עבור לתוכן

איך מונעים משכנים שאיתי באותה הרשת מלגשת למחשבים שלי ?

Featured Replies

פורסם

ברוב אדיבותי הרשיתי לשכנים שלי להתחבר לרשת האלחוטית שלי בבית, איך אני מונע מהם מגשת למחשבים שלי בבית (יש לי 3 כאלו) ?

יש לי ראוטר D-LINK DIR-655 ולא הצלחתי למצוא משהו שמאפשר לי את זה.

בלינק הבא יש אמולטור של הנתב שלי, אשמח אם מישהו יביט בזה אולי יש שם אפשרות שאני לא מצאתי.

http://support.dlink.com/Emulators/dir655/133NA/Device_Info.html

אגב למחשבים שלי הגדרתי שהנתב יקצה להם כתובת IP מסויימת לפי ה-MAC ADDRESS.

תודה.

פורסם

אם הבנתי נכון אתה רוצה שהם יגלשו לך על הרשת האלחוטית אבל לא יצליחו להגיע לתיקיות שיתוף במחשב ?

פורסם

אתה לא יכול לחסום גישב בSMB/CIFS לקליינטים מסויימים ברשת עם ציוד פשוט כזה.

תגדיר מערכת הרשאות מספיק טובה למחשבים שמשתפים משאבים וזה אמור להספיק. מעבר לזה ב homegroup יש לך אפשרות של הצטרפות עם סיסמא אקיראית.

פורסם
  • מחבר

איך אני מגדיר מערכת הרשאות מספיק טובה למחשבים שמשתפים משאבים ?

עריכה:

בראוטר שלי אני יכול לפתוח עוד רשת שאליה לא הגדרתי סיסמא ואי אפשר לגשת בין הרשתות אבל בגלל שאני רוצה להאריך את הטווח של הרשת אז חיברתי ACCESS POINT שאני מחבר לראוטר שלי אבל בגלל שהוא מתפקד כ-ACCESS POINT ומחובר ישירות לראוטר זה כן מאפשר לגשת למחשבים שלי כי הוא מחובר פיזית לראוטר אבל יש לי גם ב-ACCESS POINT מצב לשנות אותו לראוטר בפני עצמו אז השאלה שלי היא אם אני עושה את זה ונאמר הרשת שלי בבית היא 192.168.0.1 והחדשה של ה-ACCESS POINT שמתפקד עכשיו כראוטר היא 192.168.1.1 אז למרות שהוא עדיין מחובר פיזית לראוטר שלי עדיין אפשר לגשת למחשבים שלי ?

פורסם

ב655 הדרך הפשוטה זה להפעיל GUEST ZONE שזהו SSID נוסף לאורחים.

תבחר ADVANCED

GUEST ZONE

ותפעיל.

על תשכח להוריד את הסימון מ .Enable Routing Between Zones

כאשר Enable Routing Between Zones לא בחור אז יש הפרדה בין הרשתות והם לא יכולים לראות את הרשת הרגילה.

תפנה את השכנים ל SSID הנוסף ופתרת את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

ה-ACCESS POINT שלי יכול גם לתפקד ב-WDS ואז אני יכול להפנות אותו ל-GUEST ZONE אבל הבעיה שפה אני מבזבז רוחב פס (אגב, גם בטווח שידור של ה-ACCESS POINT ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים