עבור לתוכן

2 כרטיסי מסך יחדיו- אחד מובנה, שני PCI-E

Featured Replies

פורסם

היי, בדקתי בגוגל קצת על חיבור 2 כרטיסי מסך ביחד שיעבדו במקביל, ראיתי שהאפשרות קיימת עבור 2 כרטיסים שהם אותו דבר\אותה חברה.

היו כמה שכתבו שכיום אפשר לעשות זאת גם עבור 2 כרטיסים שונים.

כרטיס המסך המובנה שברשותי G41 express chipset הוא כרטיס די טוב יחסית, יותר טוב מה geforce fx5500 שהיה לי, ואני מעריך זאת מאוד.

לכן חבל לי מאוד "לבטל" אותו ולהתקין את הX1300pro של רדאון, מה דעתכם, אפשרי לגרום לשניהם להחזיק ידיים ולעבוד יחדיו?

פורסם

התשובה הקצרה היא "לא".

התשובה הארוכה יותר היא, שיש בגדול שלושה סוגי קונפיגורציות הכוללות יותר מכרטיס אחד:

SLI\CF - התקנת שני כרטיסי מסך זהים (או בחלק מהמקרים, דגמים קרובים אך לא בהכרח זהים) על מנת לשפר ביצועים. כאן מדובר על כרטיסי מסך חזקים ולוחות אם התומכים בטכנולוגיה - ממש לא הG41 שלך והכרטיס המובנה שלו.

SWITCHABLE GRAPHICS - קיים בחלק מהניידים, הכוללים כרטיס לא מובנה בנוסף למובנה. הכרטיסים לא מתוכננים לעבוד ביחד, אלא שהמובנה יעבוד כשיש צורך לחסוך בחשמל, ואילו הלא מובנה החזק הרבה יותר יעבוד כשיש צורך בביצועים. בכל מקרה, הכרטיסים לא "עוזרים" אחד לשני וזה לא רלוונטי למקרה שלך.

HYBRID SLI - טכנולוגיה המאפשרת בדיוק את מה שאתה מדבר עליו - הפעלת כרטיס מובנה ולא מובנה על מנת שיעזרו אחד לשני (למיטב ידיעתי גם לATI היה בזמנו משהו דומה). הבעיה היא שהסידור הזה דורש שילוב מסויים בין כרטיס מסך תומך לבין כרטיס מובנה בלוח תומך, ואין לך לא את זה ולא את זה.

בקיצור, תרד מזה. אם יש לך 1300PRO (אני מאוד מקווה שבגרסת PCIE, כן?) תתקין אותו וזהו.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

פורסם

תלוי מאוד מה אתה מנסה להשיג.

ככלל, אם אתה רוצה ריבוי מסכים (נאמר, כל כרטיס תומך בעד 2 מסכים ואתה רוצה להשתמש ב4 יחדיו) - זה צריך להיות אפשרי, אם כי ייתכן שתהיה התעסקות מעיקה בדרייברים.

מבחינת שיפור ביצועים במשחקים, זה לא יעבוד כמו שנאמר. כל מסך יופעל ע"י כרטיס אחד בלבד מבין השניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים