עבור לתוכן

ביקורת על זכרונות מסדרת G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel

Featured Replies

פורסם

ובכן כחלק מרכישת המחשב החדש שלי אני כמובן צריך זכרונות חדשים.

חיפשתי וחיפשתי ולבסוף מצאתי-2 אשר משכו את תשומת לבי.

מדובר על הסטים הבאים:

2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel - F3-10666CL7D-4GBXH‎

2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel - F3-12800CL9D-4GBXL‎

העניין הוא שעל פניו אלה הם רכיבים הנראים מעולים מבחינת נתונים ומבחינת מחיר, לעומת זאת

קראתי עליהם ביקורות מעורבבות, חלקן לחיוב וחלקן לשלילה.

השאלה שלי היא למעשה האם יש למישהו כאן ניסיון עם רכיבים אלו ומה היא דעתו עליהם.

תודה מראש :)

פורסם

כלל אצבע בבחירת זכרונות הוא שאם אין לך דרישות מיוחדות (ואם היו היית יודע אותן), קנה את הזכרון הזול ביותר בנפח הרצוי מחברה מוכרת שמתאים למערכת שלך:

• סוג -- DDR3 או אחר בהתאם למערכת.

• תדר -- 1333/1600 במערכת של ימינו.

• מתח -- בעיקר עבור פלטפורמת Intel שם יש מגבלה למתח, אבל לא מזיק לקנות זכרון שעובד במתח נמוך עד כמה שאפשר.

לתדר ולתמונים אין שום השפעה ביישומים בפועל (כן יש השפעה מסוימת במבחני ביצועיים סינתטיים) כך שהם לא צריכים להוות שיקול עבור המשתמש הממוצע.

לגבי ההתייחסות לסדרות שציינת, לא כתבת מהם הדברים השליליים ששמעת עליהם אז קשה להגיב בנושא.

פורסם
  • מחבר

בכל הנוגע לתגובות השליליות נאמר כי נוצר מצב בו המחשב מפסיק להגיב באופן טוטאלי

ונדרש לבצע Reset כמה פעמים עד אשר המערכת שבה לביצועים נורמליים.

ראיתי 2-3 ביקורות המציגות בעיה זו.

בכל הנוגע לדרישות ספציפיות דווקא יש לי, אני מעוניין בזיכרונות בעלי צלעות קירור אפקטיביות עם Voltage נמוך.

ה Voltage של זיכרונות אלו עונה על הדרישות שלי(1.5) אך אינני יודע עד כמה באמת הקירור שלהן אפקטיבי.

בנוסף חשוב לי שיהיו מבוססים מראש על נושא ה Dual Channel, הרעיון הסופי הוא 2 סטים של 2x2GB.

Latency לעומת זאת לא כ"כ קריטי עבורי.

פורסם

התמיכה ב-Single Channel/Dual Channel/Triple Channel היא אינה של הזכרונות כי אם של בקר הזכרון המובנה במעבד או בערכת השבבים (אם אתה קונה מערכת חדשה אז הוא מובנה קרוב לוודאי במעבד), כך שאין כזה דבר זכרון שמתאים ל-Dual Channel וזכרון שאינו מתאים. זה בסך הכל מייצג מצב שבו בקר הזכרון יכול לעבוד במקביל מול מספר זוגי של מודולי זכרון (שלצורך העניין אפילו לא חייבים להיות זהים, פשוט לעבוד בנתונים זהים) כדי להגדיל את רוחב הפס. בדומה לתדר ולתזמונים, גם לעניין הערוץ הכפול/משולש אין ממש השפעה על הביצועים בפועל וזה לא שתרגיש בתוספת ביצועים כלשהי בהשוואה לעבודה עם מערכת שמכיל מודול 4GB בודד.

לגבי גוף קירור - זה ברוב המקרים סוג של גימיק. זה לא שאני אומר לא לקנות זכרון עם גוף קירור, אני פשוט אומר שאם יש שני זכרונות דומים, אחד עם גוף קירור והשני בלעדיו, אין סיבה חד-משמעית להעדיף דווקא את זה שעם גוף הקירור (בייחוד עם הוא יקר יותר). הנתונים של הזכרון הם הנתונים שבהם הוא נבדק על-ידי היצרן ונמצא כעובד בצורה יציבה, כך שאם מצאת מודול זכרון ללא גוף הקירור שעונה על הדרישות שלך, הוא יעבוד טוב בדיוק באותה מידה בנתונים שקבע לו היצרן כמו מודול זכרון זהה/דומה שכן מכיל גוף קירור.

אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם הזכרונות הללו. אם כבר התיאור שתארת (בהנחה שבכלל המקור לבעיה הוא הזכרון) נשמע יותר כמו זכרון שלא מוגדר נכון ב-BIOS. תמיד כדאי לאחר התקנת הזכרון להיכנס ל-BIOS ולוודא שהוא זוהה ומוגדר נכון לפי הנתונים שקבע לו היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים