עבור לתוכן

מחשבים נתקעים / מבצעים ריסטרט ברשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בבית מחשב נייח ושני מחשבים ניידים. השבוע התקנתי רשת אלחוטית עם ראוטר של Edimax על המחשב הנייח ומאז התחילו הבעיות. שני המחשבים הניידים המחוברים לרשת התחילו להתקע כל שעה בערך (לפעמים יותר ולפעמים פחות). זה יכול להיות עכבר ומקלדת שלא מגיבים (והסאונד נתקע באמצע) ויכול להיות ריסטרט שהמחשב מבצע. אחרי יומיים החלפתי ראוטר ל TP-LINK אבל הבעיות נותרו בעינן. ניסיתי לעדכן את הדרייברים של אחד מהמחשבים ובהתחלה נראה היה שזה הצליח, אבל המחשב בכל זאת נתקע לאחר כמה שעות. נראה שזה קורה רק כאשר המחשבים מחוברים לרשת האלחוטית בבית. כאשר אני מתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות, או כאשר המחשב מנותק מהרשת, הוא לא נתקע. בנוסף, שני המחשבים חדשים יחסית והישן מביניהם הוא בן פחות משנה.

אוסיף שעבור המחשב הישן יותר, זו אינה הפעם הראשונה שבעיה דומה מתרחשת. בעבר הוא היה מחובר לרשת אלחוטית אחרת והיה נתקע בערך אחת לשבוע, אם כי באותה תקופה לא חשבתי שזה קשור לרשת האלחוטית.

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור.

פורסם
  • מחבר

היי. שוב אני. לאף אחד אין מושג?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, עוד ממצא - ככל שיותר מחשבים מחוברים, ככה זה קורה יותר (כולל הנייח, אם כי הוא אף פעם לא נתקע). אם אחד מחובר אז אין בעיה בכלל. אם שניים מחוברים זה קורה מדי פעם ואם כל השלושה מחוברים זה קורה ממש כל שעה ולפעמים גם יותר מפעם בשעה.

פורסם

אתה מדבר על תקיעה של יישום מסויים או כל המערכת?

ניסית לנטר את המצב עם כלים process explorer/monitor או לראות אם נוצרים events בsystem?

פורסם
  • מחבר

המערכת נתקעת לחלוטין. אם כרטיס הקול עבד באותו הרגע, הוא ימשיך להשמיע את אותו הצליל ולא ישתנה או יפסיק. גם הסמן של העכבר נתקע, המקלדת לא מגיבה ושום דבר לא משתנה על המסך.

אם המערכת מבצעת ריסטרט (יותר נדיר), לפעמים המסך פשוט נהיה חשוך ואז המחשב יעלה מחדש. קרה כמה פעמים שקיבלתי מסך כחול שהיו כתובים בו כל מיני דברים, אבל לא הספקתי לקרוא מה שכתוב כי הוא הופיע למשך כמה שניות לכל היותר.

לא השתמשתי בכלים מיוחדים. כן ניסיתי קצת לראות אם נוצרים events, ומהסתכלות לא מעמיקה לא שמתי לב למשהו מיוחד.

האם יכול להיות שזה קשור להגדרות בראוטר או משהו דומה?

פורסם

שלום,

למרות שעל פניו העניין לא נראה כקשור לבעית חומרה (ובהמשך יועבר) אני מבקש כי תנתק את הרגל החיצונית (WAN ) מהנתב ותראה אם זה חוזר על עצמו.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

שלום גבריאל. לא ברור לי למה בדיוק אתה מתכוון. אם אתה מתכוון לחיבור של הנתב למחשב הנייח, הרי שגם כאשר הוא כבוי התקלה נמשכת ולכן, אני לא חושב שניתוק החיבור הזה יועיל במשהו. החיבורים היחידים מלבד זה הם לחשמל ולמודם.

פורסם

אני אסביר למה אני מתכוון

אתה ציינת שמאז שהתקנת הרשת החלו לצוץ הבעיות ביותר ממחשב אחד - לכן אני חושב שהבעיה מקורה במערכות שהן UNPATCHED או בעלות וירוסים ורוגלות. ניתוק מהרשת משמעו שהן אינן "חשופות"

לא נראה לי שהתקנת רשת יכולה לבצע אתחולים (ביותר ממחשב אחד) ושיהיה אפשר לייחס זאת לבעיית חומרה (ולכן הנטיה שלי להעביר)

הדבר היחידי ברמת חומרה שיכול להיות כאן זה שיש "קצר" או בעיה בדרייברים של הכרטיסים (קווים ואלחוטיים) אבל זה נראה לי מאוד בלתי סביר בהתחשב שזה קורה על יותר ממחשב אחד. מה שהצעתי בניתוק זה ללכת בשיטת האלימינציה.

אדמיניסטרטיבית - אני מעדיף לא להיות עם "היד קלה על ההדק" ולהניח לך למצות את עניין החומרה כאן ורק לאחר מכן להעביר - חשוב לי יותר שתמצא פתרון נאות לבעיה.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקי - עדיין לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"רגל החיצונית (WAN)", כי בחוברת ההפעלה מה שמסומן ב-WAN הוא החיבור של הנתב למודם. אם אתה מכוון לניתוק חלק מהמחשבים מהרשת ולראות אם הבעיה ממשיכה - כפי שכתבתי, הבעיה אכן נעלמת כאשר רק מחשב אחד מחובר. אתה חושב שיכול להיות שזה וירוס? זה נראה לי קצת לא סביר, גם כי לא שמעתי על וירוסים שעושים את זה, וגם מאחר שכל אחד מהמחשבים פועל מצויין כל עוד הוא היחיד שמחובר לאינטרנט.

גם אני חשבתי שאולי הבעיה היא בדרייברים ולכן באמת ניסיתי לעדכן אותם, אבל זה לא כל כך עזר. אם כי, לא עדכנתי את הדרייברים במחשב הנייח. אנסה את זה.

וגם - לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"מערכות שהם UNPATCHED".

פורסם

א. .... מה שמסומן ב-WAN הוא החיבור של הנתב למודם....

ב. ...לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"מערכות שהם UNPATCHED".

א. אכן. ואם זה לא עוזר הייתי מנסה לראות האם התופעות חוזרות כאשר כל אחד המחשבים אינם ברשת.

ב. מערכות שלא בוצע עליהם עדכוני מערכת הפעלה \ אבטחה אנטיוירוס וכו'.

זה שלא שמעת על משהו מסוים לא אומר שהוא לא קיים (יש לא מעט וירוסים ורוגלות אשר עושים זאת ויש גם סוגי מתקפה אשר עושים זאת).

האם הפעלת את ה-FW במחשבים?

בנקודה הזו אני מעביר את הדיון לפורום חלונות - זה ממש נראה לי כמו בעיה של מערכת הפעלה ולא ברזלים - בהצלחה ואמשיך לעקוב.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני מפספס משהו. אם אני מנתק את הרגל של ה-WAN, הרי שלמעשה אני מבטל את הרשת האלחוטית. מאחר ומלכתחילה רק המחשבים הניידים, שנמצאים ברשת האלחוטית, נתקעים אני לא מבין איך אפשר ללמוד משהו מהפעולה הזו.

ה-FW שבמחשבים הוא ZONEALARM החינמי. לגבי החלונות - באחד המחשבים ביצעתי התקנה מחדש (ללא הדיסק - מתוך ה-system repair. למעשה, שחזור הגדרות יצרן) והבעיה נמשכה.

פורסם
  • מחבר

אוקי - עוד עדכון. מסתבר שהתופעה לא מוגבלת לרשת אצלי בבית. בגלל התקלה הזו, כאשר אני זקוק לחיבור ללא תקלות אני יושב בארומה ומשתמש באינטרנט האלחוטי שם. יצא לי כבר לשבת שם כמה פעמים ולא הייתה אף פעם תקלה. היום, ישבתי שם במשך כשעה, עד שמישהו נוסף התיישב עם מחשב וממש דקות אחר כך המחשב נתקע - פעמיים.

למרות זאת, זה לא כאילו שהתופעה מופיעה בכל רשת אלחוטית. יצא לי לשבת מקומות בהם היו לא מעט מחשבים מחוברים ולא קרה שום דבר.

פורסם
  • מחבר

אכן התקנתי. לא נראה שמשהו השתנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים