עבור לתוכן

לא מצליח לייצב i7 920

Featured Replies

פורסם

היי, לצערי אני אצטרך עזרה באוברקלוק.

אני לא מצליח לייצב את ה core i7 שלי במצב נורמלי.

כלומר, אני יושב כבר כמה זמן על 4.2, אבל ה GFlops שלי לדוגמה יחסית נמוך בלינקס (51.5), וברגע שאני מנסה להשתמש בחלק גדול יותר מהזיכרון כמה שניות אחרי תחילת המבחן המחשב פשוט מכבה את עצמו. גם בכל פעם שהמחשב עושה POST הנורה בלוח שאחראית על חיווי האוברקלוק (פיצ'ר קטן של הUD7 שמראה מן כמו מד אוברקלוק) לא מפסיקה להבהב ולוקח למחשב 5-7 שניות עד שהוא מתחיל בPOST עצמו.

ולא הזכרתי את המתח, אני יושב כרגע על 1.50v ושוב זה עדיין לא נראה כל כך יציב.

לזכרונות כמובן נתתי מספיק מתח (1.60v).

הטמפרטורות אגב מגיעות לTJ MAX בכל פעם שלינקס עושה מבחן... אבל אני לא חושב שזה קשור לזה כרגע, אני מניח שצריך לנקות את הגוף קירור.

הקטע הוא שמשהו פה לא נראה לי, למה אני לא מצליח לייצב את המעבד בצורה נורמלית בלי בעיות פה ושם שרומזות על חוסר יציבות.

אני ממש אשמח לעזרה, תודה.

עריכה- תמונה מCPU-Z שאולי תעזור

[attachment deleted by admin]

פורסם

תסיר את סימני הפיסוק המיותרים בבקשה מהכותרת..

"לא חושב זה קשור" ? אתה רציני ? הטמפ' שלך מגיעה לMAX, המחשב שלך קורס, אתה במתח מוגזם של 1.5V..כל זה, ולא העלה בך חשד אולי באמת זה הטמפ' והמתח המוגזמים ?

פורסם

תוריד את המתח ומהר. אתה בכח מנסה להרוג את המעבד שלך?

רק לצורך הבהרה, 1.5v זה מתח שעושים רק לצורך הדגמה של כמות האוברקלוק שאליו ניתן להגיע... בחיים לא מנסים לבצע בדיקת יציבות עם מתח שכזה.

פורסם

זה בכלל לא פיקניק להצליח לייצב את מעבדי ה I7 בסוקט 1366 באוברקלוק לשימוש 24/7

הבעיה היא שאתה למעשה מבצע ג'וגלינג עם ה CORE ,ה UNCORE ,ה VDIMM וה BCLK במטרה למצוא

את שילוב הקלוקים והמתחים שיעניקו לך יציבות. יש כאן למעשה 4 משתנים במשוואה ואתה לא יכול להוציא אף

אחד מהם החוצה בניגוד לביצוע אוברקלוק ב CORE 2 QUAD ששם היה אפשר לדוגמא למצוא את הבאס הגבוהה ביותר

בנפרד מן המעבד ובכך לצמצם את מספר המשתנים.

כמו שאמרו מעלי יש להוריד את ה VCORE 1.5 זה מוגזם בייחוד שאתה מגיע ל TJMAX ובנוסף הייתי ממליץ שתשמור לפחות 30 מעלות

מה TJMAX.

נסה בתור התחלה לייצב את המעבד על 3.8 או 4 גיגה הרץ (BCLK = 200) כך שיעבור את כל הבדיקות של IBT או LINX בהצלחה.

עצה מניסיון, המעבדים הנ"ל מעדיפים מכפילים אי זוגיים ולרוב מגיעים לאוברקלוק יותר טוב במכפילים כאלה.

הייתי מתחיל באיזור ה 1.375 ל VCORE וממקם את ה UNCORE או QPIVTT באיזור שמרוחק 0.0~0.2 וולט מתחת ל VCORE.

ברוב המקרים העלאה סתמית של VCORE לבד או UNCORE לבד לא תניב שום יציבות ואף תרע את המצב, אתה תצטרך למצוא

את הנק' שבה ההפרש בין המתח של VCORE ל UNCORE הוא אופטימלי ליציבות, לאחר מכן תטצרך להעלות את שניהם במקביל

תוך כדי שמירה על ההפרש אם ברצונך להגיע לאוברקלוק גדול יותר אותו העיניין תקף גם להפרש בין ה UNCORE ל VDIMM גם שם

תצטרך למצוא את הנק' שבה ההפרש אופטימלי ליציבות.

בכל מקרה חשוב ביותר שההפרש בין ה UNCORE ל VDIMM לא יעלה על 0.5 וולט, הפרש יותר גדול מזה ויש סיכוי למוות מיידי של המעבד.

למעשה אין בעיה לעבור VDIMM של 1.65 כל עוד ההפרש בינו לבין ה UNCORE לא עובר את ה 0.5 וולט.

פורסם
  • מחבר

tao, איזה סימני פיסוק בכותרת...?

זה בטח הבאג הזה שמופיע בכותרות שבלבל אותך.

בנוגע למתח, לא הצלחתי פשוט לייצב אותו על מתחת ל 1.50v. הטמפרטורות גם על סטוק (מה שהתייאשתי בסוף ואני יושב עליו כרגע) לא מדהימות (55 מנוחה, יותר מ70 במאמץ).

Bagheera, תודה על התגובה המנומקת, אני אנסה.

פורסם

.....נקודות למיניהם ;)

ואם לא הצלחת אז הגעת לגבול..לעבוד 24/7 על 1.5V זה אוברקיל!!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רק כדי לתת פרופורציות לפותח הדיון ולמי שיקרא את זה בעתיד.

אני עם I7 920 עובד ב3.8GHZ עם VCORE של 1.25 (בביוס כמובן).

אני יכול להגיע ל4GHZ וגם לעבור אותו, אבל זה לא שווה את תוספת המתח.

OC טוב זה מקסימום תדר במינימום מתח.

זה יותר קל לייצב, פחות מתחמם, יותר בריא לחיי המעבד.

בדרך כלל יש חוק כזה לגבי מעבדים, שמנקודה מסוימת והלאה כל קפיצה בתדר צריכה יותר ויותר מתח מהקפיצות הקודמות בשביל אותה תוספת תדר.

אז כדי להשיג OC מוצלח ובריא תמצאו את נקודת שיא היעילות בין מתח לתדר ושם תישארו.

לא שווה להפציץ מתחים בשביל עוד 10% אחרי שקיבלתם כבר 40% תוספת עם מעט מאוד מתח.

פורסם
  • מחבר

רק שיהיה ברור, בסופו של דבר אני מניח שיש בעיות יציבות כלשהן (אני אהיה חייב לבדוק את כל העניין מקרוב- הקטע הוא שאין לי ספק חלופי לכל זה :( נשבור את הראש...).

לא הצלחתי לייצב את המעבד אפילו על 3.8 עם מתח של 1.35...

פורסם

OC זה תהליך מסוים וסוג של אומנות.

זה לא מדע מדויק אבל יש מספר חוקים וקווים כללים איך לגשת לנושא.

אולי באמת כדאי שאני יכתוב מדריך לOC.

הנה כמה סיפורים בשבילך שאולי יעזרו לשמן את גלגלי ההבנה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490961.10

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487051.0

אתה מוזמן לחפש ולקרוא עוד דיונים של OC שבהם מעבר לנסיון לפתור את הבעיה גם ניסיתי לתת פרספקטיבה.

http://hwzone.co.il/community/gsearch?sa.x=0&sa.y=0&q=art+tatum+OC&advanced=0&cx=008643629579273716514%3Aoztrdhld2hk&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&siteurl=hwzone.co.il%2Fcommunity%2Findex.php%3Fboard%3D2.0#916

אני לא המומחה הכי גדול לOC, והידע שלי מוגבל בעיקר למה שהתנסתי איתו באופן אישי.

אבל לפעמים משום מה יש אנשים שדווקא ההסברים שלי מצליחים לסדר להם את הראש.

פורסם

כאשר ניסת לייצב 3.8 וקבעת VCORE של 1.35 כמה מתח נתת ל QPIVTT/UNCORE ומה מהירות ה QPI שלך?

בנוסף על איזה מהירות ו VDIMM אתה מריץ את הזיכרון שלך?

פורסם

אני יכול לתת לך את ההגדרות שלי פחות או יותר כנקודת מוצא.

אם תבדוק את הVID של המעבד שלך יהיה מושג קצת יותר טוב מה המתחים שהוא יצטרך בOC באופן יחסי.

שאר ההגדרות גם לא יזיק לכוון.

כדי לא לפספס אולי דברים רלוונטים אני מציע שתעלה תמונות של כל ההגדרות שקשורות ללוח מעבד וזיכרון בביוס.

וננסה להתקדם משם בצורה יותר מקצועית.

פורסם
  • מחבר

תודה כולכם, כמובן שהעלתי את המתחים האחרים שצריכים לעלות, אני פשוט משוכנע שיש בעיות יציבות כלשהן.

בקרוב מאוד אבדוק את העניין עם ספק חלופי, במידת הצורך אעדכן אתכם.

יום טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים