עבור לתוכן

משקפי 3D למחשב

Featured Replies

פורסם

תגידו הדבר הזה באמת טוב כמו שזה נשמע, כי אם כן אני ל מבין למה זה לא תפס תאוצה ולמה לא מדברים על זה בכלל?

מישהו ניסה או שמעה ביקורת על משקפים כאלו?

שמעתי גם שהמשקפים מכבידים מאוד על הכרטיס מסך וזה מוריד את הביצועים בגלל שזה מציג כל פריים משתי זויות שונות או משהו כזה (זווית לכל עין) , זה נכון?

פורסם

אני לא שמעתי על דבר כזה :-X

אבל שמעתי על סרטים בתלת מימד ששמים משקפיים מסכנות כאלה

אדום וכחול ורואים בתלת מימד (וזה עובד מניסיון).

מה שאני יכול להגיד לך על המשקפי 3d האלה אם הם קיימות

זה שמין הסתם יהיה יותר קשה לכרטיס מסך לעבוד איתם כי להציג תלת

מימד צריך לראות את העצם מ 2 זוויות שונות (כמו העיינים שלך ).

ואז כנראה זה ידרוש יותר מהכרטיס.

נ.ב

עכשיו שאני חושב אני נזכר שראיתי פעם בארץ

באיזה מקום סימולטור טיסה שהמשתמש הרכיב משקפיים מוזרות כאלה.

וראה תטיסה בהם ושאר האנשים יכלו לראות מה הוא רואה במסך שהיה שם.

אבל זה היה ממזמן ....

פורסם

לאח שלי יש Ge Force 2 GTS Deluxe של אסוס והוא קיבל משקפי תלת מימד עם זה (הכרטיס הזה נקנה ב2000 שקל לפני הרבה זמן)

זה נחמד כי זה גורם לך הרגשה יותר מציאותית כשאתה משחק כי זה בעצם עובד על העיניים שלך ואתה כאילו רואה את עצמך בתוך המשחק

החיסרון בדבר הזה הוא שזה ממש דופק את העיניים שלך ואני ממליץ וכולם להתרחק מזה

בחוברת של הכרטיס כתוב שמותר להשתמש בזה מקס' חצי שעה רצוף ואז חייבים להפסיק לזמן מסויים

פורסם

אכן, גם אני התנסיתי ב"חוויה" הזו, אמנם המשחק יותר מציאותי בקצת אבל זה דופק את העיניים בצורה קשה!

אחרי פחות מ5 דקות של משחק התחילו לכאוב לי העיניים...

פורסם

אפשר לכוון עד כמה האפקט שהמשקפיים עושים יהיה פעיל

ככה שעם אתה משתמש בזה הרבה העיניים שלך מסתגלות לכאב ואז אתה מעלה את רמת האפקט ונהנה יותר מהמשקפיים

זה כמו להתרגל לרזולוציה של 1600 על 1200 ב75 הרץ ולהגיד שזה בסדר גמור ולא כואבות העיניים

השימוש במשקפי תלת מימד אכן מוריד מהביצועים במשחקים ושכחתי למה

פעם מישהו הסביר לי למה :P

פורסם

אני, בשהיתי באורך 8 החודשים בטקסס ההיתי (3 פעמים) בסרט 3D, וזה היה פשוט מדהים(כמובן גם בגלל מערכת הסאונד שתרמה הרבה לחוויה).

אבל משום מה, לי לא כאב לי בעיניים... אולי בגלל שזה היה 3D שונה,היה עם משקפיים שנראו כמו משקפי שמש ולא צבעוניות.

בכל מקרה, לנסות לא היה מזיק ולא הורג אף אחד וזה לא כזה סיכון (כספי) גבוהה כל כך..

בכל מקרה, איפשהו, במעמקי הפורום, אני בטוח שהיה דיון על זה.

פורסם

הבעיה שזה לא קרוב אפילו לסרט שראית

הסרט שאתה ראית נבנה לתלת מימד, מה שהמקפיים עושות זה לוקחות כל גריפקה שבנויה ב-opengl או d3d ועושה איזשהו תהליך של הפיכת התמונה לתלת מימד, על המסך של המחשב משודת התמונה ל-2 העיניים ככה שכל זמן (מאד מאד קצר) התמונה משתנה מעין אחת לשניה.

העשדות של המשקפיים מכילות חומר מיוחד שכאשר עובר דרכו זרם הוא נהיה אטום לגמרי לאור (כלומר לא רואים דרכו) וכשלא עובר דרכו זרם הוא שקוף. ככה המשקפיים מעבירות מעין ימין לשמאל במהירות, פעם אתה רואה רק בעין ימין ופעם רק בעין שמאל ככה שסה"כ המוח שלך מרכיב תמונה תלת מימדית.

לגבי סרטים מוחדים יש 2 פורמטים נפוצים -

אחד זהה למה שיש במחשב רק איכותי יותר.

השני מתבסס על עדשה שמקטבת את האור (פולרואיד). באולם יש 2 מקרנים שכל אחד מהם משדר תמונה אחרת. על כל מקרן מולבש עשדה מיוחד שהתפקיד שלה לקטב את האור כשהמקפיים שלך מכילים את אותה עדשה בדיוק. כשאתה מסתכל דרך 2 עדשות שבאותו כיוון אתה רואה דרכן אבל אם תסובב את אחת העדשות ב-90 מעלות לא תראה כלום. כך בכל מקרן העדשה מכוונת אחרת וגם במשקפיים כל עדשה מכוונת אחרת ככה שכל עין רואה רק מקרן אחד.

השיטה השניה הרבה יותר איכותית, הרבה יותר יקרה וממש לא הורסת את העיניים.

פורסם

יש את זה לחבר שלי,

זה באמת הורס את המהירות ועושה כאבים בעיניים,לא כל משחק תומך או פועל מושלם בזה,

כל דבר דו מימדי "קופץ" ישר למרחק אפס (מעצבן כשרואים את זה!)

ניתן להשתמש בהם רק בהרצים של 85 ומעלה בשביל לא לקבל סחרחורת!

ההתקנים של 52 החדשים לא נותנים להפעיל את המשקפיים עד שיצאו חדשים (פעם ב 4 חודשיים בערך!)

בקיצר זה דפוק וחבר שלי קנה את זה ב 600 שקל בהזמנה מחו"ל

עצה שלי אל תקנה!

פורסם

אני, בשהיתי באורך 8 החודשים בטקסס ההיתי (3 פעמים) בסרט 3D, וזה היה פשוט מדהים(כמובן גם בגלל מערכת הסאונד שתרמה הרבה לחוויה).

אבל משום מה, לי לא כאב לי בעיניים... אולי בגלל שזה היה 3D שונה,היה עם משקפיים שנראו כמו משקפי שמש ולא צבעוניות.

בכל מקרה, לנסות לא היה מזיק ולא הורג אף אחד וזה לא כזה סיכון (כספי) גבוהה כל כך..

בכל מקרה, איפשהו, במעמקי הפורום, אני בטוח שהיה דיון על זה.

מה שאתה ריאת היה אשליה אופטית.

פה מדברים על תצוגה תלת מימדית, יש הבדל.

פורסם

נכון מאוד מה שהולי אמר

כשמשתמשים במשקפי תלת מימד במחשב אז רק מי שמשתמש במשקפיים יכול לראות

נגיד אתה עם עוד מישהו והוא עם המשקפיים אז אתה תראה על המסך שני מסכים מרצדים וזה בלתי אפשרי לראות ככה

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על 3D בקולנוע, את זה אפשר היה לראות כבר ממזמן בארץ (ולפני כמה שני בתוכנית של דודו טופז).

אני מדבר על משקפי 3D למחשב, אם תפתחו גיליון און לין מלפני שבוע ושל השבוע של מעריב לנוער תראו על מה אני מדבר.

הנה אתר של החברה שמוכרת אותם בארץ:

www.gamextra.com/ed/prod1.htm

יש להם כל מני מוצרים לגימרים כבדים (ועשירים)

פורסם

ועל כאלה רוב האנשים דיברו, זה ממש לא חדש, פשוט הכתבים באון ליין n00bs (גם אני נזכרתי בASUS DELUXE וELSA שהכלילו משקפיים כאלו ממזמן)

פורסם

בדיוק על זה דיברתי

זה ממש ישן, יש לי כרטיס מסך מלפני 3 וחצי שנים עם הדבר המאד לא שימושי הזה (Asus V6800 GeForce 256 32MB DDR)

asus1_g.jpg

v6800_vr100_200.jpg

פורסם
  • מחבר

למה זה לא טוב? מה כל כך גרוע בזה?

נב: און לין זה באמת עלוב

פורסם

מתוך נסיון - זה אמנם נשמע מגניס. אבל זה לא עובד בצורה כל כך טובה.

אחת הבעיות הקשות עם משקפיים כאלה הוא שבשביל להנות מהאפקט צריך להיות במרחק גדול יחסית מהמסך - ובשיבל זה צריך מסך גדול. בגלל זה האפקטים הללו נראים יותר טוב בקולנוע.

דבר בעייתי נוסף הוא שלא כל המשחקים תומכים בזה. בחלק מהמשחקים אתה תראה פשוט גרפיקה עם גליצ'ים, ובחלק המשקפיים פשוט לא יעבדו. אגב - כל המשחקים המשתמשים Shader (שזה בערך כל המשחקים החדשים) עושים בעיות עם המשקפיים הללו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים