עבור לתוכן

המחשב נדלק מעצמו [מחשב חדש לחלוטין]

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה דיברנו כאן בפורום על תקלה שהייתה לי במחשב - שבה המחשב היה נכבה לאחר הדלקתו, ואז נדלק שוב מעצמו, ושוב נכבה, וכן הלאה.

אפשרות אחת הייתה שאולי ישנו איזה קצר באזור המעבד, ואכן קרוב לוודאי שהתקנה לקויה של ה Xigmatek Aegir גרמה לבעיה. כי לאחר התקנה מחדש, לא קרה המקרה שוב.

אבל עכשיו תופעה חדשה הופיעה: לאחר שאני בוחר ב Hibernate, והמחשב מבצע את הכיבוי, הוא מחליט לעתים להידלק מעצמו!

ממש כך!

הדבר קרה כבר כמה פעמים, אבל לצערי - מכיוון שמטבע הדברים אני נוטה לעזוב לאחר שאני מכבה את המחשב - לא מספיק פעמים כדי לתת אבחנה מדוייקת של מתי זה בדיוק מתרחש. אני רק יכול להגיד שזה קרה היום ממש בעוד אני יושב ליד המחשב. הוא נכבה, ואז לאחר דקה, נדלק שוב.

אני אפילו לא יודע לחשוב על כיוון. אין לי קצה חוט :)

אפשרויות?

תודה!

פורסם

סביר להניח שלאחר מצב שינה הוא נדלק בגלל העכבר...

נסה לנתק את העכבר, וכנס למצב שינה/המתנה,

אולי זו הסיבה, שווה בדיקה...

פורסם
  • מחבר

תודה

במצב ״המתנה״ אכן העכבר יכול להעיר את המחשב. אבל לא במצב היברנציה. במצב היברנציה המחשב כבוי לכל דבר. רק בדלקה של ממש (לחיצה על לחצן הכוח) יכולה להדליק את המחשב. כך אני זוכר בכל אופן

פורסם

אכן מוזר,

שווה לבדוק - WAKE ON LAN (בביוס)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

הייתי מנסה לאפס ביוס להגדרות ברירת מחדל

פורסם

יש מצב שמוגדר אצלך להדליק ממקלדת\עכבר.

לדוגמא אצלי בנייח מספיק לגעת באיזה שהוא כפתור במקלדת בשביל להדליק את המחשב. זכור לי שהייתה אפשרות גם להדליק מהעכבר.

בהגדרות אתה יכול לבטל שהמחשב לא ידלק מהמקלדת ו\או העכבר.

פורסם
  • מחבר

מעניין. אם כך האפשרויות מסתכמות בהגדרות של לוח האם.

אבדוק את העניין לעומק! אני תמה על כך ש Gigabyte בחרו To Enable את האפשרות הזאת כברירת מחדל :kopfpatsch:

פורסם

אני אשמח אם תוכל לעדכן אם הבעיה נפתרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים