עבור לתוכן

מספר שאלות של מתחילים

Featured Replies

פורסם

1) אם אני לא משתמש בדקות הקרובות (אפילו עד חצי שעה) מה כדאי לעשות עם המחשב? האם להוריד את המסך או לעבור למצב שינה? אין לי מושג מה זה מצב שינה או מה ההבדל בין שינה/מצב שינה/צא/נעל. אודה אם תעזרו לי להבין את המושגים.

2) אני יכול לדעת אם מישהו גולש ברשת שלי? יש פירוט של שמות המחשבים שההתחברו?

3) מ"ה (WIN7) הגיעה עם תוכנת מק'אפי. אני לא נוהג להשתמש בתוכנות אבטחה כי אני יודע לאן אני גולש. במיוחד במחשב נייד שאמור לגלוש באתרים ספציפיים בלבד. האם כדאי לנטרל את התוכנה? איך עושים את זה?

4) לא מצאתי את פקודת הפעל (RUN). איפה זה נמצא? אני רוצה להגיע לרשימת התוכנות ולראות מה הותקן עם קבלת המחשב כדי שאבדוק מדי פעם אם יש תוכנות לא נחוצות.

5) האם צריך להסיר את הניילון שמודבק למסך או שאפשר להשאיר?

6) האם כדאי להגדיר שיזכור סיסמא לג'ימייל או לא?

7) איך אני יודע מה מצב טעינת הסוללה?

תודה מראש לכל מי שיגיב :hi:

פורסם

1. כל עוד שהמחשב מחובר לחשמל אין משמעות. אם לאו לפרקים קצרים כבה המסך, לפרקים ארוכים יותר STANDBY , לפרקים יותר ארוכים HIBERNATE או כיבוי (שאני רוב הזמן משתמש ב-HIBERNATE בחלונות 7 זה סופסוף עובד כמו שצריך).

2. כן, אולי. תכנס לנתב שלך ותחפור בו - בלוגים או ב-DHCP (למרות שמישהו קצת חכם לא יקח כתובת מ-DHCP אלא יכניס ידנית...) - שים אבטחת רשת תגביל MAC ושלום על ישראל.

3. תסיר אותה. start - run - appwiz.cpl

4. גם אם לא מצאת - בין הCTRL ל-ALT יש מקש שנראה כמו חלון (להלן חלון) חלון+R מציג את תיבת ההפעלה.

5. אני מסיר - סתם מציק - מחשב כמו כל מוצר צריכה נועד שישתמשו בו.

6. לא ממליץ זיכרון סיסמאות בשום מקום - הרגל רע בא"מ.

7. צריך להיות לך בשורת המשימות ליד השעון אפלטה של הסוללה - אם אין לך אני אדריך אותך להוסיפה.

בהצלחה

גבריאל

פורסם

כדי להוסיף את הפעלה לתפריט ההתחלה תיכנס ל"מאפייני שורת המשימות ותפריט ההתחלה" שם ל"תפריט התחלה" ו-"התאמה אישית" תסמן את "הפקודה הפעלה"

או שתיכנס למנהל המשימות ושם תחת "קובץ" יש לך "משימה חדשה(הפעלה...)"

ומה ההבדל בין "שינה" ל"מצב שינה" באמת שאין לי מושג.. ואין לי גם וינדוס באנגלית כדי לראות מה היה כתוב שם לפני.. כי אני בטוח שמה שקרה זה פשוט תרגום ממש מחורבן..

עריכה:

טוב.. גרמת לי לבדוק את זה:

windows-7-screenshot-start-menu-shut-down.png

כנראה ש"שינה" זה Sleep ו"מצב שינה" זה Hibernate

ותודה למיקרוסופט ישראל על התרגום הנהדר...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם. כל אחד מכם הוסיף ועזר לי למצוא ולהוסיף את RUN.

גבריאל לא הבנתי מה זה אפלטה.

אם אני לא משתמש במחשב חצי שעה האם כדאי לכבות או להעביר למצב שינה? אותה שאלה לגבי יום שלם-לכבות וזהו או להעביר למצב שינה?

ושאלה אחרונה לגבי הרשת-אם אני גולש דרך שכן שלי האם הוא מקבל התראה או רק אם הוא בודק מי גלש על הרשת שלו? ואם הוא בודק-הוא יודע את שם המחשב שלי או רק שמישהו לא מזוהה גלש?

פורסם

אם הוא יודע מה הוא עושה הוא יכול לראות את כתובות הMAC שהתחברו לראוטר שלו, אם הוא יודע בודק את כל הכתובות של המכשירים שלו הוא יכול לראות שמכתובת MAC מסויימת התחברו אליו והכתובת הזאת היא לא של אחד המכשירים שלו.

הוא לא יכול להגיע מהכתובת MAC הזאת לשם של המחשב

אבל.. אם אתה מחובר עכשיו לרשת יש סיכוי (תלוי בהגדרות שלך ושלו) שהוא יראה אותך בוורקגרופ שלו בווינדוס וכן יראה את השם של המחשב שלך

ויותר מזה - אם הוא די מבין הוא יכול בקלות רבה להתקין תוכנה שפשוט גונבת לך את הסיסמאות לאתרים שאתה נכנס אליהם (טוב לא בדיוק, מה שיקרה זה שאתה נכנסת לפייסבוק, הכנסת סיסמא - עכשיו המחשב שלך אמור לקבל קובץ קוקי שנשמר על המחשב ובעצם גורם לאתר לזהות אותך כמשתמש X, מה שיקרה הוא שהוא יכול לשכפל את הקובץ קוקי הזה ככה שהמחשב שלו יקבל את אותו קובץ ובעצם כשהוא יכנס לפייסבוק (או לכל אתר אחר שאתה גולש בו לא דרך SSL) הוא יכנס עם המשתמש שלך)

פורסם

גבריאל לא הבנתי מה זה אפלטה.

כינוי לתוכנה קטנה

פורסם
  • מחבר

אם הוא יודע מה הוא עושה הוא יכול לראות את כתובות הMAC שהתחברו לראוטר שלו, אם הוא יודע בודק את כל הכתובות של המכשירים שלו הוא יכול לראות שמכתובת MAC מסויימת התחברו אליו והכתובת הזאת היא לא של אחד המכשירים שלו.

הוא לא יכול להגיע מהכתובת MAC הזאת לשם של המחשב

אבל.. אם אתה מחובר עכשיו לרשת יש סיכוי (תלוי בהגדרות שלך ושלו) שהוא יראה אותך בוורקגרופ שלו בווינדוס וכן יראה את השם של המחשב שלך

ויותר מזה - אם הוא די מבין הוא יכול בקלות רבה להתקין תוכנה שפשוט גונבת לך את הסיסמאות לאתרים שאתה נכנס אליהם (טוב לא בדיוק, מה שיקרה זה שאתה נכנסת לפייסבוק, הכנסת סיסמא - עכשיו המחשב שלך אמור לקבל קובץ קוקי שנשמר על המחשב ובעצם גורם לאתר לזהות אותך כמשתמש X, מה שיקרה הוא שהוא יכול לשכפל את הקובץ קוקי הזה ככה שהמחשב שלו יקבל את אותו קובץ ובעצם כשהוא יכנס לפייסבוק (או לכל אתר אחר שאתה גולש בו לא דרך SSL) הוא יכנס עם המשתמש שלך)

אני לא יודע מה המומחיות שלו אבל למען השכנות הטובה לא כדאי לפתוח איתו חזית :lol:. ומה שכתבת לגבי שכפול הקוקי תקף גם לגבי גניבת המחשב, נכון? אז לא נכנסים אף פעם לדואר בגלל החשש שיגנבו את המחשב???
פורסם

1) אם אני לא משתמש בדקות הקרובות (אפילו עד חצי שעה) מה כדאי לעשות עם המחשב? האם להוריד את המסך או לעבור למצב שינה? אין לי מושג מה זה מצב שינה או מה ההבדל בין שינה/מצב שינה/צא/נעל. אודה אם תעזרו לי להבין את המושגים.

קודם כל ממליץ לשים סיסמא ביציאה משינה. אני האמת בגלל שאני מתנייד ממקום למקום עם המחשב הנייד אז מכבה כל פעם

2) אני יכול לדעת אם מישהו גולש ברשת שלי? יש פירוט של שמות המחשבים שההתחברו?

אין צורך להרחיב עוד ממה שאחרים אמרו.

3) מ"ה (WIN7) הגיעה עם תוכנת מק'אפי. אני לא נוהג להשתמש בתוכנות אבטחה כי אני יודע לאן אני גולש. במיוחד במחשב נייד שאמור לגלוש באתרים ספציפיים בלבד. האם כדאי לנטרל את התוכנה? איך עושים את זה?

תמחוק אבל תעבור לחבילת הגנה כוללת לדוגמא eset smart security או המקבילה של פנדה

4) לא מצאתי את פקודת הפעל (RUN). איפה זה נמצא? אני רוצה להגיע לרשימת התוכנות ולראות מה הותקן עם קבלת המחשב כדי שאבדוק מדי פעם אם יש תוכנות לא נחוצות.

ענו לך

5) האם צריך להסיר את הניילון שמודבק למסך או שאפשר להשאיר?

מחשב נועד שישתמשו בו, מחשב נייד משמעותו שיזוז הרבה בלאו הכי כמה שלא תשמור עליו הוא ישרט מבחוץ וכו'. הניילון של המסך סתם מפריע

6) האם כדאי להגדיר שיזכור סיסמא לג'ימייל או לא?

המקום היחידי שאני ממליץ לך להגדיר סיסמא זה במחשב הפרטי שלך בבית שאתה יודע בוודאות למי יש גישה אליו

7) איך אני יודע מה מצב טעינת הסוללה? סמל בטולבאר

תודה מראש לכל מי שיגיב :hi:

פורסם

אני לא יודע מה המומחיות שלו אבל למען השכנות הטובה לא כדאי לפתוח איתו חזית :lol:. ומה שכתבת לגבי שכפול הקוקי תקף גם לגבי גניבת המחשב, נכון? אז לא נכנסים אף פעם לדואר בגלל החשש שיגנבו את המחשב???

אתה יכול להיכנס לדואר, מה שלא כדאי זה להתחבר למקום כלשהו ברשת אלחוטית שאתה לא יודע מי עוד מחובר אליה ואין לך כל בקרה על זה שאף גורם שלילי לא התחבר אל הרשת וגונב לך סיסמאות, במיוחד אם אתה מתכוון להתחבר לאתר של הבנק או משהו כזה, ואם כבר אתה רוצה כן להתחבר לרשת אלחוטית םתוחה כדי להשתמש בSSL ולא פשוט לשלוח את הסיסמא שלך לכל העולם..

למצוא סיסמא של מחשב אחר ברשת אלחוטית זה אחד הדברים הכי פשוטים ביותר..

פורסם
  • מחבר

קודם כל ממליץ לשים סיסמא ביציאה משינה. אני האמת בגלל שאני מתנייד ממקום למקום עם המחשב הנייד אז מכבה כל פעם

אם אתה מכבה כל פעם אז לאיזה מצבים המצב הזה נועד???

אתה יכול להיכנס לדואר, מה שלא כדאי זה להתחבר למקום כלשהו ברשת אלחוטית שאתה לא יודע מי עוד מחובר אליה ואין לך כל בקרה על זה שאף גורם שלילי לא התחבר אל הרשת וגונב לך סיסמאות, במיוחד אם אתה מתכוון להתחבר לאתר של הבנק או משהו כזה, ואם כבר אתה רוצה כן להתחבר לרשת אלחוטית םתוחה כדי להשתמש בSSL ולא פשוט לשלוח את הסיסמא שלך לכל העולם..

למצוא סיסמא של מחשב אחר ברשת אלחוטית זה אחד הדברים הכי פשוטים ביותר..

האם מה שכתבת לא נוגד את הרעיון במחשב נייד? הרי לא קניתי אותו בשביל לגלוש באינטרנט אלא בשביל לבדוק דוא"ל ולהיות מחובר אונליין לתוכנת מסחר בבורסה. עכשיו אתה כותב שלא כדאי להכניס סיסמאות לרשת אלחוטית. הרי רוב הזמן אני אגלוש ברשת ציבורית שאני לא יודע מי מפעיל אותה (למשל בכיתות לימוד, מסעדות)
פורסם

אם תשתמש בSSL לכניסה למייל ולאתרים חשובים הבעיה היא הרבה פחות חמורה.

פורסם

אם אתה מכבה כל פעם אז לאיזה מצבים המצב הזה נועד???

האם מה שכתבת לא נוגד את הרעיון במחשב נייד? הרי לא קניתי אותו בשביל לגלוש באינטרנט אלא בשביל לבדוק דוא"ל ולהיות מחובר אונליין לתוכנת מסחר בבורסה. עכשיו אתה כותב שלא כדאי להכניס סיסמאות לרשת אלחוטית. הרי רוב הזמן אני אגלוש ברשת ציבורית שאני לא יודע מי מפעיל אותה (למשל בכיתות לימוד, מסעדות)

קורה שהמחשב נשאר דלווק במקום בו אני נמצא מפאת חוסר שימוש בו. הסיסמא גם תקפה לכשאתה מדליק אותו. אני לא נמצא עם המחשב 24 שעות ואני רוצה להיות בטוח שאני היחידי שיש לו גישה אליו.

שים פיירוול טוב ולטעמי אתה יכול להיות בטוח בכל הנוגע לגלישה ברשת (לא מומה בעניין)

פורסם
  • מחבר

אם תשתמש בSSL לכניסה למייל ולאתרים חשובים הבעיה היא הרבה פחות חמורה.

מה זה SSL? אני לא בקיא בתחום
פורסם

SSL זה הצפנה

חלק מהאתרים מחייבים את זה וזה נעשה בלי שתשים לב (כמו למשל אתרים של בנקים) חלק מהאתרים מאפשרים את זה אבל אתה צריך לוודא שזה עובד (כמו פייסבוק) וחלק מהאתרים בכלל לא מאפשרים את זה (פייסבוק עד לפני חודש)

בסאפרי אתה יכול לדעת שאתה משתמש בSSL לפי זה שיש בפינה השמאלית העליונה מנעול:

107784_21.png

ובנוסף בכתובת של האתר יהיה כתוב https:// במקום http://

107784_22.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים