עבור לתוכן

התלבטות בבחירת מחשב - אשמח לדעתכם. תקציב 6-7.5K ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש נייד לצורכי אינטרנט ואופיס.

חשוב לי:

+ מהירות תגובה ופעולה טובה של המחשב (בפתיחה של אפליקציות למשל, מס' חלונות במקביל).

+ גודל מסך 13 / 14 אינץ.

+ משקל עד 2 ק"ג. רצוי פחות. חשוב מאוד.

+ אחריות בינלאומית של 3 שנים.

+ מותג אמין ומוכר.

+ תצוגת מסך ברמה גבוהה (המסכים של אפל הם רפרנס טוב).

שקלתי לקנות:

1. מק-בוק פרו . לא אוהב את הקצוות המחודדים והבנתי שיכולה להיות בעיה של חימום גוף המחשב בחלק השמאלי של המקלדת.

2. מק-בוק אייר. קצת אוורירי מדי עבורי. אין כבל רשת ואין דיוידי ואני חושש שזה יהווה בעיה.

3. לנובו T420s. אני לא יודע עד כמה המסך איכותי.

האם יש למישהו רעיון.

תודה!

פורסם

אין לי נסיון עם המחשב הזה ספציפית, אבל יש לי נייד אחר של טושיבה כבר קרוב ל4 שנים עם 0 תקלות. מבחינת איכות המסך אני מאמין שהוא יכול להתחרות בכל אפל שתבחר, גם לגבי איכות הבנייה אין לי טענות.

אני אישית לא הייתי הולך על המחשב שקישרתי אליו כי אני מחפש יותר ביצועים גרפיים ופחות קריטי לי עניין המשקל, אבל נכון להיום הייתי מעדיף טושיבה על פני כל מחשב אחר (את זה למשל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9908&perur=2&t=1&c=339).

פורסם
  • מחבר

אין לי נסיון עם המחשב הזה ספציפית, אבל יש לי נייד אחר של טושיבה כבר קרוב ל4 שנים עם 0 תקלות. מבחינת איכות המסך אני מאמין שהוא יכול להתחרות בכל אפל שתבחר, גם לגבי איכות הבנייה אין לי טענות.

אני אישית לא הייתי הולך על המחשב שקישרתי אליו כי אני מחפש יותר ביצועים גרפיים ופחות קריטי לי עניין המשקל, אבל נכון להיום הייתי מעדיף טושיבה על פני כל מחשב אחר (את זה למשל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9908&perur=2&t=1&c=339).

תודה רבה על המידע. נשמע טוב.

האם אתה יודע היכן יש תצוגה עם מחשבים של טושיבה?

תודה!

פורסם

ברוב סניפי באג (לפחות הגדולים יותר) ניתן לראות תצוגה, אם כי לא בהכרח של כל הדגמים כמובן... גם "נועה מחשבים" (בנשר, אם זה מדבר אליך) מוכרת הרבה דגמי מחשבי טושיבה, אבל לא נראה לי שיש להם תצוגה משמעותית.

פורסם

לרדת מאפל/טינקפד לטושיבה זה הבדל משמעותי. ה R700 אכן מחשב קטן וקל, אבל שים לב שהוא מגיע עם מעבדים די "נכים" (או I3 או I5 בגירסאות הזולות שלו).

וכמובן שאיכות הבניה של טושיבה נופלת מזו של טינקפד/אפל.

במידה ואתה יכול להרשות לעצמך T420, לך על זה.

נ.ב

עכשיו ראיתי שנתנו לך לינק ל R630. אם כבר אתה קונה טושיבה לך על ה R700. (אבל שוב, לא ממש רצוי)

פורסם
  • מחבר

ברוב סניפי באג (לפחות הגדולים יותר) ניתן לראות תצוגה, אם כי לא בהכרח של כל הדגמים כמובן... גם "נועה מחשבים" (בנשר, אם זה מדבר אליך) מוכרת הרבה דגמי מחשבי טושיבה, אבל לא נראה לי שיש להם תצוגה משמעותית.

100%.

תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 13.03.2011 בשעה 17:51:18

לרדת מאפל/טינקפד לטושיבה זה הבדל משמעותי. ה R700 אכן מחשב קטן וקל, אבל שים לב שהוא מגיע עם מעבדים די "נכים" (או I3 או I5 בגירסאות הזולות שלו).

נ.ב

עכשיו ראיתי שנתנו לך לינק ל R630. אם כבר אתה קונה טושיבה לך על ה R700. (אבל שוב, לא ממש רצוי)

תודה על העדכון...

אכן חומר למחשבה.

פורסם

"כמובן" זו מילה יפה. היא מניחה מראש שכל טענותיך מובנות ומוסכמות על הצד השני... אנא, פרט במה איכות הבנייה של טושיבה נופלת מזו של אפל או ט'ינקפד. לפותח הדיון אני מציע ללכת ולבדוק בעצמו, האם יש משהו באיכות הבנייה הכללית שלא נראה לו.

ובקשר למעבדים - הבחור ביקש נייד קומפקטי וקל, עם זמן סוללה גדול, לצרכי "אינטרנט ואופיס". במה מעבד "לא נכה" (אני מניח שמבחינתך אלה רק מרובעי הליבות?) יעזור לו? בכלום, חוץ מניפוח המחיר והקטנת זמן הסוללה.

אני מבין שיש אנשים שלא נוגעים בשום דבר שאינו אפל, אבל זה מאוד עצוב אם אתה לא יכול להסביר אפילו למה.

פורסם

אני אתקן את עצמי.

אין לי נסיון בכלל עם ניידים של אפל. היתכוונתי לאיכות הבניה של ה t420 לעומת איכות הבניה של דגמי המנהלים של טושיבה.

יש לי כמה טושיבות בעבודה. ויש להם באופן כללי שני סוגי מחשבים או כבדים וחזקים או קטנים ועדינים (מאוד). זה נכון לגבי ה R600, שעלה בזמנו הון, והיה עדין מאוד וזה נכון לגבי ה R700, שאומנם יותר קשיח מה R600, וגם הרבה יותר זול מימנו, אבל עדיין המסך *מאוד* דק, ולא מפגין עמידות מרשימה.

בנוסף ב R700 יש גמישות במקלדת, יש כאלה שזה לא אכפת להם, אני לא כזה.

לגבי המעבדים - נכון ש I3 מתאים בול למחשבים כאלה, אבל הבנאדם ביקש עמדת עבודה "חזקה" אז הסבתי את עניין המעבדים לתשומת ליבו.

פורסם

הR700 הוא מסדרת portege. הR630 הוא מסדרת Satellite, ולפחות מבחוץ נראה טיפה יותר מאסיבי (וגם שוקל טיפה יותר, אם כי עדיין פחות מ1.5 ק"ג). אתה בטוח שהנסיון שלך תקף לגביו?

פורסם

miim אני לא מבין את הניסיון ללכלך על חברה זו או אחרת. לכל אחד ניסיון שונה עם הניידים שלהם - ויש פה בפורום שיגידו לך שהסדרות הצרכניות שלהם טובות מהממוצע בשוק (במיוחד מול דל ו-HP).

הטושיבה עושה רושם של מחשב טוב ומתאים לנדרש, ובעיקר זול בהרבה מהאופציות האחרות שיעלו לדעתי כמעט כפול ממנו.

פותח הדיון - אם אתה מעוניין שיענו לשאלה שלך יותר לעומק, תפרט בנוגע לשימושים במחשב.

ההתייחסות שלך -

מהירות תגובה ופעולה טובה של המחשב (בפתיחה של אפליקציות למשל, מס' חלונות במקביל).

לא רצינית, ולא ניתן להבין ממנה כלום לשימושים שאתה מתכנן למחשב.

פורסם

אני לא מנסה "ללכלך" על שום חברה, ונכון שלכל אחד יש אכן העדפות שונות על פי טעמו האישי.

אני רק אומר שהיה לי נסיון רע (יחסית) עם טושיבה . גם בסדרות מנהלים (פורטג'ה) וגם בסאטלייט.

פורסם

מכאן ועד לכתוב את הדבר הבא יש הבדל גדול.

בפעם הבאה מן הראוי להוסיף לדברים שיוך. כלומר מהניסיון שלי האיכות היא ... ... ...

כמו שאמרתי קודם, ההפרש בין הנייד של טושיבה ל-T420 שעדיין אפילו לא נמכר יהיה פי 2 במקרה הטוב ולדעתי אפילו יותר בתחילת השיווק.

אני לא חושב שמוצדק לדרישות שהוצגו להוציא סכום כפול על מחשב, אפילו שיש לו אפשרות להוציא אותו.

נכון שסדרת ה-thinkpad נחשב איכותית מאוד, אבל אני לא חושב שנכון להוציא סכום כל כך גדול בכל מחיר ובטח שלא למחשב למטרות גלישה בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים