משחקים עד היום הם עדיין בדרך כלל יישומי 32BIT כך שזה לא ממש רלבנטי.

7. אנחנו לא "שם" גם SSD של 285/275 לא סובל מצוואר בקבוק מSATA2. הם כן סובלים מתמחורים גבוהים מדי בשביל שאנשים ירכשו אותם. וגם כאשר הם כן יוגבלו על ידי הקצב של SATA2, לא על זה יקום ויפול דבר, תמיכה אחורה יש פה והביצועים מצוינים. שווה כן לשים לב שקצב ירידת המחירים של SSD פחות גבוה מזה של מוצרים אחרים. זה לא כמו סדרת כרטיסי מסך חדשה. תכלס המחירים לא ירדו ב50% בשנה החולפת, ואין כל עדות לתחילתה של מגמה שזה יקרה בתקופה הקרובה. למעשה עד שנתחיל לראות כונני SSD בנפח של 80GB בכחצי ממחירם כיום (אולי 60GB) הרלבנטיות שלהם תמשיך להישאר רק למשוגעים לדבר או לחולי הביצועים.

8. נקודה חשובה היא דווקא בנושא אפשרויות שדרוג. השמועות העדכניות ביותר אומרות שלוחות מבוססי H67 וP67 יתמכו גם במעבדי IVY BRIDGE שזה אפיק שדרוג מהותי.

9. להגיד "בכל הפרטים הקטנים האלו (בלי מרכאות) יש ליידע את פותח הת'רד ולתת לו לבחור, זו אמירה שאני מוצא אותה לא רציונלית. פותח הת'רד נתן תשובות לשאלות שבסטיקי של המדור לגבי צרכיו ושימושיו. להתחיל מפה לציין באוזניו את כל האופציות וההשלכות שלהן יוציא אותו יותר מבולבל מאשר עם כיוון. הרי אם הוא היה מבין בנושא הוא לא היה שואל או שהיה נותן ביטוי לכך בצרכיו ודרישותיו.

10. לגבי יתרון של 4 ליבות, דווקא ישנן כבר לא מעט דוגמאות של משחקים שעושים בזה שימוש. אם כי תכלס מהבחינה הזו אתה כן צודק, שעד שזה יהיה מאד רלבנטי המעבדים הנ"ל כבר לא יהיו רלבנטיים.

11. לנסות שלא להגביל את פותח הת'רד זה יפה, אבל התקציב שלו עושה זאת בכל מקרה. ואם כבר הולכים עם מסך FHD, השיקול של כ.מסך חזק יותר הוא דומיננטי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לקח לי קצת זמן לחזור לדיון הזה, עדיף מאוחר מאשר אף פעם

1. לא חסרים בנצ'ים מוטים. למעשה, לא חסרים דיוני ביקורת על בנצ'ים של אנדטק. הCI3 הוא לא בחירת גיימינג רעה כלל, ועדיין בשילוב של מחיר גבוה יחסית בארץ וצורך בפלטפורמה מינימלית יקרה יחסית הוא עדיין לא תמיד מבריק מבחינת יחס עלות / תועלת.

מאז הדיון הספיקו לצאת לוחות מבוססים H61 מה שמשפר פלאים את יחס עלות\תועלת

2. שים לב שהכבל SATA עם ראש זוויתי כמו בתמונה הולך כך שאתה לא יכול לשים שניים כאלו זה ליד זה - לדוגמא על שני הכחולים או על שני השחורים - אתה חוסם פה כניסות, המספר משתנה פה ושם, אבל יש פה חסימה. כמובן שזה עקרוני רק אם יש כוונה להוסיף כוננים, אחרת אפשר להסתדר עם זוג כוננים וכבלים עם ראש זוויתי כנדרש.

רק לכניסה אחת יש סיכוי להחסם, כך שאין מצב ששני כבלי ר' יפריעו אחד לשני

3. מאחר ואתה מסכים עם המגמה ש640X4 ו6950 (שנפתח ל6970 אחרת הוא באמת לא מצדיק את הפרש העלויות מ5870) ייתנו ביצועים יותר טובים מאלו של CI3 ו 5870, מן הסתם שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, אבל אם כבר עושים את המעבר ומשקיעים במעבד חזק יותר, כמו שהופיע בדיון אפילו עם סבירות מסוימת להחליף את כרטיס המסך בהמשך בלי רצון לקבל צוואר בקבוק, הרי שCI5 או PHENOM2 BE מרובע (למטרות OC) יהוו בחירות יותר הגיוניות.

אם התקציב מאפשר, עדיף I5 לפחות לטווח הזמן המידי, האם ה I3 יהווה צוואר בקבוק עוד 3\4 שנים לכרטיסי HIGH END? ברור שכן וכך גם I5\955

4. אני מקווה שאתה סולח לי על זה שאני לא דואג לקרוא את כל הפוסטים שלך בפורום, בכל זאת זה לא משלם חשבונות ולא משפר ציונים.

אין הכוונה לפוסטים שלי כי הם שלי, אלא לפוסט שלי בדיון משותף לשנינו, לגבי הלימודים שיהיה המון בהצלחה :xyxthumbs:

5. לגבי ESATA - אני בהחלט חולק על דעתך, לא מדובר בתקן חדיש ו/או תקן שהוא כל כך נפוץ. זה לא כניסות USB בקדמת המארז. מי שצריך E-SATA יודע שהוא צריך E-SATA. מה גם שלא מדובר בכניסה שאין לך תחליפים. כוננים רבים שמגיעים עם מחבר E-SATA מגיעים גם עם מחבר USB אפילו. מדובר במשהו שהוא בחזרת NICE TO HAVE ובהחלט לא MUST.

NICE TO HAVE אני מסכים על ההתחלה אנו חלוקים

6. איזה תוכנות הוא ישתמש שיצריכו יותר מ8GB? הוא ביקש מערכת לגיימינג. לו היה מציין שהמערכת מיועדת לעריכת וידאו מן הסתם היה מקבל מפרטים שונים לחלוטין. משחקים עד היום הם עדיין בדרך כלל יישומי 32BIT כך שזה לא ממש רלבנטי.

מצד אחד אתה מדבר על העתיד עם תוכנות התומכות בריבוי ליבות מצד שני אתה אתה נשאר ב HERE AND NOW עם יישומי 32BITתבחר הווה או עתיד אי אפשר את שניהם

7. אנחנו לא "שם" גם SSD של 285/275 לא סובל מצוואר בקבוק מSATA2. הם כן סובלים מתמחורים גבוהים מדי בשביל שאנשים ירכשו אותם. וגם כאשר הם כן יוגבלו על ידי הקצב של SATA2, לא על זה יקום ויפול דבר, תמיכה אחורה יש פה והביצועים מצוינים. שווה כן לשים לב שקצב ירידת המחירים של SSD פחות גבוה מזה של מוצרים אחרים. זה לא כמו סדרת כרטיסי מסך חדשה. תכלס המחירים לא ירדו ב50% בשנה החולפת, ואין כל עדות לתחילתה של מגמה שזה יקרה בתקופה הקרובה. למעשה עד שנתחיל לראות כונני SSD בנפח של 80GB בכחצי ממחירם כיום (אולי 60GB) הרלבנטיות שלהם תמשיך להישאר רק למשוגעים לדבר או לחולי הביצועים.

כבר היום יש כוננים של 500 החייבים SATA3, נכון הם יקרים מאוד ולכן הוזכרו בהקשר של שידרוג עתידי, נגיד עוד שנתיים והלוואי והמחירים יצללו כמו בכ.מסך, נחזיק אצבעות

8. נקודה חשובה היא דווקא בנושא אפשרויות שדרוג. השמועות העדכניות ביותר אומרות שלוחות מבוססי H67 וP67 יתמכו גם במעבדי IVY BRIDGE שזה אפיק שדרוג מהותי

9. להגיד "בכל הפרטים הקטנים האלו (בלי מרכאות) יש ליידע את פותח הת'רד ולתת לו לבחור, זו אמירה שאני מוצא אותה לא רציונלית. פותח הת'רד נתן תשובות לשאלות שבסטיקי של המדור לגבי צרכיו ושימושיו. להתחיל מפה לציין באוזניו את כל האופציות וההשלכות שלהן יוציא אותו יותר מבולבל מאשר עם כיוון. הרי אם הוא היה מבין בנושא הוא לא היה שואל או שהיה נותן ביטוי לכך בצרכיו ודרישותיו.

אם אדם לא בקיא בחומרה איך ידע אם הוא צריך או לא צריך משהו?לדעתי יש מקום להוסיף כמה מילים על הדברים החשובים אולי אפילו להוסיף איזו הרחבה לסטיקי כך שבבואו למלא את השאלון יהיה לו מושג מינימלי לגבי האופציות הפתוחות לפניו

10. לגבי יתרון של 4 ליבות, דווקא ישנן כבר לא מעט דוגמאות של משחקים שעושים בזה שימוש. אם כי תכלס מהבחינה הזו אתה כן צודק, שעד שזה יהיה מאד רלבנטי המעבדים הנ"ל כבר לא יהיו רלבנטיים.

11. לנסות שלא להגביל את פותח הת'רד זה יפה, אבל התקציב שלו עושה זאת בכל מקרה. ואם כבר הולכים עם מסך FHD, השיקול של כ.מסך חזק יותר הוא דומיננטי.

אכן התקציב מגביל אך את סדר העדיפיות צריך לקבוע פותח העץ, ויתכן שלמישמע האופציות התקציב יגדל

בתקופה האחרונה שמתי לב כי התחלת להרכיב מבפרטים עם I3, שמח לדעת שדיונים אלה נופלים על אוזניים קשובות

נ.ב

המעבר למערכת החדשה בכל הקשור לכתיבת הודעות עם ציטוט הוא פשוט סיוט, משפטים לא מודגשים הופכים למודגשים וכנ"ל עם הצבעים כל ניסיון להוריד הדגשות וצבעים נדון לכישלון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים