עבור לתוכן

מתלבט בין 3 לוחות למעבד 2500K| עד $200

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מתלבט בין 3 לוחות אם למעבד 2500K שזמינים כעת ליד איפה שאני גר. אני מעוניין לעשות OC אבל לא משהו מטורף, אני בד"כ משתמש בקיבצי אקסל גדולים, מסדי נתונים (SQL, כמה ג'יגות, משחקים פעם-פעמיים בשנה)

למחשב יהיה ספק 650W של קרוסייר וכ.מ 460GTX, אשמח גם לעצה לקניית זיכרונות ל OC מאחת החנויות: newegg.com או www.tigerdirect.com או www.amazon.com (לא גר בארץ)

הינה הדגמים והקישורים:

ASUS Sabertooth P67 LGA 1155 Intel P67 ATX Motherboard

http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0358056

ASUS P8P67 LE LGA 1155 P67 ATX Intel Motherboard

http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0358067

Gigabyte GA-P67A-UD3 LGA 1155 P67 ATX Intel Motherboard

http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0358098

אני מתלבט בין ה 2 ל 3, האם יש סיבה לקחת את הראשון שהוא היקר בינהם אם אני לא מתכנן על להוציא שיאים בבנץ מארקים למינהם?

תודה.

נ.ב איך הזוג זיכרונות האלו?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231314&cm_re=ripjew-_-20-231-314-_-Product

פורסם

ללוח אם אין "ביצועים" כך שהוא לא משפיע על התוצאות במבחני ביצועים. רכיבים זהים שיותקנו על לוחות שונים יציגו ביצועים דומים עד זהים (הפרשים של נקודות בודדות מסיבות שונות -- לאו דווקא לטובת הלוחות היקרים יותר). כך שלבחירת לוח לא נישים מהיבט ה"ביצועים" אלא מהיבט של הדרישות שיש לך ממנו בהתאם לשימושים ולמערכת המתוכננת:

1. התאמה למעבד.

2. כמות וסוג חיבורים (כולל תמיכה במערך מרובה כרטיסים גרפיים, נפח זכרון מרבי וכל דרישה אחרת שייתכן שיש לך מהלוח).

3. אם מתוכנן OC אז לדאוג שהלוח מכיל מערכת חשמל מתאימה.

ברגע שמצאת את הלוח הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך, קנה אותו.

ASUS P8P67 ו-Gigabyte GA-P67A-UD3 לא יגבילו אותך ב-OC ויהיו בחירה טובה בהנחה שמכילים את כל שאר החיבורים שלהם אתה זקוק.

רק תוודא שאתה קונה את גרסת ה-B3 של הלוחות (שבה תוקנה הבעיה בבקרי ה-SATA).

הזכרון שציינת בסדר גמור (רק שים לב לגוף הקירור של הזכרון שעלול להתנגש עם גופי קירור גדולים למעבד). קנה את זכרון ה-DDR3 בתדר 1333/1600 (אין הבדל בביצועים, והיום בדרך כלל גם אין הבדל במחיר) הזול ביותר שאתה מוצא מחברה מוכרת (דוגמאות לחברות מוכרות תמצא בסטיקי שבראש הפורום) שעובד במתח של עד 1.55V.

פורסם

מLE תתרחק. אין בו אפשרות לעלות\להוריד מתחים.

פורסם

1+ ^ cky4life צודק, לא שמתי לב שמדובר בדגם ה-LE של סדרת הלוחות הזאת.

זהו בהחלט לא לוח שמומלץ במיוחד ל-OC.

כל עוד ששאר התכונות של ה-GA-P67A-UD3 מתאימות לך, הוא הבחירה הטובה יותר מבין הלוחות הללו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. האם כדאי לחכות לצ'יפסט z68?

פורסם

רק אם מאוד חשוב לך שערכת השבבים תאפשר לך גם לבצע OC וגם להשתמש בליבה הגרפית המובנית.

פורסם
  • מחבר

כמה הליבה הגרפית במעבד כבר משפיעה על הביצועים?

פורסם

^ מה הקשר?

יש 3 צ'יפסטים מסדרת 67:

H בלוחות מבוססי H67 אין אפשרות לבצע OC, אך יש ניצול של המעבד הגרפי (אם אין לך צורך בכ.מסך נפרד)

P בלוחות מבוססי P67 יש אפשרות לבצע OC, אך אי אפשר לנצל את המעבד הגרפי המובנה.

Z (עוד לא יצאו) בלוחות מבוססי Z67 אפשר להנות מכל העולמות. רוב האנשים לא יצטרכו את זה, סביר שהוא יהיה יקר יותר.

אני מניח ש-P67 טוב לך, אתה רוצה לעשות OC ויש לך כרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה, הזמנתי את ה GA-P67A-UD3-B3.

פורסם

^ מה הקשר?

יש 3 צ'יפסטים מסדרת 67:

H בלוחות מבוססי H67 אין אפשרות לבצע OC, אך יש ניצול של המעבד הגרפי (אם אין לך צורך בכ.מסך נפרד)

P בלוחות מבוססי P67 יש אפשרות לבצע OC, אך אי אפשר לנצל את המעבד הגרפי המובנה.

Z (עוד לא יצאו) בלוחות מבוססי Z67 אפשר להנות מכל העולמות. רוב האנשים לא יצטרכו את זה, סביר שהוא יהיה יקר יותר.

היתרון של Z, שעוד לא יצאו, הוא שגם יש OC, וגם יש QUICK SYNC, כלומר, קידוד וידאו פי 2-3 יותר מהיר מכל כרטיס ATI/NVIDIA שתקנה.

פורסם

שלא רלוונטי לפותח הדיון, כמו גם באופן כללי לשוק הביתי מכוון המשחקים או קידוד הוידאו החובבני.

ערכת השבבים הזאת בהחלט תהיה אולי שימושית למשתמשים עסקיים שמתפרנסים מקידוד, אך כאמור היא לא הושקה עדיין וגם לא ברור מה מחירה שהוא מרכיב אחד בשיקול האם היא משתלמת או לא.

המיתוג והמגבלות שכופה Intel על ערכות השבבים הוא בהחלט לא הוגן לדעתי כלפי הצרכנים, ומאוד מזכיר לי את האופן הדי שערורייתי שבו MS ממתגת ומשווקת את מערכת ההפעלה שלה.

באופן אישי אני חושב שזה מאוד חבל כי יש ל-Intel מוצר לא רע בכלל ביד, אבל צורת המיתוג שלו משאירה טעם לוואי לא נעים.

פורסם

ה-quicksync קיים ב-H67. בנתיים רוב התוכנות לא תומכות בטכנולוגיה, חוץ מזה שמיודעינו lucidlogix פועלת בתחום

וכנראה תאפשר שימוש בליבה הגראפית של ה-SANDY BRIDGE ביעילות.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שמה שהזמנתי נגמר מהמלאי (למרות שבאתר הופיע שיש), אז האופציה שלי זה ללכת על

ASUS P8P67 PRO LGA 1155 ATX Intel Motherboard

האם זה שונה מה LE וניתן לשלוט על מתחים?

פורסם

כן. הלוח לא אמור להגביל אותך ב-OC עד למגבלות קירור אוויר/מים.

פורסם
  • מחבר

יש איזשהו קירור אוויר מומלץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים