עבור לתוכן

האם לשדרג C2D E6300 בשילוב עם HD5750

Featured Replies

פורסם

שלום,

קבלתי לאחרונה כרטיס מסך HD5750 לאחר שהכרטיס הישן שלי (8800GT) התקלקל,

רציתי לדעת במידה ואני אעשה לכרטיס מסך OC האם המעבד שלי יגביל אותי מבחינת ביצועים במשחקים,

ואם כן לאיזה מעבד הייתם ממליצים לי לעדכן כמובן בהתחשב ביחס עלות/תועלת.

נ.ב: המפרט שלי בצד, אבל יש לי לוח אם MSI P45 Neo-F שאמור לחזור מתיקון ויתן יותר אפשרויות מבחינת המעבדים שאוכל להשתמש בהם.

במידה ופרסמתי את הפוסט בפורום הלא נכון אבקש מהמנהלים להעביר אותו

תודה מראש על העזרה

פורסם

ערוך בבקשה את הכותרת כך שהיא תהיה עניינית על-פי חוקי הפורום.

לדוגמה, האם לשדרג C2D E6300 עבור משחקים בשילוב HD5750?"

באיזה רזולוצייה אתה משחק?

ייתכן ש-OC למעבד הנוכחי שלך יניב את תוספת הביצועים הרצויה. שווה לנסות את זה בתור התחלה לדעתי.

אם לא עומדות לפנייך שתי אפשרויות בהתחשב בכך שאתה נשאר עם תושבת 775:

1. קניית אחד ממעבדי ה-Pentium Dual Core E5xxx/E6xxx (רצוי עם מכפלה גבוהה). הם אמורים לספק אותך גם בסטוק שלהם, אבל הם גם אוברקלוקרים טובים מה שייתן לך עוד קצת מרווח תמרון.

2. קנייה מיד שנייה של מעבד כגון ה-Q6600 או Q95xx. מעבדים מרובעי ליבה שבהחלט יכולים לתת לך עוד קצת מרווח תמרון עם המערכת הנוכחית.

והאפשרות השלישית, בהתאם למסגרת התקציב שאתה יכול להעמיד, היא למכור את המערכת שלך, או לפחות חלקים ממנה, ולרכוש כבר פלטפורמה עדכנית יותר.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הכותרת כמו שבקשת,

הרזולוציה שאני משחק בה היא 1280X1024,

האם מעבד יד שניה כמו E8400 גם שווה לי? או שאולי אפילו לרכוש E7400 מחנות?

אני מניח שמהירות שעון זה מה שיותר חשוב לי כדי לקבל יותר ביצועים מהמערכת, נכון?

פורסם

אתה משחק ברזולוציה הנחשבת לנמוכה. נכון להיום המצב בשוק המשחקים הוא כזה שהרבה יותר קל לקבל ביצועים טובים במשחקים דווקא ברזולוציות גבוהות. ברזולוציות נמוכות לכוח העיבוד של הכרטיס הגרפי אין כל כך משמעות ועיקר העומס נופל על המעבד (שאינו ממש "בנוי" לחלק מהחישובים הנדרשים במשחקים). ברזולוציות גבוהות המצב בדיוק הפוך. כל עוד שיש לך כרטיס גרפי מתאים למעבד (מדור ורמה מסוימת) יש חשיבות נמוכה הרבה יותר. כך שמאוד ייתכן שדווקא שדרוג בעתיד של המסך שלך למסך ברזולוציה גבוהה יקל עליך לקבל חווית משחק טובה ביותר.

תדר השעון חשוב בחלק מהמשחקים, במשחקים אחרים דווקא ריבוי ליבות יותר חשוב. נכון להיום מעבד כפול ליבה יספיק לרוב רובם של המשחקים אך המצב הזה משתנה בהדרגה לכיוון תמיכה הולכת וגדלה בריבוי ליבות.

לגבי האפשרויות שהצעת. הכל תלוי מחיר. קח בחשבון שהבדל מורגש בביצועים לא יהיה בין Pentium Dual Core E5xxx/E6xxx ל-E7400 או E8400. אבל אם אתה יכול להשיג את אחד מאלה במחיר משתלם יחסית אז גם אין מניעה לקנות אותם. כדי לקבל תדר גבוה עדיף לדעתי לקנות Pentium Dual Core E5xxx/E6xxx עם מכפלה גבוהה ולבצע לו OC קל.

זאת כנראה תהיה האפשרות הזולה ביותר.

שתי האפשרויות הבאות הן קניית מעבד מרובע ליבה (עדיף מיד שנייה בגלל שמעבד Q95xx חדש יקר ואינו משתלם במיוחד), או בחינת אפשרות לשדרג את כל הפלטפורמה. אם זאת אפשרות תוסיף בבקשה את מסגרת התקציב שלדעתך תוכל להעמיד.

בכל מקרה תשקול גם החלפת מסך בשלב כלשהו בעתיד ולעבור לשחק ברזולוציה גבוהה יותר.

פורסם

שיניתי את הכותרת כמו שבקשת,

הרזולוציה שאני משחק בה היא 1280X1024,

האם מעבד יד שניה כמו E8400 גם שווה לי? או שאולי אפילו לרכוש E7400 מחנות?

אני מניח שמהירות שעון זה מה שיותר חשוב לי כדי לקבל יותר ביצועים מהמערכת, נכון?

תגדיר תקציב אולי יהיה אפשר לעניין אותך במעבד אחר במסגרת התקציב.

השידרוג הכי משמעותי בשבילך זה מרובע ליבה.

פורסם
  • מחבר

רגע, אני רוצה לראות אם הבנתי אותך נכון, אם היום אחליף את המעבד שלי למעבד חזק יותר אני אראה שיפור מסויים במשחקים ברזולוציה שאני משחק בה היום,

אבל אם אחליף גם את המסך אז אראה שיפור יותר גדול בביצועים??

אני לא מעוניין לשדרג בצורה מסיבית את המחשב שלי היום, אני רוצה לשדרג בצורה מינימלית, רק מעבד, כדי להוציא את המיץ ממנו כמה שאפשר ובעוד שנה בערך לקנות מערכת חדשה לגמרי כולל מסך.

מצאתי כמה אפשרויות למעבדים:

http://www.skypc.co.il/pl_product~E6700ay~3~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~IE5800ay~3~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~IE7500ay~3~0.htm

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6759

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/18830/cat/24

האם היית אומר שהסדר ששמתי אותם זה גם סדר העלות/תועלת מהגבוהה ביותר לנמוכה שתהיה לי ברזולוציה שלי?

amitdanan, כמו שאתה יכול לשים לב אין לי כל כך תקציב, אני פשוט רוצה את השיפור הכי טוב מבחינת עלות/תועלת, אם תתעקש על תקציב אז זה בין 300-650 (לא במקרה זה כמו המחיר הנמוך והגבוה של המעבדים שרשמתי :))

פורסם

זה לא מה שאמרתי בדיוק.

אמרתי שברזולוציה נמוכה אי אפשר לקבל חוויית משחק טובה מדי בכל מקרה מכיוון שיכולותיו של הכרטיס הגרפי פחות באות לידי ביטוי (פילטרים וכו'), כך שהרכיב שנושא בעיקר העומס הוא המעבד, ובנקודת הזמן הנוכחית המעבד הוא לא רכיב עיבוד שבנוי להתמודד עם דרישות התוכנה של המשחקים באופן שווה למעבד הגרפי.

לעומת זאת, כשיש לך כרטיס גרפי מתאים ואתה משחק ברזולוציה גבוהה, עיקר העומס נופל על הכרטיס הגרפי שבנוי לכך, והחשיבות של המעבד היא פחותה. כמובן שזה לא אומר שכל מעבד יניב לך חוויית משחק זהה אבל זה בהחלט אומר שמסף מסוים ההבדלים בין מעבד "זול" למעבד "יקר" יהיו FPS בודדים.

אני לא כל כך בקיא בתחום הכרטיסים הגרפיים ולכן לא ממש יכול לשפוט עד כמה מתאים הכרטיס הגרפי שלך למשחקים ברזולוציה גבוהה, אם גם אתה לא בטוח אני מציע שתפתח דיון בפורום 'כרטיסי מסך' ותתייעץ בנושא, כי בהחלט ייתכן מצב ששדרוג (או OC) למעבד + שדרוג המסך יניב לך את השיפור הגדול ביותר בחוויית המשחק.

בקשר לרשימת המעבדים שהעלית:

1. מעבד ה-Q8xxx לא מתאים למשחקים. הוא בתדר נמוך עם מכפלה נמוכה ולכן גם לא קל לבצע לו OC. לא בחירה כדאית כל כך.

2. מבחינת המעבדים כפולי הליבה -- אם אתה מתכנן OC למעבד הייתי בוחר בזול ביותר ועל הפרש התדרים (אם יהיה צוךר) מפצה בעזרת OC. מבחינת ארכיטקטורה אין ביניהם הבדלים מרחיקי לכת כך שהביצועים שלהם לכל מחזור שעון בתדר נתון יהיה דומים מאוד. כל אחד מהם יהיה בחירה מצויינת. יתרון קטן שיש ל-E6700 הוא רק אם אתה מתכנן הפעלה של מכונות וירטואליות. לכן אין פה ממש "מנצח" חד-משמעי.

ה-E7500 אינו עדיף על שני המעבדים כפולי הליבה הנ"ל לשימושים שלך ולכן רכישה שלו אינה משתלמת במיוחד, בטח שלא כחדש.

3. המחיר של ה-Q9550 הוא סביר למדי עבור מעבד יד-שנייה. בטווח הארוך קניית מעבד מרובע ליבה היא כנראה האפשרות הטובה ביותר לאור כך שאינך מעוניין לשדרג פלטפורמה. הייתי מחפש עוד קצת רק כדי לבדוק ולוודא מהו טווח המחירים שבהם הוא נמכר כיד-שנייה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אפתח דיון בפורום כרטיסי המסך כדי שיעזרו לי שם,

תודה רבה על העצות

פורסם

רק לשם הבהרה, לא התכוונתי שתעביר את כל הדיון לשם, אלא רק שתקבל חוות דעת מהמומחים שם אם הכרטיס שלך מתאים למשחק ברזולוציות גבוהות בהנחה שישודך למעבד מתאים (כדוגמת ה-E6700 או ה-Q9550).

לאחר שהנקודה הזאת תתבהר תוכל להחליט על סדר העדיפויות לשדרוג, ואתה כמובן מוזמן לחזור לכאן כדי להתייעץ על המעבד המתאים ביותר לאור מסגרת התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים