עבור לתוכן

האם ניתן להתקין מערכת הפעלה זהה על שני דיסקים קשיחים?

Featured Replies

פורסם

קודם כל הוא לא חייב, וגם אם נניח הכונן החיצוני נשאר מחובר כל הזמן, מה רע בזה?

ושנית התכוונתי להכין קיצור דרך לקובץ Batch קטן שבכל פעם שהוא מחבר את הכונן, הגיבוי יתבצע אוטומטית מהתיקיות הרצויות בלחיצת כפתור (או שתיים).

קפיצת מתח עצבנית נגיד ממכת ברק שתשרוף את כל המחשב, זה גם ישפיע על כונן חיצוני שיהיה מחובר - סביר להניח לאותו שקע.

הארדיסקים נהרסים כתוצאה משחיקה, אם כונן גיבוי מחובר כל הזמן, הוא רק נשחק. כאשר כונן תקין שיצא מהמפעל יחובר לתקופה קצרה פעם בחודש השחיקה הרבה יותר איטית, הכונן ישמר לאורך זמן.

לפותח הדיון, תמיד שמח לעזור :)

פורסם

מה שאתה מחפש לעשות, התקנה של שתי מערכות הפעלה וליצור עותק כמעט זהה של המערכת על שני כוננים נפרדים הוא משהו הרבה יותר מסובך מהגדרת מערך RAID שנעשית במספר לחיצות פשוטות על המקלדת. אם אינך יודע איך לעשות זאת תמיד תוכל לבקש עזרה ממישהו שמבין ואף לקבל הדרכה די מפורטת כאן בפורום.

אם אחד הכוננים יכשול תמיד תוכל לקחת אותו לחנות ולבקש שיתקינו לך את הכונן החלופי (כאן גם המקום להרגיע אותך שהחלפת כונן קשיח היא פעולה מאוד פשוטה ושאני בטוח שביום יום אתה מבצע פעולות מורכבות ממנה. לפעמים צריך להתגבר על החשש ש"תהרוס" משהו ופשוט לנסות. כשעובדים לפי הוראות ועם קצת היגיון בריא, תגלה שהתקנת חומרה היא משימה פשוטה יחסית ושהסיכון שאתה תגרום נזק לרכיב כלשהו הוא נמוך).

אני שוב אומר, מערך RAID אינו גיבוי -- לעובדה שאתה מגבה לכוננים חיצוניים אין משמעות פה. המשמעות היא שברגע שאחד הכוננים כושל:

1. אתה לא מאבד את המידע שנמצא באותו רגע על המערך.

2. המערכת לא מושבתת, אתה יכול להמשיך לעבוד איתה עד להחלפת הכונן התקול.

אם הבנתי נכון אז זה בדיוק מה שאתה מחפש לעשות, ומערך RAID הוא הדרך הכי פשוטה ויעילה לעשות זאת. הגיבויים של החומר לכונן חיצוני הם משהו שתמיד טוב לעשות בלי קשר, ואין סתירה בין הדברים.

ravenclock, מכת ברק או קפיצת עלולה בהחלט לפגוע גם בהתקן הגיבוי במקרה כזה, ואתה צודק שזה סיכון מיותר בהתחשב שמדובר בגיבוי. מצד שני, למה מלכתחילה לא להשתמש במגן ברקים כדי להגן על רכיבי חומרה (מחשב, מסך, מדפסת, כוננים קשיחים וכו') שלפעמים עלותם מגיעה לכמה אלפי שקלים ביחד? כמו כן, אני שוב אומר שאני התכוונתי יותר למצב שבו המשתמש מחבר את הכונן, ואז לוחץ על קיצור דרך והגיבוי הרלוונטי מתבצע. בסיום הגיבוי הכונן מנותק ומוחזר לאחסון.

בקשר לשחיקה, אני לגמרי לא מסכים. גם כשהכונן מחובר ניתן להכניס אותו למצב חסכון באנרגיה (Spindown) וגם בהנחה שלא, לאורך חיי שירות של כונן ה"בלאי" הזה הוא זניח.

זה בדיוק כמו להגיד שאם יש לך שני כוננים קשיחים פנימיים או יותר, אז שכדאי לנתק את כל מי שלא בשימוש כי אחרת אתה מקצר את אורך החיים שלהם.

פורסם

ישנו הבדל בין כוננים שאתה משתמש בהם גם אם לא כל יום לבין גיבוי קצר. מסכים שהבלאי זניח אך אולי הוא זה שעושה את ההבדל?

ואם כבר גיבויים למה לא לגבות באופן ידני? זה בעיקר עניין של העתק - הדבק?

בנוגע למגן ברקים אני אישית מעולם לא השתמשתי באחד, שכן ממה שהבנתי הוא יכול בעצמו להגביר את גיבויי המחשב כתוצאה מקפיצות מתח קטנות אשר לא מורגשות על ידי המחשב לא?

פורסם

להעתיק ידנית, להשתמש בסקריפט או בתוכנת גיבוי/סכנרון -- לגמרי עניין של נוחות והעדפה אישית. אין פה נכון או לא נכון. אני מעדיף למכן את כמה שאפשר את התהליכים האלה כדי למזער מצב של טעות אנוש (שכחת להעתיק משהו, התעצלת ולא היה לך כוח לבצע גיבוי בפעם מסוימת וכו') וגם למען הנוחות והחסכון בזמן. בהחלט יכול להיות שאתה או כל אםד אחר רואים דברים אחרת וזה לגיטימי לחלוטין.

בקשר למגן ברקים. הוא בהחלט יכול לנתק את החשמל למחשב עקב תנודות מתח שבלעדיו לא היו גורמות לניתוק המחשב, אך ברוב המקרים הללו זה ממש לא בריא שהמערכת חוותה את קפיצת המתח הזאת גם אם לא כבתה -- לפעמים המערכת "נכבית" כשכבר מאוחר מדי מבחינת המשתמש. מגן הברקים הוא בסכך הכל רכיב חשמלי שמגן מפני מתח יתר ונחשולי מתח. במקרה של מתח יתר כתוצאה מפגיעת ברק ו/או "קפיצת מתח" ברשת החשמל הוא מנתק את הזרם כך שהרכיבים המחוברים אליו לא נפגעים ובכך מבצע את פעולתו. להבדיל מאל-פסק (שגם בוא כדאי להשתמש באזורים שבהם רשת החשמל לא יציבה) הוא אינו מכיל סוללה שמאשפרת לך לכבות את המערכת בצורה מסודרת אך בהחלט מגן על ההתקנים מפני נזק חשמלי. לדעתי לא להשתמש במגן ברקים זה סוג של הזנחה. לרובנו יש חומרה באלפי שקלים וחבל מאוד לא להגן עליה מפני נזקים חשמליים שיכולים להיגרם סתם מרשת החשמל הביתית (לצערנו יש במדינה אזורים שבהם רשת החשמל פחות יציבה מאחרים). זה קצת מקביל (בקווים כלליים) לקניית מערכת High End יקרה ולצמד לה ספק כוח ג'נרי.

זאת דעתי. כמובן שהיא לא נכונה עבור כולם ויש כאלה שיחלקו עליה, אך זה ההגיון שעומד מאחוריה כפי שאני רואה את הדברים.

פורסם

אני בהחלט בעד הגנת מחשב, ברשותי שלושה מחשבים אשר דרכם אני חיי: עובד, לומד ומעביר את הזמן.

ממה שהבנתי פעם מכת ברק ישירה שום דבר לא יכול לעצור וגם המגן ברקים לא יתן את המענה הנכון?

אם אני טועה וזה אכן ייתן לי מענה מספיק בטוח בשביל לעבוד כאשר יש סופת ברקים בחוץ

אני אודה לך מאוד אם תמליץ לי על דגם כלשהו,

תודה :)

פורסם

אם הברק פוגע ישירות במחשב מן הסתם שכלום לא יעזר :), וברצינות, מגן ברקים יספק לך הגנה מספקת מפני הסיכון של פגיעת ברק בקווי רשת החשמל.

אין לי ממש המלצה לתת וזהו גם לא נושא הדיון. אני מציע שתריץ חיפוש קצר בפורום כי לאחרונה נפתחו כמה דיונים בנושא הזה, ואם לא תמצא תשובה, אז פתח דיון בפורום 'ספקים ומארזים'.

פורסם

דיברתי על פגיעה ישירה במערכת החשמל הביתית ולא בפגיעה עקיפה נגיד בעמוד חשמל.

האמת הבנתי את זה מקריאה בפורם שההגנה היא רק הגנה חלקית , משהו שקשור למהירות תגובה, אך אני אעבור על זה שוב

תודה =]

פורסם
  • מחבר

About:blank

בוא נגיד שעל הקטע הטכני, אני עוד יכול איכשהו להתגבר. גם בעזרת הפורום, וגם אם אבקש מהטכנאי שיסדר זאת עבורי, לפני שישלחו אליי חזרה את המחשב.

אלא שזה נראה לי מיותר לגמרי, אם ממילא אני שומר את המידע על כוננים חיצוניים.

כאמור אינני מבין הרבה במחשבים, אבל נראה לי שהשיטה הזו רק מעמיסה יותר על המערכת, וגורמת לכך ששני הדיסקים יהיו כל הזמן בפעולה.

אגב, ברשותכם רציתי להתייעץ בסוגיה אחרת. מקווה שזה לא סוטה יותר מדי מהנושא:

כפי שהוסבר לי ע"י הטכנאי, באחד הדיסקים תותקן מערכת ההפעלה בצורה נקייה, כולל דרייברים מעודכנים.

כאשר אקבל את המחשב לביתי בע"ה, אני מתכוון קודם כל לבצע אימאג' על ההתקנה הנקייה.

השאלה, מה מומלץ לעשות לאחר מכן. האם להתחיל להתקין מחדש את כל התוכנות והמקודדים, או שאפשר לשחזר לשם את אחד הגיבויים השמורים אצלי (יש כמה כאלה)?

לכאורה, בדיוק בשביל הדברים האלה שילמתי על תוכנות הגיבוי (יש לי שניים כאלה=ארכוניס ונורטון גוסט) ועמלתי על יצירת האימאג'. כל זה נועד בכדי שאוכל להחזיר את המחשב במהירות לעבודה רגילה, ולחסוך לי זמן רב בחיפוש אחר הסיריאל של כל תוכנה(הכול אצלי חוקי, אבל שמור בכל מיני מקומות), ההתקנות והקינפוגים השונים.

האם יש חסרון כל שהוא בשחזור אימאג' על הכונן החדש? האם זה עלול להיות בעייתי?

פורסם

לפני שאני אענה אני רוצה להסתייג בכך שהבנתי את כל הפרוצדרוה של קלונינג ואיימייג היא חלקית (שכן מעולם לא השתמשתי בכך)

אך ממה שאני כן מבין אינני רואה כל בעיה בכך וגם במקרה הכי גרוע יש לך איימייג' נקי של מערכת ההפעלה אז אם תיווצרנה בעיותתהיה לך דרך פשוטה להתגבר עליהן.

פורסם

אם יש לך Image של המערכת, אז אתה בהחלט יכול להשתמש בו. אין אפילו ממש טעם שתיצור Image חדש (מה זה ייתן לעשות Image "ריק"?). בין היתר לשם כך הוא נועד. לשחזר את המערכת לאחר תקלה. מקרים שבהם ייתכן שה-Image לא יהיה שמיש הם בהחלפת לוח-אם (וגם אז ברוב המקרים ועם קצת עבודה נוספת אפשר לפתור את העניין).

לגבי ה-RAID1. אני אחזור על דבריי. זהו לא גיבוי, זהו מערך לצורך יתירות. פתחת את הדיון מכיוון שחיפשת פתרון ליתירות. רצית שאם יווצר מצב שבו כונן מערכת ההפעלה שלך כושל, אז שתוכל להמשיך לעבוד עם הכונן השני כאילו שלא קרה כלום. וזה בדיוק מה שנותן לך RAID1. זה הפתרון הכי יעיל, הכי אמין והכי פשוט לנושא. ברגע שאחד מהכוננים שבמערך כושל, אתה מקבל על כך הודעה אבל המערכת ממשיכה לעבוד כרגיל. מאותו רגע מומלץ כמובן להחליף את הכונן בהקדם האפשרי, אך אין לך מצב של אובדן מידע ו/או זמן כתוצאה ממערכת מושבתת.

אם זה לא מה שאתה מחפש ומספיק לך כונן אחד שממנו אתה מגבה את החומר, אז אין לך צורך ביתירות ולמעט נפח אחסון גדול יותר אין לך ממש צורך בשני כוננים פנימיים.

RAID1 גם לא מעמיס על המערכת, זה שקוף לגמרי מבחינתך כמשתמש.

גיבוי זה משהו שונה לגמרי. גיבוי משמעותו יצירת שני עותקים לפחות מכל מידע. לדוגמה, כונן פנימי (או מערך RAID1) + כונן(ים) חיצוני(ים). יש מנהג מוזר לאנשים להעתיק חומר מתוך הכונן הפנימי אל כונן חיצוני ולאחר מכן למחוק את המקור, תוך התייחסות לפעולה הזאת כגיבוי. זהו כמובן לא גיבוי מכיוון שהמשתמש נותר עם עותק אחד בלבד. גיבוי משמעותו שני עותקים או יותר מכל המידע שלך.

גיבוי ויתירות הם שני דברים שונים לגמרי ויש לגשת אליהם באופן שונה לגמרי.

RAID1 הוא הפתרון הכי יעיל עבורך לצורך יתירות, והוסבר מדוע. מכאן והלאה תוכל לקחת את המידע ולעשות איתו מה שאתה מוצא לנכון לפי הבנתך וצרכיך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו הבנתי יותר טוב. תודה לשניכם :xyxthumbs:

אני מתכוון לשוחח שוב עם הטכנאי במעבדה, ואז אחליט מה הפתרון העדיף עבורי.

רק עוד תהיה אחת בנושא השחזור.

נניח לרגע שהבעיה בדיסק התחילה עוד בזמן שיצרתי את האימאג', אלא שעוד לא גילתי זאת.

האם שחזור אותו אימאג' לדיסק החדש, עלול "לסחוב" יחד איתו כל מיני בעיות שנוצרו בגלל הסקטורים הפגומים?

פורסם

אם הבעיה הייתה קוראת, האיימג' לא היה מצליח להיווצר בגלל שגיעה כלשהי.

סקטורים פגומים זוהי בעיה ממשית בכונן ולא וירוס שניתן להדבק ממנו

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יפה.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים