עבור לתוכן

בניית רשת משני מחשבים ??

Featured Replies

פורסם

שלום...

יש לי 2 מחשבים עם מערכת הפעלה 2000 RPO

אני מחובר לאינטרנט ADSL דרך מודם ALCATEL שחור

מצאתי ברשת מדריך פריצה למודם... והישתמשתי בו ...

עכשיו 2 המחשבים מחוברים לאינטרנט דרך SWITCH של EDIMAX

בלי חייגן....

מה אני צריך לעשות ששני המחשבים היו ברשת?

שאני יוכל לראות את הכוננים של המחשב השני והפוך?

והעברת מידע בניהם....

תודה מראש....!

פורסם

קצת חיפוש לא היה מזיק לך..

בעדיבות THE PORSHER

טוב אני אסביר בפירוט. מההתחלה:

שלב ראשון: הגדרת הרשת

קודם כל לבדוק שבמאפיינים של הרשת בשני המחשבים יש את הפרוטוקול File and Printer Sharing, ושהוא מסומן ב-V.

לבדוק גם אם בתוך הפרוטוקול TCP/IP שני המחשבים מוגדרים על אייפי אוטומטי, או לחילופין על אייפי מאותו הסוג (ששניהם מתחילים ב-10.0 או ב-192.168). עדיף שיהיה על אחד 192.168.0.1 ועל השני 192.168.0.2, ולא אוטומטי על שניהם.

אח"כ לבדוק במאפיינים של My Comuter תחת Computer Name ששני המחשבים נמצאים באותו ה-Workgruop. אם הם לא, ללחוץ שם על Change ולשים אותם על אותו ה-Workgroup. הכי כדאי על Workgroup ששמו "Workgroup".

שלב שני: שיתוף קבצים

בשביל לשתף כונן שלם, כמו שאמרתי, פשוט ללכת למאפיינים של הכונן, וללחוץ למעלה על הכרטיסייה Sharing ושם להגדיר שיתוף.

אם רוצים לשתף תיקייה אחת בודדת, צריך קודם כל להעביר את הווינדוס לעבוד עם שיתוף מתקדם ולא פשוט. פותחים את My Computer ונכנסים שם ל

Tools -> Folder Options.

למעלה הולכים לכרטיסייה View ומורידים את ה-V מהאפשרות Use simple file sharing (Recommended). לוחצים על OK.

אחרי שעשינו את זה, הולכים למאפיינים של התיקייה שאותה רוצים לשתף ולוחצים למעלה על הכרטיסייה Sharing.

מעבירים לאפשרות Share this folder. קובעים Share Name לפי מה שרוצים, מוודאים שמסומן Maximum Allowed, לוחצים על Permissions ומסמנים Allow או Deny על כל אפשרות, לפי מה שרוצים (אני אתן לך לבדוק את האפשרויות האלו לבד. אם עדיין לא תבין מה כל אחת אומרת, תשאל). לוחצים על OK. מוודאים שיש סמל של יד כחולה מתחת לתיקייה הזאת, שמראה שהיא משותפת.

שלב שלישי: גישה לקבצים ממחשב אחר

הולכים ל-My Network Places ושם צריכה להופיע התיקייה המשותפת. אם היא לא מופיעה, כמו שאמרתי, לוחצים על Add a network Place. לוחצים פעמיים על Next וכשהוא מבקש Internet or network address לוחצים על Browse. נכנסים ל

Entire Network -> Microsoft Windows Network -> [Workgroup] -> [Computer Name] -> [Folder Name]

לוחצים על OK.

לוחצים פעמיים על Next ואז על Finish ועכשיו התיקייה צריכה להופיע ב-My Network Places

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים