עבור לתוכן

המחשב לא מוצא את מערכת ההפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

דבר מוזר ומטריד קרה לי לפני כמה ימים ועד עכשיו לא הצלחתי לסדר את הבעיה (הדי דחופה, אחרת אצטך לפרמט לא עלינו), מקוה שתוכלו לעזור לי. אז ככה -

ביום שבת האחרון הדלקתי את המחשב שקניתי ממש לפני חודש, ולפתע המחשב ממאן לעלות בטענת שגיאה 0xc000000f. INFO: The boot selection failed because a required device is inaccessible.

לא יכולתי להתעסק איתו מפאת המחסור בזמן ושלחתי אותו עם אמא לKSP. שם טענו שהבעיה איננה בחומרה אלא בתוכנה - ומאחר וישנה בעיית חוקיות קטנה ( :() הם מנועים מלהתעסק עם המחשב. כך שזה המצב כרגע, עם מחשב בן חודש. קיצר...

איפשהו במהלך המשחקים שלי עם זה, בינתיים, אני חושב שגם נתקלתי בשורה שאומרת ש'לא נמצאה מערכת הפעלה'.

הכנסתי את דיסק מערכת ההפעלה וניסיתי לעשות repair startup (ואולי זו העת לציין שהמערכת הינה WIN 7 64BIT). זה לא הלך. הכלי טוען שאינו מצליח לפתור את התקלה - אך יודע לאתר אותה.

ניסיתי לעשות שחזור לנקודה מוקדמת, אבל גם זה לא צלח (וזה הגיוני, שהרי אין למערכת בכלל גישה לווינדוז. למרות שאני בטוח שיש מעל לעשר נקודות שחזור לפחות).

בדיקה של הזיכרון בעזרת כלי נוסף מדיסק הווינדוז העלתה שהזכרונות תקינים.

יש לציין שהבעיה איננה בתוכנת הביוס - עשיתי לה עדכון וגם זה לא פתר את הבעיה.

והנה החלק המעניין (אותי, בכל אופן) - איפשהו במהלך נסיונות התיקון דרך הדיסק של הווינדוז, בניסיון למצוא דרייבר או משהו, ניתנה לי גישה לספריות של הכונן הראשי - והפלא ופלא - כולן שם. הכונן לא תקול. ישנה גישה מלאה. (וזה הרי הגיוני, כי גם הביוס מזהה את הכונן). באותו שיטוט מוגבל בספריות שמתי לב שכונן C (הראשי) המיר את שמו ל-E והכונן שהיה לפני שבוע E - כעת מוגדר באות אחרת. בנוסף לשני אלה, נוצרו כעת שתי מחיצות חדשות בגודל של 100MB בערך - הנושאות את שמותיהם המקוריים של הכוננים (כלומר, כונן C הוא כעת רק מחיצה בנפח של 100 מגה).

כלומר, אם אני מבין נכון (?) - זה לא פלא שהמחשב לא עולה - הוא פונה לכונן C עליו היתה מותקנת המערכת - אך לא עוד. או שפשוט כל הנתיבים שיועדו מתוך C פתאום כבר לא יעילים (??)

אין לי מושג קלוש איך לפתור את זה. שיטטתי בפורומים ולא מצאתי משהו שמדבר על הבעיה שלי. גם כלי אקספרסריקאברי2 של לוח האם לא יעיל (כי לא יצרתי גיבוי מבעוד מועד).

אני באמת אובד עצות, אשמח לכל הצעה או מחשבה בנוגע לעניין הזה.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים