עבור לתוכן

החלפת כ.מסך וענייני אינטגרציה (GTX 570 או 560 TI)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם.

אני שוקל שידרוג של כ.המסך והשיקול העיקרי בין שני המתמודדים העיקריים (כאמור, GTX 570 מול ה560 Ti) הם גודל פיזי וצריכת חשמל.

אני כרגע עם 8800GTS 640MB בן 3.5 שנים.

מארז הוא Gigabyte Aurora 570S (Sumo 5115)z

והספק הוא Enermax Liberty 500W

ה560 הוא באותו הגודל הפיזי כמו ה8800 שלי, כך שאין בעיה עם זה. ולפי Nvidia דרישות הספק הן 500W. כך שמבחינתי ה560 הוא הדיפולט.

ההפרש של 400 שקלים ותוספת הביצועים המשמעותית (בהתחשב בעובדה שהכרטיס הזה אמור לסחוב אותי שנתיים עד המחשב הבא ועוד כשנה וחצי לאחר מכן) מטה את הכף לכיוון ה570.

אך אבוי, ה570 ארוך באינץ' וחצי (10.5 לעומת 9") ודרישות הספק הינם 550W.

אני מאמין שהמארז יכול להתמודד עם תוספת של 4 ס"מ לאורך הכרטיס (חיבורי החשמל עוברים "למעלה" ולפי ביקורות הוא אמור לצליח להסתדר עם 8800GTX שהיו 10.5") והספק גם הוא אמור להסתדר (סומך על NVIDIA שלקחו ריזיקות).

ופה אתם נכנסים לעניין.

1. האם העובדה שכרטיס המסך למעשה חוסם את כל המעבר בין החיבור מאחור לכלוב הדיסקים יהווה שיקול תרמי? (דלת רשת ומאוורר 120מ"מ שמוזן ממולוקס וזורק אויר מתחתית המארז כלפי מעלה)

2. האם הפרש הביצועים באמת שווה את כאב הראש מהיבטי האיטגרציה (סידור הכבילה, צפיפות המארז, "סכנת" אי התאמה בגודל, חוסר בoverhead בהביטי צריכת הזרם).

תודה,

אורי

שאר הרכיבים (למקרה שמשפיעים בשיקולים)

Q6600 (הגרסה המקורית, זו שאוכלת יותר חשמל - B0 לדעתי)

ASUS P5KC

4 סטיקים DDR2

4 כוננים קשיחים

והמון ציוד מחובר בUSB

פורסם

תכלס, עם כל הכבוד למעבד ה-Q6600, עצם העובדה שמדובר במעבד של 2.4GHZ זה עושה לו חיים קצת קשים, על אחת כמה וכמה בארכיטקטורה הנוחכית שלו

להגיד שלא יהיה צוואר בקבוק זה פשוט לא נכון, יהיה גם עם GTX560, לפחות בחלק מהמקרים. לכן בלאוהכי לא הייתי מטפס מעליו.

עממה, גם לזה יש פתרון והוא נקרא המהרה (אוברקלוקינג) ובטח שמעת על זה. אני ממליץ לך להתייעץ בפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

תודה, על התגובה הזריזה.

צוואר הבקבוק צפוי שיעבור למעבד.

לא מטריד אותי. אני בונה על החלפת מחשב במהלך השנה וחצי הבאות כאשר כ.המסך שיקנה ככה"נ ישאר במקומו כך שאני צריך לחשוב גם חצי צעד קדימה.

בדקתי עכשיו במארז, יש שתי אצבעות בין הכרטיס (9") לבין כלוב הכוננים. כלומר כרטיס 10.5" יכנס אבל יהיה לו צפוף.

מה בנוגע למתח? יחזיק עם 500W?

פורסם

עם הספק שלך לא צריכה להיות בעיה לכרטיס כמו GTX560

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים