עבור לתוכן

כבל של ווסת המאוררים הראשי - לאן החיבור ללוח האם [תמונה]

Featured Replies

פורסם

סליחה על השאלות התכופות...

מראש המארז, שם נמצא מעין ווסת שאחראי על עוצמת המאוררים (לא יודע אם על כולם או על העליון), יוצא כבל [תמונה], ואין לי מושג לאן ואיך מחברים אותו.

ניסיתי לחבר אותו לחיבור בלוח האם שעליו כתוב POWER FAN, אבל הוא לא ממש התיישב.

P68130827.jpg

P68130326.jpg

פורסם

מאיפה הוא יוצא?

אני לא חושב שצריך לחבר אותו ללוח האם, הרי כל העיקרון של בקר מאווררים הוא שהמאווררים מתברים אליו והוא שולט עליהם.

אבל אולי אני לא מבין את כוונתך את את תצורת המערכת/בקר מאווררים.

פורסם
  • מחבר

אה אז אתה בעצם אומר שאני אמור לחבר את המאווררים האחרים (איזה? המאוור היחידי שנשאר הוא של המעבד) אליו?

החוט הזה שבתמונה מגיע מהחלק העליון של המארז. ושם נמצאים חיבורי USB, חיבור Firewire, וגם ווסת מאווררים.

פורסם

אני מניח שהבקר מאווררים הזה הוא תוספת שלך/בעל המארז ולא חלק מובנה מהמארז עצמו.

את המאוורר של גוף הקירור למעבד מחברים מן הסתם לחיבור המתאים שבלוח האם.

את מאווררי המארז ניתן לחבר במגוון של דרכים (ללוח-אם, לספק, לבקר מאווררים). האם אצלך הם מחוברים לבקר המאווררים? אם כן אז אולי הכבל הזה מיועד למאוורר נוסף כך שלמעשה אין לך בו צורך. אתה יודע מה דגם בקר המאווררים במקרה?

פורסם
  • מחבר

בוודאי. סליחה שלא ציינתי קודם.

הנה תמונה - מדובר במארז Corsair Graphite 600T

הווסת מאוררים שאני מדבר עליו זה ה knob (איך אומרים בעברית?) שבראש המארז:

Graphite%20Official.JPG

פורסם

לפי המפרט בקר המאווררים הזה שולט על עד ל-4 מאווררים שאם אני מבין נכון זה מספר המאווררים שמגיע עם המארז (קדמי, אחורי ושניים עליונים).

אני מניח שהכבל הזה מיועד לחיבור הבקר למאווררים. האם זה המצב? כלומר, 4 מאווררים מחוברים אל הבקר ועדיין נשאר לך הכבל נוסף הזה?

האם הבקר וכל ארבעת המאווררים עובדים בצורה תקינה גם כאשר הכבל הזה אינו מחובר?

פורסם
  • מחבר

מודה לך מאוד על ההשקעה!!!!

האמת שלמעלה (בגג המארז) יש רק מאוורר אחד.

ז"א - סך הכל 3 מאווררים של המארז.

1 בקידמתו

1 בגגו

1 באחורו

יוצא מכך שהכבל הזה נועד למאוורר נוסף אופציונאלי, ומאחר ולי אין כזה, הוא חסר שימוש עבורי?

פורסם

כן, לפחות לעת-עתה עד שאולי תוסיף בעתיד מאוורר נוסף (מה שאני בספק אם יש בו צורך).

בכלל אני באופן אישי מחזיק בדעה שבקרי מאווררים אינם הכרחיים ושנכון יותר לקנות מאווררים במהירות סיבוב מספקת ובדרגת הרעש הדרושה בהתאם לדרישות, ולהתקין אותם במקומות מתאימים כדי ליצור סירקולציה מיטבית, ושכל ההתעסקות עם בקרי המאווררים אינה תורמת באמת משהו. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

פורסם
  • מחבר

מצוין (:

10 דקות חיפשתי מקום אפשרי וניסיתי להבין את ההיגיון של הכבל הזה.

תודה רבה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים