עבור לתוכן

דרושה המלצה לטוויטרים + וופרים ביתיים

Featured Replies

פורסם

אז ככה....

אני פריק של סאונד... ככה ילדו אותי. המערכת שלי כרגע היא:

* סאב Kicker Comp בקוטר 12" בתיבה 44L, עשויה אמ.די.אפ 17 מ"מ עם פורט (11.5 ס"מ אורך, 8ס"מ קוטר) (150W RMS)

* 2 X רמקולים 20L (עשויים אמ.די.אפ בעובי 2 ס"מ) הכוללים כל אחד:

וופר של 8" (אלום שם, ב100 ש"ח) שרשום עליו שהוא 300 W (עעעעעעלללללקקקק, אולי 30 RMS)

מיד של פיליפס 4" (הוא משמש כרגע גם כטוויטר) שהוא 15W RMS

הכנה לטוויטרים 1.5 - 2.5" (חור שכרגע מוסתר...)

* מגבר רכב BOSS AUDIO Rip895 בעל 4 ערוצים עם 100 RMS לכל ערוץ (רשום 220, אבל אני לא מאמין בזה)

שמחובר לספק מחשב בהספק 300W שנותן 10A ב12V (אני יודע שזה קצת...)

עכשיו, אני מעוניין לרכוש וופרים חדשים וטוויטרים חדשים בעלות כוללת שלא תעלה על 400 ש"ח...

מאד רצוי שהם יהיו 8 אוהם... אחרת יצא לי באלאגן עם ההתנגדות הכוללת של הרמקולים...

יש הצעות ? או שטעיתי בפורומים (אני מודע לזה ש 90% מהאנשים לא יבינו כלום מהנ"ל)? ;D

פורסם

נראה לי שאתה בנית את המערכת שלך יותר מדי לפי וואטים ופחות מדי לפי איכות.....

פורסם

הוא ביקש אבל עצה לטוויטרים וופרים ::)

לא לחוות דעת על המערכת :P

פורסם

וזה העצה שלי, שיסתכל יותר על האיכות מאשר על המספר הנחמד שרשום שם שגם לא אומר כלום.....

אגב, למה אתה משתמש במגבר מסכן של אוטו בשביל הבית?

פורסם
  • מחבר

א. מגברים של אוטו הם ב99% מהמקרים *הרבה* יותר עוצמתיים ממגברים ביתיים.

ב. מה קשור איכות?! אתה לא שם לב למה שביקשתי כאן?! המלצה ל2 מרכיבים במערכת. שברצוני *להחליף*!

אולי לא הסברתי את הסיבה נכון: הסיבה שבגללה אני רוצה להחליף אותם היא איכות הסאונד!

לא שום דבר אחר. לא וואטים נוספים ולא נעליים.

הזילזול והסנוביות שלך מרגיזים אותי. במיוחד כשזה בא מאדם שהוציא כמה אלפים (אם לא עשרות אלפים) על המערכת שלו.

אם היה לי כסף כזה הייתי פשוט הולך וקונה איזה זוג B&W ומשפד אותם על איזה מגבר בעוד כמה אלפי דולרים.

אבל כנראה שאין לי. כל המערכת שלי ביחד מגיע אולי ל2500 ש"ח בדוחק - שזה מחיר אחד הרסיברים שלך.

מה החוכמה ללכת ולקנות את כל המותגים והשמות הכי גדולים?

צריך הרבה מוח בשביל זה? אז זהו שלא!

מה, עושה לך טוב להרגיש גבר על אלא שיש להם פחות כסף ממך?!

בתור ADMIN הייתי מצפה ממך לקצת יותר בגרות.

אין לך מה להגיב בנושא - אל תגיב.

PS

אני ממש לא אתפלה אם תעיף אותי מהפורום. אנשים כמוך לא מסוגלים לספוג ביקורת.

מישהו כאן כן יכול לענות לי על השאלה?

פורסם

א. אז מה אם הם יותר חזקים? הם הרבה פחות איכותיים ויש להם זמינות מתח נמוכה מאוד.

ב. נו, אמרת אתה רוצה להחליף, הבעתי את דעתי בעניין, אסור?

אני לא הוצאתי לא עשרות ולא אלפי שקלים על המערכת, אלא זו מערכת שהרכבתי לאט לאט, ואני בהחלט לא מזלזל באף אחד שמשקיע פחות במערכת, כמו שהחברה הרציניים מתפוז לא יצחקו עליי בגלל שהמערכת שלי שווה פחות מהכבל מתח שלהם.

למה לי להעיף אותך מהפורום? כי אמרת משהו שאני לא אוהב?

פורסם

א. תירגע, לא מעיפים פה אף אחד בלי סיבה מוצדקת (עבירה על חוקים)

ב. תירגע

ג. כל מה שסקורפ ניסה לציין זה שאולי כדאי שתגיד לנו מה יש לך לפי שמות הרכיבים ולא המספרים שלהם. כלומר להסתכל על המספר ולא על השם רכיב/איכותו.

וכשיהיה מישהו שיוכל לעזור לך אני בטוח שהוא ינסה בדיוק עמו סקורפ

פורסם
  • מחבר

אני לא הוצאתי לא עשרות ולא אלפי שקלים על המערכת, אלא זו מערכת שהרכבתי לאט לאט, ואני בהחלט לא מזלזל באף אחד שמשקיע פחות במערכת, כמו שהחברה הרציניים מתפוז לא יצחקו עליי בגלל שהמערכת שלי שווה פחות מהכבל מתח שלהם.

זה בדיוק מה שאני עושה. ואני בתחילת דרכי.

התחלתי מזוג רמקולים של מערכת רדיו ישנה משנות ה50 ומגבר סטריאו של( PIONEER (RDX404.

לאט לאט שידרגתי את הDRIVERS לאלא של ה100ש"ח לאחד (שקיימים עד היום), אז זה היה WOW.

אחרי זה בניתי קופסאת של 20L והוספתי איזה זוג רמקולים ששלפתי מטלוויזיה שגם היא מאיזור שנות ה50 - 60.

אחרי זמן מה, ניצלתי הזדמנות שחבר שלי טס לארה"ב כדי לקנות את המגבר לאוטו שנתן אז THE MOST BANG FOR A BUCK.

בהתחלה בכלל לא היה תכנון להשתמש בו כמגבר למערכת החדר שלי. הוא היה מיעוד לאוטוץ ועד עכשיו הוא מיועד לאוטו. (חבל שאין אוטו)

ואז קניתי ת' DRIVER של הסאב שלי. ובניתי לו תיבה (שיצאה מעט גדולה מדי, והייתי צריך להשאיר אותה אטומה :()...

אז הבנתי ש המגבר שלי לא מסוגל לסחוב את העומס. הוא התחמם כמו משוגע ונאלצתי להתקין לו קירור אקטיבי עם פוטנציונר לשליטה עליו.

אז הגיע לי לראש להפטר מהמגבר הישן (להביא אותו לאחותי) ולחבר את הBOSS. עשיתי זאת.

לאחר מעקב ממושך אחרי תרבות צריכת הזרם שלו והשפעת המוסיקה על הקפיצות במתח - הוספתי לו BUFFER

(קבל 100,000 uF של 50V - קבל תעשייתי שאבא שלי פילח בשבילי מעבודה 8))

נכון לעכשיו המערכת מתפקדת מצויין מבחינת העוצמה והבאלאנס בין חלקיה. ועכשיו אני מתכוון להתרכז בלשקם את האיכות.

וזה יעשה ע"י קניית וופרים+טוויטרים ואחרי זה יוחלפן גם המידים. כחייל אני נאלץ להסתפק במשכורת צבאית לשם השדרוגים.

לכן התקציבים כה נמוכים.

PS

לאחר חישוב זריז הגעתי למסכנה שהמערכת שלי עלתה לי עד כה 2100 ש"ח כולל העצים והדבק/ברגים לתיבות. 8)

פורסם

אבל רמקולים זה לא סתם דרייבר בקופסה!

אתה לא יכול לבנות סתם לבנות קופסה שתתאים בגודל ולדחוף פנימה איזה דרייבר!

אתה צריך לבצע R&D לפני שאתה בונה רמקול, לחשב נוסחאות לקרוס אוברים שונים, לחפש את החומר המתאים ביותר, וכל זה בהנחה בכלל שאתה יודע באיזה דרייבר בדיוק אתה הולך לעשות שימוש.

ובנוסף לכל זה, אתה מתניע את הרמקולים שלך עם איזה מגבר פשוט של אוטו.........

פורסם

האנשים בתפוז פשוט טיפשים

כמה כסף הם מוציאים

על כל המערכת שלי אני הוצאתי 200 דולר... חח רק על הרסיבר (שאגה אני לא משתמש בסראונד הוא עובד על מצב סטריאו והוא מחובר כרגע בחיבור קוקסינלי אבל יחובר בעתיד בחיסור אופטי עם אודיג'י 2 ZS נחמד)

את הרמקולים קיבלתי מהדוד הנחמד והטיפש שלי שקנה חדשים רק כי הגריל היה חלוד ומכוער

מדוב ב2 רמקולים ריצפתיים של LEAK

3 WAY

וופר 8 אינץ ועוד טוויטר קטן ומיד קצת יותר גדול

רמקולים נהדרים

סאונד טוב

עם הייתי צריך לקנות רמקולים היום ששוים כמו הLEAK האלה הייתי צריך להוציא המון כסף

פורסם

אתה קורא לאנשים שאתה לא מכיר, שאין לך מושג במה מתעסקים טיפשים?

אני במקומך הייתי פשוט יושב ולא מדבר מעבר לשטות שכבר פלטת כאן, כי לאנשים שם פשוט יש סדר עדיפויות שונה, וכמו שאתה תוציא הרבה יותר על המחשב מאשר על משו מסויים ככה הם עם המערכות שלהם, וזה כל מה שיש לי להגיד.

ואגב, אתה סתם הולך לבזבז כסף, כי לא יהיה הבדל בין הכרטיס קול הנוכחי שלך בחיבור דיגיטלי לבין האודיג'י 2 ZS.

פורסם
  • מחבר

חחחחחחח.... :)

התפתח כאן דיון די נחמד שמאד לא קשור לנושא... אולי נשנה ת'שם של ה ט'רד ל "Audiophiles Lounge"? ;)

הקופסאות שבניתי לא נבנו סתם. הייתי אמור לקבל זוג וופרים 8" של Lanzar ובניתי ת'קופסא במיוחד בשבילם.

ואז העיסקה התבטלה ונטקעתי עם זוג רמקולים ב100 ש"ח כ"א...

וכן, הן נבנו אחרי שביררתי מה הנפח המומלץ בשבילם.

לקרוסים - אל תדאג. ישנם וחותכים כמו כירורג מיומן ;D (הכוונה לא בהכרח לחדות החיתוך - אלא לאיכות :))

בקשר לאנשים מתפוז - לא מצדיק את הכסף שהם מוציאים על המערכות שלהם - אבל אני מבין אותם.

ואני מאמין שגם הם לא הלכו לחנות ודרשו "תביא לי ת'רמקולים/רסיבר/מגבר/סאב/PRE/EQ הכי איכותיים שלך!",

אני משוכנע שהם "גדלו עם המערכת" שלהם. בדיוק כמו רוב האנשים. אבל מגיע הרגע שבו בן אדם נורמלי

עוצר ואומר "עד כאן" - אני לא הולך להוציא כ"כ הרבה כסף כדי להקפיץ את המערכת שלי עוד מדרגה בסולם האיכות.

ויש כאלה שלא. אלה הם האודיאופילים האמיתיים.

פורסם

האנשים בתפוז פשוט טיפשים

כמה כסף הם מוציאים

על כל המערכת שלי אני הוצאתי 200 דולר... חח רק על הרסיבר (שאגה אני לא משתמש בסראונד הוא עובד על מצב סטריאו והוא מחובר כרגע בחיבור קוקסינלי אבל יחובר בעתיד בחיסור אופטי עם אודיג'י 2 ZS נחמד)

את הרמקולים קיבלתי מהדוד הנחמד והטיפש שלי שקנה חדשים רק כי הגריל היה חלוד ומכוער

מדוב ב2 רמקולים ריצפתיים של LEAK

3 WAY

וופר 8 אינץ ועוד טוויטר קטן ומיד קצת יותר גדול

רמקולים נהדרים

סאונד טוב

עם הייתי צריך לקנות רמקולים היום ששוים כמו הLEAK האלה הייתי צריך להוציא המון כסף

I rest my case

פורסם

I rest my case

אין לך משהו יותר "חכם" להגיד?

העיקר להוסיף עוד +1 למונה ההודעות עם ציטוט :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים