עבור לתוכן

פתיחת הליבה הרביעית בAMD Athlon X3 450

Featured Replies

פורסם

לוח האם: Gigabyte GA-MA78LMT-S2

ולפי האתר של ג'יגה בייט

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3276#ov

תומך בACC שנחוץ לצורך פתיחת הליבה הרביעית.

מישה נתקל במדריך איך לעשות את זה בדיוק? האם מישהו בפורום ניסה?

תודה!

פורסם

לא מומלץ לפי מה שהבנתי, אלא אם כן אתה ממש צריך את המשאב הזה.

אתה גם לא יכול לדעת מה קורה עם המעבד שלך, טמפ' וכו'.

פורסם
  • מחבר

ב-BIOS

MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)

Advanced Clock Calibration

...

ואולי זה יעזור לך קצת-

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/05/04/how-amd-core-unlocking-works/2

תודה, אבל לא הבנתי בדיוק מה אני צריך לעשות. רק את מה שאמרת ואז הליבה פתוחה?

ומה אתה חושב לגבי סיכון כמו שציינו בתגובה מעליך?

פורסם

אין שום סיכון. אם הליבה אינה תקינה והמעבד לא יהיה יציב אז תוכל להחזיר את המצב לקדמותו.

ומה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל את ACC.

פורסם

גם אני ניסיתי לפתוח בזמנו את הליבה הרביעית. הליבה נפתחה בהצלחה אך לא הייתה יציבה כלל ולא הגיע לתדר עבודה של שאר הליבות.

מה גם שאין לך אפשרות לעכוב אחר טמפ' עבודה, ברגע שנפתחה הליבה הרביעית אין לך מידע בנוגע לטמפרטורה של המעבד. מה שיכול להיות מאוד מציק אם אתה מעוניין גם באוברקלור בנוסף לפתיחת הליבה.

בכל מקרה תנסה לפתוח אותה בעזרת המדריך המצורף (או בעזרת חיפוש בפורום - היו מלא שרשורים בעבר, כולל שלי), תריץ מבחני יציבות ותעדכן אותנו.

במידה והיא לא תהיה יציבה, תמיד אפשר להריץ את שלושת הליבות האחרות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

גם אני ניסיתי לפתוח בזמנו את הליבה הרביעית. הליבה נפתחה בהצלחה אך לא הייתה יציבה כלל ולא הגיע לתדר עבודה של שאר הליבות.

מה גם שאין לך אפשרות לעכוב אחר טמפ' עבודה, ברגע שנפתחה הליבה הרביעית אין לך מידע בנוגע לטמפרטורה של המעבד. מה שיכול להיות מאוד מציק אם אתה מעוניין גם באוברקלור בנוסף לפתיחת הליבה.

בכל מקרה תנסה לפתוח אותה בעזרת המדריך המצורף (או בעזרת חיפוש בפורום - היו מלא שרשורים בעבר, כולל שלי), תריץ מבחני יציבות ותעדכן אותנו.

במידה והיא לא תהיה יציבה, תמיד אפשר להריץ את שלושת הליבות האחרות :xyxthumbs:

תודה רבה. רק לא הבנתי איפה המדריך. מה שהבחור למעלה צירך זה איך עובד הACC באופן כללי. לא מה הפעולות לעשות לפתוח את הליבה.

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך.

ומה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל את ACC.

ואת זה אתה עושה מהתפריט MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) שב-BIOS. אם התפריט הזה לא מופיע לך תלחץ Ctrl+F1 במסך הראשי של ה-BIOS והוא יופיע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק כדי לדעת מראש: יש סיכוי שאם הליבה הרביעית לא תקינה המחשב לא יעשה POST? מה סוג ה"תקלה" שתופיע לי אם הליבה אינה תקינה והאם אני אוכל להיכנס לביוס ולבטל את זה?

פורסם

תודה רבה.

רק כדי לדעת מראש: יש סיכוי שאם הליבה הרביעית לא תקינה המחשב לא יעשה POST? מה סוג ה"תקלה" שתופיע לי אם הליבה אינה תקינה והאם אני אוכל להיכנס לביוס ולבטל את זה?

המחשב לא יהיה יציב

קריסות וכדומה.

וכן, אתה תוכל להחזיר את זה.

פורסם

1. פותחים ליבה.

2. מבצעים בדיקות מאמץ כדי לוודא שהמערכת יציבה.

3. אם המערכת לא יציבה - מאפסים BIOS או פשוט מבטלים את ה-ACC.

4. אם המערכת לא עוברת POST מכל סיבה שהיא מאפסים את ה-BIOS באמצעות המגשר (ג'אמפר) או הסוללה שעל לוח האם.

פורסם
  • מחבר

תודה חבר'ה ומצטער על ה"חפירה".

רק לגבי הסעיף האחרון 4: אני לא בטוח אין עושים פיזית את מה שכתבת.

פורסם

הסיכוי שהמערכת לא תעבור POST הוא נמוך מאוד.

על הלוח יש מגשר שצריך למקם אותו בצורה מסוימת כדי לאפס את ה-BIOS, לחילופין ניתן גם להוציא את הסוללה למשך כמה דקות כדי לאפס את ה-BIOS. פרטים על שני הנושאים האלה תוכל למצוא בחוברת לוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים