עבור לתוכן

האם הלוח Gigabyte GA-H55M-D2H מתאים למעבד Intel Core i3-540?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם הלוח-אם הזה:

Gigabyte GA-H55M-D2H LGA 1156 Model 950516/GH55MD2H

מתאים למעבד:

Intel Core i3-540 Processor 3.06GHz Dual Core Socket 1156 Box

והאם הלוח-אם מתאים לזכרונות DDR3 2GB 1333MHz?

תודה רבה.

פורסם

כן.

נתונים ופרטים מסוג זה הכי פשוט וקל לברר באמצעות כניסה לאתר היצרן של הלוח ועיון ברשימת המעבדים הנתמכים (כמובן לאחר בדיקת התנאי הבסיס שהוא התאמה בין תושבת הלמעבד והלוח). את התמיכה בסוג ותדרי הזכרונות ניתן לבדוק במפרט של לוח האם.

והערת אגב: אם המעבד כבר אצלך ואתה רק מחפש לו לוח-אם זה משהו אחד. אם אתה עומד לפני קניית מערכת חדשה אז לא בטוח שהמעבד הנ"ל הוא הכי משתלם ויש לבחון את כדאיות הקנייה יותר לעומק.

פורסם
  • מחבר

אני לפני קניה עוד לא קניתי.

מה שכן אני לא יכול לחרוג מהתקציב.

הלוח עולה כ- 455 ש"ח.

המעבד עולה כ- 528 ש"ח.

סה"כ 983 ש"ח.

חשוב שיהיה מבוסס INTEL ולא לחרוג מהתקציב בכלל.

אם יש לך המלצות אחרות אשמח לשמוע.

פורסם

אפשר לשאול למה דווקא מעבד של Intel? האם יש תוכנה/שימוש מסוים שבו יש למעבד הזה עדיפות מכרעת מבחינתך?

בתקציב הזה אתה יכול לקנות מערכת מבוססת Athlon IIx3/4 שתהיה עדיפה בחתך רוחב, ואתה מקבל מעבד משולש/מרובע ליבה שעדיף באופן עקרוני על מעבד כפול ליבה.

אם אתה בכל זאת "מתעקש" רק על מעבד של Intel אז הבחירה הזאת בסדר.

פורסם
  • מחבר

איזה מעבד של AMD ולוח מתאים אתה ממליץ?

ואם זה יהיה אפשרי להוזיל אז זו גם אופציה.

פורסם

שאלת השאלות לאיזה מטרה אתה צריך את המעבד?

פורסם

מעבד - Athlon II X3 445 או Athlon IIx4 640.

לוח אם - GA-MA78LMT-US2H ואם חשובה לך תמיכה ב-USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s אז GA-880GMA-UD2H.

כל שילוב מאלו בהתאם למסגרת התקציב ולדרישות שלך יהיה בסדר.

אני לא יכול לציין מחירים כי אני לא יודע מאיפה אתה מתכנן לקנות, אבל בגדול זה אמור להיכנס במסגרת התקציב שלך שלא ציינת מהי אבל אני מבין שהיא כ-1,000 ש"ח.

פורסם

פיספסתי משהו מה הדרישות שלו? זול יותר? :nixweiss: אני יכול למצוא לו משהו יותר טוב יד שניה.

תציין לדוגמא: "מעוניין במעבד ולוח למטרה X" בנוסף תוסיף מחיר לדוגמא: "עד 1000 ש"ח".

פורסם
  • מחבר

תודה חברים.

לא חשובה לי התמיכה ב-USB 3 זה מחשב שמיועד לשמש לגלישה באינטרנט\אופיס\מוזיקה\סרטים ודברים פשוטים.

התקציב ללוח + מעבד הוא עד 1000 ש"ח אך עדיף לחסוך אם ניתן.

about:blank - הלוח והמעבד שציינת (הלוח הראשון והמעבד 450).

כמה ליבות המעבד הזה?

והאם הוא טוב יותר מ- i3 שציינתי מעלה?

זה גם יוצא יותר זול, אך אין לי ניסיון עם AMD לעומת INTEL.

יספיק לצרכים שציינתי מעלה? וירוץ טוב עם DDR3 4GB זכרון?

תודה.

פורסם

amitdanan, לא פספסת כלום. הוא נתן תקציב גג ובתקציב הזה אפשר להכניס או מערכת Core i3 או מערכת Athlon II ולכן הדרישות קצת פחות משנות אם כי בהחלט חשוב לדעת אותן. בקשר ליד שנייה, זאת תמיד אפשרות אבל לא בטוח שרלוונטית במקרה הזה ו/או שניתן להשיג במסגרת התקציב משהו שמשתלם יותר.

xpepx,

1. אם אתה מתכוון למעבד Athlon IIx3 450 אז הוא מעבד משולש ליבה. אם נכנס במסגרת התקציב הייתי ממליץ דווקא על מעבד מרובע ליבה אבל זה לא חיוני. מה הפרש המחיר בין ה-450 לבין ה-Athlon IIx3 445?

2. איזה ניסיון כבר צריך להיות לך? זה מעבד וכמו כל רכיב אחר במערכת יושב בתוך המחשב שלך ועושה את עבודתו.

3. הרבה יותר ממספיק לצרכים שציינת, והוא עדיף על ה-Core i3 מכיוון שהוא מעבד משולש/מרובע ליבה. מגמת שוק התוכנה (כולל מערכות הפעלה) היא לכיוון מעבר בתמיכה בריבוי ליבות, ואם כי השימושים שלך אינם תובעניים, בהחלט לא מזיק שיהיה לך מעבד כזה לטווח הקצת יותר ארוך או לפעולה מסוימת (קידוד לדוגמה) שייתכן שתבצע שכבר עכשיו מנצלת טוב יותר ריבוי ליבות.

פורסם

זאת ההמלצה שלי:

מעבד:

‏Athlon II x3 Triple Core 445

380 שקל

לוח אם:

‏M4N68T-M AM3

285 שקל

סה"כ

730 שקל

פורסם

לשימושים שצוינו גם ה-Athlon II X2 215 יספיק.

פורסם

אני מסכים שאפשר לחסוך עוד, אבל כל אחד רוצה מעבד קצת מעבר לדרישות.

המעבד שבחרתי בשבילו הוא המעבד הכי משתלם מבחינת העלות שלו והביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים