עבור לתוכן

מחשב לפעמים לא עולה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קבלים מנופחים אין כי גם החלפתי לוח אם בהתחלה חשבתי שיש בעיה בלוח אבל גם ככה בשנייהם אין קבלים מנופחים ה boot from lan תמיד אצלי הוא מבוטל, עכשיו המחשב יכול לעבוד רגיל כאילו הכל טוב ופיתאום זה קורה הבעיה הזאת ואני צריך לעשות לו איזה 4 ריסטרטים כדי שהוא יעלה כמו שצריך, לפי דעתי זאת בעיית חומרה אני רק לא יודע מאיפה היא מגיעה, אבל לא נראה לי שזאת בעיה של מערכת הפעלה. יכול להיות שזאת בעיה של ספק כוח? הוא היחידי שנישאר שלא החלפתי....

• תגובות 35
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכול להיות ספק, במיוחד אם הוא גנרי. תפתח ותבדוק אם הכול שם שלם, תנסה להוריד עומס

תבדוק שה CD מנותק מהמחש ותבדוק רק אם כונן קשיח וההיפך

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבדוק רק עם CD וגם ההפך כמו שאתה אומר אבל עדיין הבעיה קיימת, הספק כוח שלי הוא לא ג'נרי אבל הוא לא הכי חזק שיש זה הדגם שלו: HEC-300VN-2RX

זה ספק שהגיע לי עם המארז, שמתי לב למתחים שהוא מוציא ב SpeedFan ומשהו פה לא נראה לי כ"כ טוב

y3ttq21ylyyj.jpg

פורסם

הספק אמור להיות בסדר. תשלח שוב את התמונה מ speedfan היא לא עובדת

פורסם

אפשר לצרף תמונה לפוסט

לחץ על אפשרויות נוספות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) לא ידעתי על זה

[attachment deleted by admin]

פורסם

המתח ב 12 נראה גבוה ברמות (המקסימום לפי התקן 12.6 V)

אבל ה 5 V תקין לגמרי (המקסימום לפי התקן 5.25 V), וברוב המקרים מתח לא תקין יהיה ב 2 המסילות האלה ביחד - יכול להיות שהחיישן בלוח דפוק ולא המתח של הספק (המתח ב 3.3 V לפעמים מיוצב בנפרד ואז הוא ישאר תקין)

תבדוק את זה אם מולטימטר - כשהמחשב עובד :

תשים את המולטימטר אל DC V 20

במולטימטר תחבר חוט אדום ל V ohm mA ושחור ל COM

במחשב תחבר אדום (מולטימטר) לצהוב (במולקס פנוי) ושחור לשחור

פורסם

תוכנות לפעמים מזייפות, תבדוק מתחים דרך הביוס

פורסם
  • מחבר

צדקתה הביוס דייק יותר לגבי המתח שמה הוא מופיע לי על 11.985, אז כנראה שהבעיה היא גם לא מהספק כוח, מה עוד יכול להיות כדי לפתור את התקלה הזאת?

פורסם

המתח שאתה רואה בביוס / בתוכנה הם ערך אפקטיבי של המתח

רוב הבעיות שקשורות למתחים הן לא בעיות של ערך אפקטיבי (הוא יכול להיות תקין לגמרי) אלא של ripple - קפיצות מתח שהתוכנה / ביוס / מולטימטר לא יכולים לראות, וניתן לראות רק בסקופ (ציוד מעבדה)

ליתר ביטחון תפתח את הספק (אם הוא לא באחריות) ותבדוק שאין קבל מנופח, אם הוא באחריות תנסה לראות את הקבלים דרך הפתח של המאוורר

פורסם
  • מחבר

גם אם אתה צודק קשה לי להאמין שמחשב לא עולה ביגלל קבלים נפוחים בספק כי המחשב עצמו נידלק רק הוא פשוט לא עובר את השלב של אחרי הביוס

פורסם

זה דווקא סביר מאוד :

בלוח של המחשב יש רכיבים שונים, שאחראים אל דברים שונים

בהפעלת המחשב (חיבור חוט ירוק אם חוט שחור כשאתה לוחץ אל power) מעורבים כמה רכיבים פשוטים ולא ממש רגישים, אתה יכול לתת להם קפיצות מתח חופשי ולא יזיז להם

בהפעלה של המחשב (כשאתה רואה משהוא אל המסך) מעורבים מעבד, North bridge, כרטיס מסך, זכרונות. . . . רכיבים הרבה יותר רגישים, שקפיצת מתח (בגלל קבל מנופח) יכולה במקרה הטוב לשתק אותם עד לריסט הבא ובמקרה הפחות טוב לשרוף אותם

פורסם
  • מחבר

אני ינסה לעבוד עם ספק כוח אחר לכמה ימים ואני יעדכן בהמשך אם הבעיה נפתרה תודה רבה על העזרה עד פה :)

פורסם
  • מחבר

רציתי לעדכן שהבעיה עדיין ממשיכה גם כשהחלפתי ספק כוח אחר, הצלחתי להקליט את הבעיה, שימו לב שהתחלתי להקליט זאת הייתה הדלקה ראשונית של המחשב הבעיה עלתה ובמהלך הסירטון אני עושה הפעלה מחדש למחשב ועדיין הבעיה נשארת. הינה הסרטון:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים