עבור לתוכן

המלצה ללוח אם AMD 955, 5870 CF

Featured Replies

פורסם

הייתי בהחלט הולך על sandy bridge- הם מעבדים הרבה יותר חזקים במשחקים, ואפילו מעבדי השתי ליבות של ה sandy bridge חזקים יותר ממעבדי הארבע ליבות של amd במשחקים, לפחות לפי הבדיקה של אתר tomshardware. ככה, שלפי המסקנה שלו intel כרגע יותר משתלמים.

קישור:http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-core-i3-2100-phenom-ii-x6-1075t,2859-10.html תראה את התרשים שהם ערכו בדף האחרון.

פורסם
  • מחבר

ממש מוזר.

אבל בוא נגיד ככה, אם אני לוקח AMD זה בא עם 5870CF

וintel בא עם 6950 שיש סיכוי שלא יפתח בצורה הכי טובה ל6970.

לפי דעתי עדיף את הAMD.

פורסם

הייתי בהחלט הולך על sandy bridge- הם מעבדים הרבה יותר חזקים במשחקים, ואפילו מעבדי השתי ליבות של ה sandy bridge חזקים יותר ממעבדי הארבע ליבות של amd במשחקים, לפחות לפי הבדיקה של אתר tomshardware.

זה לא מדויק. אם כבר משהו אז ההשוואה הזאת מוכיחה שוב שבמשחקים מה שמשנה הוא הכרטיס הגרפי וההבדל בין המעבדים הוא קטן עד זניח, אך הפרש המחירים אינו תמיד עומד ביחס ישר להפרשי הביצועים בפועל.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמצאתי ניסוח יותר טוב לשאלה שלי

אתה אומר שכרטיס מסך הוא הדבר שמתיישן הכי מהר,

האם זוג כרטיסי 5870 יתיישנו מהר יותר מ955 BE?

חוץ מזה אתה חושב שהפרש של 400 שקל בין 955 BE ל1090T BE שווה את זה? (גם אם לא רואים הבדל בזמן הקרוב?)

פורסם

אני לא יכול לנבא.

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, אז מעבד כמו ה-Phenom IIx4 יספיק כמו שמספיק כל מעבד שקונים למערכת משחקים, שזה אומר זמן סביר מאוד.

בנוגע לכרטיסים, אני בכלל חושב ש-CFX מיותר כשמדובר ברזולוציה שבה אתה משחק, ושעדיף הרבה יותר להשקיע בכרטיס בודד מתאים. את יתרת הכסף תחסוך לצורך שדרוג עתידי, כי סביר מאוד להניח שתאלץ להחליף כרטיס גרפי לפני שתאלץ להחליף מעבד, ולפעמים הכרטיסים החדשים מכילים גם טכנולוגיות חדשות שנדרשות באותה עת ושכרטיסים "ישנים" גם אם במערך כפול לא יכולים לספק.

לכן לדעתי נבון יותר לקנות מעבד מתאים (כמו ה-Phenom IIx4) בשילוב עם כרטיס גרפי מתאים ואת השאר לחסוך לעתיד, או אם ממש חייבים להשקיע את כל התקציב אז לקנות פלטפורמת SB שלא תתן לך עכשיו שום דבר שה-Phenom IIx4 לא נותן, אבל לדעתי עדיפה מאשר קניית מערך מרובה כרטיסים גרפיים.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שאני מחליט בכל זאת ללכת על מערך.

האם כדאי ללכת על ה1090T BE שהוא עוד 400 שקל מה955 BE? (גם אם אני לא יראה שיפור כרגע)

פורסם

לא, מכיוון שעד שמשחקים יגיעו למצב שהם מסתמכים על 6 תהליכונים ויוכלו לנצל את כל 6 הליבות כדבר שבשגרה, יעבור מספיק זמן ועד אז בכל מקרה כנראה שכבר תחליף פלטפורמה (אם לא שתיים). כך שחבל על הכסף במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה לא יחליף מחשב עוד 3, 3 וחצי שנים.

פורסם

עדיין מה שאמרתי תקף בהסתייגות קלה שאני לא יכול לנבא את העתיד.

אם מבחינתך ההפרש הכספי הזה הוא זניח ובשביל השקט הנפשי שלך עדיף לקנות את ה-Phenom IIx6 אז תקנה. זאת לא קנייה רעה, פשוט ספק אם היא משתלמת לשימושים שלך.

חוץ מזה שאני מציע לשנות גישה. אי אפשר לקנות מחשב ל-3, 4 או יותר שנים מכיוון שלא יודעים בדיוק מה יהיו ההתפתחויות בשוק החומרה/תוכנה. כמובן שכאשר קונים מערכת מצפים שהיא תחזיק כ-3 שנים, אבל זה מאוד תלוי בשימושים. לא משנה כמה כסף תשקיע עכשיו לעולם לא תוכל לקנות את הטכנולוגיה של הדור הבא, ומה לעשות שבעוד כשנתיים שלוש המצב יהיה קצת שונה מהמצב הנוכחי. זה לא אומר שהמערכת לא תספיק לשימושים שלך, אבל זה כן אומר שמיותר מאוד לקנות היום חומרה מוגזמת שלא לצורך, כי בעוד 3 שנים היא תהיה "ישנה". לכן אמרתי מה שאמרתי לך על המערכת CFX וזה תקף גם למעבד.

הרבה יותר נבון לדעתי הוא לקנות היום מערכת שתספיק לך, ואת יתרת הכסף לחסוך לכיוון שדרוג עתידי. אי אפשר לקנות מערכת למשחקים מבלי לצפות שבשלב כלשהו תצטרך לשדרג משהו, בדרך כלל מדובר על הכרטיס הגרפי. גם אם תזרוק עכשיו סכום משולש ממה שאתה מתכוון להשקיע במערכת, עדיין בעוד שנתיים-שנתיים וחצי הכרטיס הגרפי שלך כבר לא יספיק. ככה עובד השוק וצריך לפעול בהתאם.

הנקודה שלי היא שבמקום להשקיע עכשיו עוד אלף ומשהו שקל בכרטיס גרפי ועוד 400 שקל במעבד, עדיף שתחסוך את הכסף ותשדרג את הכרטיס הגרפי בעוד שנה וחצי נניח (זמן ממוצע של כרטיס גרפי למשחקים בהגדרות גבוהות) כדי לשמור על חוויית משחק מלאה, או סתם תחסוך את הכסף לשדרוג המערכת בעתיד (מעבד לא תוכל וגם לא יהיה טעם לשדרג בעוד שנה וחצי-שנתיים וחצי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים