עבור לתוכן

היכן ההמהרה באה לידי ביטוי? 2600K

Featured Replies

פורסם

שלום

השתמשתי בערך שבוע ב 2600K מומהר ל 4.6.

השבוע הורדתי אותו חזרה לתדר הטבעי שלו - 3.4.

היכן ההמהרה הזאת באה לידי ביטוי מלבד מבחנים סינטטים?

במחשקים הפריימים זהים.

בעת פעולות רגילות בתוך windows - הכל זהה.

אז "מה הקטע"? ::)

פורסם

אם אתה לא מבצע המהרה לשם ה"ספורט" אז לא תרגיש בשום הבדל בפועל בשימושים שתארת.

בעבודה משרדית שוטפת עם מערכת ההפעלה (כולל ניגון מדיה) בטח שלא תרגיש בשום הבדל מכיוון שתקבל חווית שימוש דומה עם המעבד הנוכחי ועם מעבד דו-ליבתי מהדורות האחרונים. אם כבר משהו בעבודה משרדית (ריבוי משימות) לזכרון יש חשיבות גדולה יותר.

במשחקים ברזולוציה גבוהה (שאם אני זוכר נכון בה תוכנן לשחק) לכרטיס הגרפי החשיבות המכרעת, ולכן בין מעבד Core i7-2600K מומהר לבין Athlon IIx4 לא יהיה שום הבדל מורגש (כמה פריימים בודדים ברוב המשחקים) ועל אותו משקל גם למעבד Core i7-2600K מומהר אין השפעה "חיובית" על הביצועים.

כך שהמהרה למעבדים שכאלה עושים לשם הספורט בלבד והם יהיו מובחנים רק במבחני בצועים סינתטיים. בפועל אין שום צורך או סיבה נכון להיום להמהיר מעבד שכזה (וגם לא מעבדים "ישנים" ו"חלשים" ממנו). אולי בעתיד כשהוא קצת יתיישן אז ליכולת ה-OC המעולה שלו יהיה גם ביטוי בפועל, אבל אנחנו עוד רחוקים מהיום הזה, וזה גם תלוי במגוון של גורמים שאותם כרגע אי אפשר לנבא במדויק.

אם אתה בכל זאת רוצה רוצה לראות הבדל בפעולה "מוחשית", תקודד קצת וידיאו, תריץ תוכנות רינדור או כל יישום דומה אחר. גם שם לא יהיה הבדל משמעותי בין המעבד כשהוא מומהר או לא מומהר (פה גם למערכת האחסון תפקיד כצוואר בקבוק), אבל קרוב לוודאי שכל פעולה שכזאת תארך בכל זאת זמן קצר יותר. מצד שני אם הפעולות הללו הן לא חלק משגרת השימוש שלך במחשב, אז זה פחות או יותר עוד סוג של מבחן ביצועים סינתטי עבורך.

יש לך מלכתחילה מעבד overkill לצרכים שלך, אז ל-OC אין עבורך משמעות (שוב, מלבד למטרות "ספורט"). פשוט תהנה מהמעבד כמו שהוא (אני גם מציע לבטל את ה-OC כי חבל על צריכת האנרגיה ופליטת החום) ומהמערכת כמו שהיא.

בעתיד כשהוא כבר "יתיישן" אולי בכל זאת תוכל להפיק ממנו קצת יותר הודות ליכולת ה-OC הטובה שלו, אך עוד חזון למועד.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה!

אני זוכר גם זוכר את התגובה שלך, והיא נשארה איתי! ראייה לכך היא העובדה הפשוטה שהזמנתי לעצמי מחשב בעל מעבד Phenom X4 "פשוט", שעלה לי מאוד מאוד זול.

המחשב הנוכחי הזה (שאליו אני מתייחס בפורום כשלי כדי לקצר את ההודעה), נבנה עבור מכר (קצת כסף מהצד בזמן הלימודים שלי כאן בארה"ב) ועל פי בקשתו. בזמן שהקונה נמצא בעיסוקיו (המחשב הזה יבלה אצלי קצת זמן) הסקרנות שלי (וגם הצורך לספק לו מערכת יציבה) גברה בכל הקשור לביצועים של המעבד ב"עולם האמיתי". בכל זאת פעם ראשונה שאני מתעסק עם מעבד כזה, ועם המהרה בכלל. למרות שהפנמתי שלמעבד שכזה אין ממש ביטוי בעולם האמיתי, אודה ואומר שלא חשבתי שלא יהיה לו כמעט שום (!) ביטוי. ולכן עכשיו אני תמה - על מה כל הרעש?!

כמובן, יכול להיות שכאשר אחזור להשתמש במחשב שלי (Phenom X4 עם כרטיס מסך די בינוני במקרה הטוב), אקבל רשמים חדשים. הרי עד שהמחשב הזה הגיע אלי, חיברתי למסך החיצוני את הלפטופ של חברה שלי (מעבד של AMD דו ליבתי שבעולם הניידים הוא סביר), והביצועים (או יותר נכון העדר הביצועים) באו לידי ביטוי באופן דרסטי. למשל, אפילו בעת גלישה ברשת, ניכר ביותר שלוקח למחשב הנייד זמן לייצר את האתר עצמו (!). ז"א, ההבדל ניכר אפילו בזמן טעינת האתרים. שלא לדבר על פתיחת תוכנה כמו פוטושופ או Dreamweaver (וזאת למרות שמדובר על מחשב נייד סביר בהחלט, עם 4 גיגה זכרון פנימי).

אם כן, הנחתי שאם קיים הבדל, אזי הוא קיים גם בין שני מעבדים חזקים. אבל מסתבר שזה לא ממש ככה. כנראה שהמחשב הנייד מגביל (!) את הביצועים, אבל ברגע שמגיעים לסף מסוים, אין כבר הבדל.

מעניין

:)

תודה

פורסם

היכן ההמהרה הזאת באה לידי ביטוי מלבד מבחנים סינטטים?

במחשקים הפריימים זהים.

בעת פעולות רגילות בתוך windows - הכל זהה.

אז "מה הקטע"? ::)

רק בסימולציות כבדות . כל משחק שיש בו הרבה AI כמו שחמט אבל רוב המנועים של שח היום עובדים כבר שנים ואפילו עשרות שנים על multicore . כמו שציינתי בזמן האחרון יש משחק אחד שאני משחק בו שמושפע בעיקר ממהירות המעבד שמעבד 2600K על 4.5 יאפשר לי לעשות איתו יותר. המשחק נקרא dwarf fortress והוא גם מודד את המהירות שלו בFPS ( יש execution frame שזה מעבר של זמן וגם פריים תצוגה שאומר כמה המסך מתעדכן) . הוא כנראה לא עבר מספיק אופטימיזציות . בדרך כלל מה שתוקע אותו זה יצורים מעופפים שמנסים למצוא מסלול לטירה שלך (מעוף מאפשר לך הרבה מאוד מסלולים )ולא מצליחים בעיקר כשיש הרבה יצורים כאילו. יש גם חישובי טמפרטורה שלרוב מיותרים (אם מוותרים עליהם מקבלים 25% ביצועים )וגם חישוב של זרימה של מים ומגמה (לא נראה לי שזה כזה נורא). ככל שיש לך במשחק הזה יותר יצורים הם יותר מנסים למצוא מסלולים ומחפשים "מטרות " (כמו חפצים,אויבים,אוכל,מים ומה לא) .

בגלל שהמשחק לא משתמש בריבוי ליבות והיצורים שם רוצים לחשב את כל המסלול עד סוף הframe זה גורם לדגרדציה בביצועים עם הזמן ובשביל לקבל ביצועים טובים צריך מעבד חדיש מאוד רצוי עם OC כמה שיותר גבוה או לנסות להקטין את גודל השטח שהמשחק עוקב אחריו (אלגוריתמים לרוב נמדדים ביחס לגודל הסדרה "N " שהם מעבדים וכשמקטנים את N אז הפונקציה של N שאומרת את זמן הריצה גם קטנה ).

אני חושב שגם Minecraft שדומה מאוד לdwarf fortress (רק קצת יותר מדי פתוח) יכול לקבל בוסט מיכולת עיבוד גבוהה יותר אבל המשחק פחות כבד. minecraft לא ממש עוקב אחרי דברים שנמצאים רחוק מהשחקן . המפלצות שם מופיעות רק בטווח של בין 25-144 קוביות מהשחקן ורק במקרים של פיצוצי ענק (משהוא כמו לפוצץ את כל העולם משחק שהוא ממש גדול) אפשר לגרום למעבד לקרוס.

במשחקים היום מה שאתה רוצה זה כרטיס מסך חזק . המשחקים החדישים לרוב משתמשים במנועי משחקים שישבו עליהם מומחים והם גם יודעים לנצל כמה מעבדים וגם חלק מכוח העיבוד של הכרטיס מסך לחלק מהחישובים. הביצועים של כרטיסי מסך היום עדיפים בהרבה מאילו של מעבדים (בערך פי 100 + )... המעבד חשוב רק לסימולציות גדולות מאוד והתכנתים המקצועיים יודעים להגביל את עצמם לרמה שהסימולציות האילו לא יצאו מפרופורציה. אז משחקי RTS אולי יהנו מכוח עיבוד אבל תשים לב שרובם מאוד דו מימדיים והם לא ממש עוקבים אחרי שטח גדול או גבהים (z axis ) עצומים . לרוב בריבוי מאסיבי של דמויות מדובר בMMORPG שרוב הדמויות האילו הן אנשים אמיתיים שלא צריך לעשות AI בשבילם ולרוב לכל אחד אפשר לסדר סביבה מצוצמת מספיק כדי לא להרוג את המעבד.

פורסם

סקרנות זה טוב כמובן, ואני תמיד בעד לנסות ולחקור. רק ככה אפשר לגבש דעה בפועל ולהכניס את כל הנתונים והגרפיים של מבחני הביצועים להקשר המתאים.

אני לא יודע לגבי המחשב הנייד, אבל ככל הנראה ה"איטיות" שאתה מרגיש נובעת בעיקר מהכונן הקשיח האיטי שלו, וייתכן גם שיש לו מעבד בתדר מאוד נמוך (לצורך חסכון בחשמל ופליטת חום) שבעבודה משרדית (גלישה ברשת) התחושה היא של "גמגום" מסוים. באופן עקרוני זה לא צריך לקרות אבל זה ההסבר שיש לי. תוכנות כמו PS ו-DW הן כבר מעמסה יותר גדולה על מערכת האחסון והמעבד, ופה באמת כבר לא בטוח שהמחשב הנייד הוא מערכת שמתאימה להפעלתן.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, בעבודה משרדית שוטפת לא יהיה לך הבדל בין מעבד דו-ליבתי בתדר סביר מהדורות האחרונים לבין מעבד High-End מומהר מהדור האחרון. פשוט כי אין בזה צורך. אז נכון שאולי תוכנה או משהו נפתחת כמה מאיות שנייה יותר מהר, יכול להיות שפעולה אחרת מתבצעת עד שנייה יותר מהר, אבל בתחושה לא מרגישים כלום.

לגבי משחקים, שוב, העיקר הוא הכרטיס הגרפי ואין צורך במעבד "חזק". מסף מסוים ובשילוב כרטיס מתאים תקבל ביצועים דומים עד זהים.

מעבדים כמו ה-Core i7-2600K הם לא בדיוק מעבדים משתלמים. מצד אחד למשתמש הביתי הם מיותרים ואותו משתמש יכול להסתפק במעבד זול יותר. מצד שני מי שצריך לבצע פעולות הכרוכות בחישובים רבים ומורכבים (קידוד, ועוד) לפעמים כדאי לו יותר לקנות כבר תחנת עבודה מרובת מעבדים כדי לקבל תמורה הולמת לכספו, כך שהמעבדים האלה מתאימים בעיקר לשוק יחסית מצומצם (למרות שהם נמכרים כמובן בהיקפים גדולים הרבה יותר מכך בגלל שיקולים צרכניים מוטעים של משתמשים רבים).

בכל מקרה, גם למעבדים הרבה יותר "חלשים" ממנו, כמו ה-Phenom IIx4 אין שום צורך לבצע OC, כי בפועל לא תרגיש שום הבדל בשימושים שלך (שהם שימושים של משתמש ביתי ממוצע).

אבל מכיוון שהמערכת כבר נרכשה אין מה לעשות וכל מה שנותר הוא רק ליהנות ממנה.

אגב, ה-OC היה לך באמת קל לביצוע?

פורסם

כמו שכבר ציינו, הרוב זה תחביב :) את הביצועים תרגיש בשימושים מאוד ספציפים :)

פורסם

או ב Oblivion עם מודים (שעד היום ה AI טוחן מעבדים ומתקשה להריץ ב FPS סביר) :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים