עבור לתוכן

שאלה \ בחירת מעבד למשחקים נטו מה עדיף Core i5 או AMD Phenom II X4 970

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ,

אני עומד לקנות מחשב חדש רציתי לדעת איזה מעבד כדאי לקנות עד 900-1000 שח

את ה i5 760

או AMD Phenom II X4 970

שמתי לב שהתדר של AMD הוא ממש מדהים ,

אני חושב ללכת בכיוון ה AMD הזה האם אני עושה טעות ?

פורסם

אף אחד מהם לא יהיה טעות אבל:

1. באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

2. אתה מתכוון לבצע למערכת OC?

3. מה התקציב לכל הפלטפורמה (מעבד + לוח אם) ותוסיף אותו בבקשה לכותרת. האם יש לך דרישות מסוימות מלוח האם?

4. רכישת מעבד Core i5-760 אינה משתלמת היום אם בוחרים בפלטפורמה של Intel. במקרה שבוחרים בפלטפורמת Intel עדיף לבחור בפלטפורמת SB, לדוגמה המעבד Core i5-2500K. כמובן שפה גם נכנס למשוואה מחירו של לוח האם ולכן השאלה בסעיף 3.

פורסם
  • מחבר

אף אחד מהם לא יהיה טעות אבל:

1. באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

2. אתה מתכוון לבצע למערכת OC?

3. מה התקציב לכל הפלטפורמה (מעבד + לוח אם) ותוסיף אותו בבקשה לכותרת. האם יש לך דרישות מסוימות מלוח האם?

4. רכישת מעבד Core i5-760 אינה משתלמת היום אם בוחרים בפלטפורמה של Intel. במקרה שבוחרים בפלטפורמת Intel עדיף לבחור בפלטפורמת SB, לדוגמה המעבד Core i5-2500K. כמובן שפה גם נכנס למשוואה מחירו של לוח האם ולכן השאלה בסעיף 3.

1.מינימום 1920X1080 - 1680X1050

2. לא מתכוון להתעסק באוברקלוק בכלל

3. המחיר הוא 5000שח למערכת לא צריך מסך ולא צריך ציוד הקיפי

4. לאחר שראיתי את המעבד Core i5-2500K יכול להיות באמת שאני אלך עליו (המוכר בחנות אמר שיש להם בעיה גדולה עם המעבדים וכולם מחזירים אותם- :s05: השאלה האם הוא סתם בלבל את השכל ואין לו בכלל במלאי וניסה לדחוף מה שהיה לו או שזה באמת נכון כי אני לא מצאתי בעיות קשות למעבד בפורומים אחרים)

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

1. ברזולוציות גבוהות לכרטיס הגרפי יש את מרב החשיבות אז תקפיד להשקיע מספיק כסף בכרטיס גרפי כזה מתאים. ברזולציות הללו החשיבות של המעבד היא הרבה יותר נמוכה אז לצורך העניין שני המעבדים שציינת הם "מוגזמים" לגמרי.

2. אם אתה לא מתכוון לבצע OC אז ממש אין לך צורך במעבד כמו ה-970. אם תבחר בפלטפורמת AMD אז מעבד כמו ה-Athlon IIx4 או ה-Phenom IIx4 955 יהיו יותר ממספיקים עבור מערכת שהשימוש העיקרי שבה הוא משחקים.

3. אם כן תבחר בפלטפורמת SB אז יש שתי אפשרויות:

א. אתה בוודאות לא תבצע OC ואז אתה יכול לבסס את המערכת על מעבד Core i5-2500 ולוח המבוסס על ערכת השבבים H67 וכך לקבל מערכת משתלמת למדי, גם בהשוואה למערכת המבוססת על Phenom IIx9xx (שוב בהנחה שלא יבוצע לו OC).

ב. אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות לבצע OC (בפלטפורמת SB מאוד קל לבצע OC אגב, לא שתצטרך בשלב ראשון שום OC) ואז עליך לבסס את המערכת על המעבד Core i5-2500K ולוח בעל ערכת שבבים P67 שהלוחות המבוססים עליה יקרים יותר ולכן כל המערכת יותר יקרה בסך הכל (אבל עדיין צריכה להיכנס בלי שום בעיה במסגרת התקציב שלך שאם הוא אינו כולל ציוד היקפי אז הוא גם קצת גבוה ואין ממש צורך להשקיע את כולו).

לגבי מה שאמר המוכר. בערכות השבבים מסדרה 6 של Intel יש בעיה עם בקרי ה-SATA. לא מדובר בשום בעיה עם המעבד, פשוט בעיה עם ערכות השבבים. נכון להיום לוחות מתוקנים צפויים להגיע לקראת סוף חודש מרץ (פחות או יותר) ולכן אם אתה מתכנן קניית פלטפורמת SB עדיף שתמתין עד שהלוחות התקינים יגיעו (גם ככה לדעתי עכשיו כמעט שאין מלאי זמין בחנויות).

ולסיכום. אם אתה לא מתכנן OC ואין שום סיכוי שתבצע OC אז את התמורה הטובה ביותר לכסף תקבל משילוב בין מעבד Core i5-2500 (ללא האות K בסוף) ולוח המבוסס על ערכת השבבים H67. אם אתה רוצה להשאיר את האופציה ל-OC פתוחה אז ההתלבטות שלך צריכה להיות בין מעבד Phenom IIx4 955 ו-Core i5-2500K, כאשר השני יקר יותר ותאלץ לחכות עוד חודש בערך עד שיגיעו הלוחות התקינים.

ה-Core i5-2500K מציג ביצועים קצת יותר טובים בחתך רוחב, אך לשימוש שלך שהוא משחקים ובשילוב כרטיס גרפי מתאים אין לזה משמעות כי שני המעבדים יספקו לך חוויית משחק זהה.

פורסם
  • מחבר

1. ברזולוציות גבוהות לכרטיס הגרפי יש את מרב החשיבות אז תקפיד להשקיע מספיק כסף בכרטיס גרפי כזה מתאים. ברזולציות הללו החשיבות של המעבד היא הרבה יותר נמוכה אז לצורך העניין שני המעבדים שציינת הם "מוגזמים" לגמרי.

2. אם אתה לא מתכוון לבצע OC אז ממש אין לך צורך במעבד כמו ה-970. אם תבחר בפלטפורמת AMD אז מעבד כמו ה-Athlon IIx4 או ה-Phenom IIx4 955 יהיו יותר ממספיקים עבור מערכת שהשימוש העיקרי שבה הוא משחקים.

3. אם כן תבחר בפלטפורמת SB אז יש שתי אפשרויות:

א. אתה בוודאות לא תבצע OC ואז אתה יכול לבסס את המערכת על מעבד Core i5-2500 ולוח המבוסס על ערכת השבבים H67 וכך לקבל מערכת משתלמת למדי, גם בהשוואה למערכת המבוססת על Phenom IIx9xx (שוב בהנחה שלא יבוצע לו OC).

ב. אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות לבצע OC (בפלטפורמת SB מאוד קל לבצע OC אגב, לא שתצטרך בשלב ראשון שום OC) ואז עליך לבסס את המערכת על המעבד Core i5-2500K ולוח בעל ערכת שבבים P67 שהלוחות המבוססים עליה יקרים יותר ולכן כל המערכת יותר יקרה בסך הכל (אבל עדיין צריכה להיכנס בלי שום בעיה במסגרת התקציב שלך שאם הוא אינו כולל ציוד היקפי אז הוא גם קצת גבוה ואין ממש צורך להשקיע את כולו).

לגבי מה שאמר המוכר. בערכות השבבים מסדרה 6 של Intel יש בעיה עם בקרי ה-SATA. לא מדובר בשום בעיה עם המעבד, פשוט בעיה עם ערכות השבבים. נכון להיום לוחות מתוקנים צפויים להגיע לקראת סוף חודש מרץ (פחות או יותר) ולכן אם אתה מתכנן קניית פלטפורמת SB עדיף שתמתין עד שהלוחות התקינים יגיעו (גם ככה לדעתי עכשיו כמעט שאין מלאי זמין בחנויות).

ולסיכום. אם אתה לא מתכנן OC ואין שום סיכוי שתבצע OC אז את התמורה הטובה ביותר לכסף תקבל משילוב בין מעבד Core i5-2500 (ללא האות K בסוף) ולוח המבוסס על ערכת השבבים H67. אם אתה רוצה להשאיר את האופציה ל-OC פתוחה אז ההתלבטות שלך צריכה להיות בין מעבד Phenom IIx4 955 ו-Core i5-2500K, כאשר השני יקר יותר ותאלץ לחכות עוד חודש בערך עד שיגיעו הלוחות התקינים.

ה-Core i5-2500K מציג ביצועים קצת יותר טובים בחתך רוחב, אך לשימוש שלך שהוא משחקים ובשילוב כרטיס גרפי מתאים אין לזה משמעות כי שני המעבדים יספקו לך חוויית משחק זהה.

תודה רבה רבה על התגובה המעמיקה והמקצועית...

אני חושב שאולי אני אוריד טיפה מהלוח והמעבד ואקח כרטיס מסך טוב יותר (למרות שאני רוצה את ה HIS 6950 של ATI למרות שהיית לי התלבטות קשה בינו ל 6970)

לצורך העיניין אני חושב שאלך על מעבד AMD AMD Phenom II x4 965 או 955 בסופו של דבר .

:xyxthumbs::)

פורסם

1. אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה לא תורם לסדר ולמיקוד של הדיון וברור שאתה מתייחס להודעה האחרונה. אם אתה רוצה להתייחס לאחת מההודעות האחרות בדיון או רק לחלק מסוים של ההודעה שמעליך תוכל לצטט את ההודעה או החלק הרלוונטי. השתדל להבא להימנע מכך. תודה.

2. לאור העובדה שאינך מתכנן OC ואם הקנייה סובלת דיחוי מה, הייתי בכל זאת ממליץ לשקול את השילוב בין ה-Core i5-2500 ולוח H67. זה שה-Phenom IIx4 אינו בחירה טובה, כי הוא כן, אבל לאור המחירים הנוכחיים (זה גם תלוי על איזה לוח-אם חשבת עבור ה-Phenom IIx4) ייתכן שהקנייה המשתלמת יותר היא דווקא פלטפורמת ה-SB.

פורסם

6950 נפתח ל 6970, והינה נעלמה ההתלבטות.

פורסם
  • מחבר

About:blank :

1.קיבלתי והפנמתי :xyxthumbs:

2. איזה לוח היית ממליץ לי במידה ואני אקנה בסופו של דבר את ה מעבד של AMD ?

פורסם

מה הדרישות שלך מהלוח? האם יש חשיבות לחיבורי USB 3.0?

פורסם
  • מחבר

כן , עדיפות שיהיה תומך ב USB 3.0

פורסם

אז הבחירה הכי משתלמת במקרה כזה היא ה-GA-880GMA-UD2H של Gigabyte.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים