עבור לתוכן

בעיה - ריסטרט ללא סוף

Featured Replies

פורסם

שלום ופורים שמח לכולם,

לפני כיומיים הייתי צריך להוציא את הכונן DVD מהמחשב הנייח שלי ולהעביר אותו למחשב אחר שלא היה לו כונן באותה העת, בשביל להתקין Windows. לאחר שסיימתי להתקין את ה-Windows חשתי שאין צורך להחזיר את הכונן למחשב שלי היות ואין לי שימוש בדיסקים כלל. הדלקתי את המחשב, ולפתע שמתי לב לבעיה קריטית מאוד: המחשב נדלק לשניים-שלוש שניות, נכבה, נדלק לשניים-שלוש שניות... וחוזר חלילה (אוסיף שהמסך לא נדלק בפרק זמן זה). וכל זה רק בגלל שהוצאתי את הכונן DVD!

האם מישהו מכם נתקל אי פעם בבעיה שכזאת?

שמעתי שיכול להיות שזה קשור לספק כח, ושכדאי לבדוק את המחשב עם ספק כח אחר. מה אתם אומרים?

תודה רבה ושוב פורים שמח לכולם!!!

פורסם

נראה כמו בעיית חשמל לכל דבר, יכול להיות בעיה של ספק כוח. אבל : אם הוצאת את הכונן אז יש פחות עומס אל הספק, זה לא אמור ליצור בעיה - אם כבר אז לפתור בעיות

יתכן שהזזת שם חוט כלשהוא או קירור כשפתחת את המחשב - תבדוק שהכול מחובר

יתכן שנפל משהוא שמקצר את הספק או את הלוח (אבק / בורג שהיה חופשי בתוך המארז / וכו)

יתכן שהלוח או הספק היו בכל מקרה על סף תקלה, ואתה הקדמת אותה. תחפש קבלים מנופחים בלוח ובתוך הספק. איזה ספק יש שם ?

פורסם
  • מחבר

תודה, 11010010110.

הספק כח שאני משתמש בו הוא - Corsair CX500.

צילמתי שני סרטונים של שימוש בשני ספקי כח שונים, את הספק השני לקחתי ממחשב פעיל אחר.

סרטון 1, עם ספק כח Corsair CX500

סרטון 2 עם ספק כח אחר ממחשב פעיל (לא ידוע לי דגם)

תודה רבה!

פורסם

תנתק מהלוח את המעבד + זיכרון + כל יתר החומרה + כבלים מבחוץ + כל הכבלים של המארז חוצ מ power switch והספק

תנסה להדליק

אם לא עובד - תוציא את הלוח מהמארז, תשים אותו אל משטח מבודד חשמל, תנסה להדליק כשהוא מחוץ למארז

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה! מעריך את זה!

בכל מקרה, הגעתי לממצא חדש, לאחר שהחלתי לנתק את כל הכבלים חוץ מספק הכח ומהמעבד. על הלוח אם נשאר רק חיבור מהספק + מעבד. גיליתי שכשמוציאים את ה-RAM המחשב נדלק לפרק זמן קצת יותר ארוך, בערך 15-20 שניות ואז עושה ריסטרט ושוב כל התהליך הזה... אני מצרף סרטון שמתאר את מה שקורה

אציין שכל החלקים שיש לי במחשב נקנו בפחות מחודש (הכל חדש). אלה החלקים שיש לי:

• לוח אם: Gigabyte H67M-D2
  • ספק כח: Corsair CX500
  • מעבד: Intel Corei5 2300 2.8Ghz 6MB L3 Cache
  • זכרונות: קינגסטון 2GB DDR3 X 2 סטיקים
  • כ.מסך Gigabyte Radeon HD 5450 1GB DDR3

האם לדעתכם אפשר להצביע על חלק שנפגם? כי אם כן אבקש שיחליפו לי את החלק כי יש לי עוד אחריות.

תודה רבה רבה!

פורסם

רוב הסיכויים שיש לך פשוט קצר שנוצר ממשהו, יכול להיות זכרונות שלא יושבים כמו שצריך, כבלי חשמל שלא יושבים כמו שצריך (של הCPU או ה MB), או פשוט אחד הברגים שמחזיקים את הלוח במארז החליט לזוז טיפה ולקצר.

כמו שאמרו לך מקודם, תפרק הכול, תנסה להדליק מחוץ למארז ותעדכן.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את כל החיבורים מלוח האם (זיכרון, כ.גרפי, מעבד,חיבורי SATA למיניהם), חוץ מחיבורי ה-POWER והחיבורים לספק (ATX + ATX 12v) . הוצאתי את הלוח אם מהמארז (לא יודע מה זה משטח מבודד חשמל אבל שמתי את זה על פוליאסטר)

2011-03-22_11-56-39_174_Jerusalem.jpg

הבעייה עדיין קיימת, כלומר, 5-6 שניות שהמחשב נדלק ומיד נכבה והכל קורה שוב ושוב.. יש לי הרגשה שהלוח אם נדפק. יש סיכוי?

פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה - איכשהו דברים הסתדרו!

ניתקתי את כל החלקים ובסופו של דבר הסרתי את הבטריה והחזרתי אותה, ושהדלקתי הבעיה נפתרה (בדקתי עם סטיק אחד של RAM). אחרי זה שחיברתי את הסטיק השני המחשב החל לחזור על הריסטרט. שיניתי מיקום של ה-RAM, ועדיין ה-RAM הספציפי שעשה לי בעיות מקודם המשיך לגרום לריסטרטים.

אני עכשיו אלך לי ל-KSP להחליף RAM. מה שכן קרה עכשיו זה שאני מדליק את המחשב ה-Windows 7 שהיה מותקן על המאסטר לא פועל יותר במקום זאת מוצגת לי שגיאה כזאת:

2011-03-22_13-17-14_55_Jerusalem.jpg

פורסם
  • מחבר

בסוף גם הסתדרתי עם זה לא שמתי לב שלא חיברתי את החוט של ההארד דיסק שעליו מותקן Win 7. בכל מקרה תודה על כל העזרה שלכם, בסוף מה שפתר הכל זה ניתוק הבטריה לאחר פירוק כל החלקים והרכבה מחדש. וגם גיליתי שכנראה מה שנדפק הוא אחד מהסטיקים של הראם.

פורסם

המחשב חוזר לעשות ריסטים כשאתה שם את הסטיק הזה ?

פורסם
  • מחבר

המחשב חוזר לעשות ריסטים כשאתה שם את הסטיק הזה ?

בדיוק. וזה לא משנה באיזה סלוט אני שם אותו. ניסתי לשים אותו בסלוט אחר ועדיין המחשב חזר לעשות ריסט. רק כשהוצאתי אותו הבעיה לא חזרה. אני מתאר לעצמי שהסטיק הזה נפגם.

פורסם

תבדוק אותו במחשב אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים