עבור לתוכן

רכיב SSD כתחליף לדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום רב

בכוונתי לרכוש מחשב בתקציב כולל של כ- 8000 ש"ח שמיועד בעיקר למישחקים. האם זה אפשרי שאת הדיסק הקשיח יחליף רכיב SSD ?

במידה והדבר אפשרי, האם זה מומלץ?

תודה

פורסם

ניתן לשים SSD במקום קשיח אבל זה לא משתלם משום שנכון להיום יחס שקל/ג'יגה גרוע.

מה שהייתי ממליץ לך לעשות זה לרכוש כיום קשיח סטנדרטי ולאחר שהמחירים ירדו מעט והנפח הממוצע של כונני SSD יעלה- תקנה ותוסיף אותו בנוסף.

האם אתה רוצה שנרכיב לך מפרט? אם כן קרא את חוקי הפורום ושנה את הכותרת בהתאם וענה על השאלות-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם

אפשר להתמכר ל-SSD

אחרי שמשתמשים בו לא רוצים משהו אחר

אני יכול להמליץ לך על רכישת שני דיסקים האחד סטנדרטי גדול והשני SSD למערכת ההפעלה וכל הנלווים.

הבעיה שהדבר דורש מעקב תמידי אחרי ה-SSD הקטן מאחר והוא נוטה להתמלא במהירות

אני ממליץ על SSD בגודל של לפחות 80 ואז הוא יספיק לך להרבה מאוד דברים.

פורסם

ממה שאני רואה אצל חברים שלי עד כה, שיש להם SSDים (בנפח 60GB אבל עדיין) הוא באמת מתמלא זריז, כי 60GB הם נטו של 55GB. מה שאומר שסביר ש80GB הם כ74GB ומדובר פה בהפרש שהוא משחק או שניים מותקנים על הSSD.

בשלב זה עדיף לך לקנות מערכת עם קשיחים מסורתיים, וכשSSDים יהיו זולים יותר בנפחים גדולים יותר להוסיף אחד בתור שדרוג.

פורסם

אצלי יש SSD בגודל 80

התקנתי עליו כל מה שיכולתי וזה הרבה מאוד.

+ משחק כבד בגודל מלא ונשארו לי עוד 30 גיגה פנויים

הבעיה שאני נתקלתי בה זה שכל הזמן צריך להשגיח שלא יתנפח יותר.

אבל התמורה עצומה, המחשב ביום יום עובד על סטרואידים ולא מדובר רק על הבוט אלא על כל צעד ושעל כולל גלישה באינטרנט.

פורסם

איזה יתרונות יש כבר לSSD על HDD?

פורסם

^^ מהירות קריאה,כתיבה.

פורסם

11@11 אין ספק בכך שהביצועים של כונן SSD טובים בהרבה ומשפרים את ביצועי המערכת מאד. אלא שכאמור העלות לג'יגה מראה שזה מאד לא חסכוני, ולגבי ההתקנה של כל מה שאתה יכול, כנראה שאתה ספרטני למדי בנוגע למה שאתה מתקין.

WIN 7 64BIT + OFFICE 2007 לדוגמא + עדכונים לוקחים לך כ28GB. תוסיף לזה כמה תוכנות לא מיידיות כמו תוכנת עריכת תמונה, תוכנת עריכת וידאו ועוד כמה דברים שימושיים ואתה כבר מאבד עוד כ10GB. כך שלמעשה 38GB מתוך נטו של כ75GB כבר נעלמו כלא היו. זה משאיר 37GB, כמובן שאתה לא רוצה לסתום את המחיצה לגמרי, ניקח רזרבה של 5GB וזה משאיר 32GB - פנויים להם - שזה בסדר גמור אפילו אם אתה מחזיק 2-3 משחקים (תלוי משחק) מותקנים על המערכת בזמן נתון. זה בהנחה שיש לך כמובן כונן אכסון נוסף לכל החומרים כמו וידאו / מוזיקה וכל שאר מה שאתה מאכסן.

אישית אצלי מערכת ההפעלה + התוכנות המותקנות (אחרי סינון, כלומר תוכנות שבשימוש תכלס) מגיע ל57GB ככה שעם SSD של 80GB (כ-75GB נטו) אני עדיין לא יכול להגיד ש"התקנתי עליו כל מה שיכולתי וזה הרבה מאוד".

פורסם
  • מחבר

אם נניח לרגע לשיקול הכספי ולמיגבלה של נפח האיחסון אני מבין שבהחלט SSD עדיף על דיסק קשיח מבחינת ביצועים. אני מניח שגם תוחלת החיים שלו תהיה ארוכה יותר. האם ניתן לעשות defrag ל- SSD או שלא צריך בכלל?

פורסם

^^ מהירות קריאה,כתיבה.

כמה שמים לב לזה בכלל שזה נהיה כזו דרישה בזמן האחרון?

קשה פשוט לשמור קבצים ישר לתיקייה שלהם?

פורסם

אם נניח לרגע לשיקול הכספי ולמיגבלה של נפח האיחסון אני מבין שבהחלט SSD עדיף על דיסק קשיח מבחינת ביצועים. אני מניח שגם תוחלת החיים שלו תהיה ארוכה יותר. האם ניתן לעשות defrag ל- SSD או שלא צריך בכלל?

לא צריך שום defrag מאחר והבקר ניגש באותה המהירות לכל רכיב זיכרון ככה שזה לא משנה לו בכלל איפה הקובץ מאוחסן.

ל-yz101

עובדה שאפילו אצלך דיסק בגודל 80 היה די והותר

התקנתי המון דברים וגם תוכנות שבחיים לא נשתמש בכל הרכיבים שלהם כמו אופיס.

גם מחסן זמני למנהל ההורדות ויש לי מנוי פרימיום בהוט פייל ופייל סרב

וגם משחק חם בגודל 9 גיגה ועדיין נשארו לי 35 גיגה פנויים.

פורסם

אם נניח לרגע לשיקול הכספי ולמיגבלה של נפח האיחסון אני מבין שבהחלט SSD עדיף על דיסק קשיח מבחינת ביצועים. אני מניח שגם תוחלת החיים שלו תהיה ארוכה יותר. האם ניתן לעשות defrag ל- SSD או שלא צריך בכלל?

יתרון גדול מלבד ביצועים טובים יותר,שאין בו חלקים מכנים נעים, צריכת החשמל שלו פחותה מדיסק רגיל,ומכאן תוחלת חיים ארוכה יותר ושקט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים