עבור לתוכן

מחפש NAS עם 18 TB, שיתפקד גם כמחשב רגיל. מחפש מארז, אמא, וכל שאר הירקות.

Featured Replies

פורסם

הלוח תמיד יכול למות (כמו גם הבקר)

אחת הסיבות לזה שאני עובר לFLEX

בכל מקרה, בחירה של פותח הת'ראד (שנעלם בנתיים)

אני את החשבון שלי כבר עשיתי, רק מגייס כסף להרחבה הנוכחית... מחירי ה2 טרה אולי נפלו אבל כשקונים הרבה זה עדיין כואב בכיס

פורסם
  • מחבר

תודה על האינפורמציה.

לא נעלמתי, רק עכשיו התיישבתי מול המסך בצורה מסודרת (למה אין אטימוטיקון שתיין :smile1:?)

אז ככה:

1. אולי קפצתי גבוה מדי, כי אני רואה שיש בעיה רצינית עם מארזים מעל 8 דיסקים. חשבתי בכלל ללכת על מארז של FRACTAL XL (ממש פיקס לצרכים שלי), אבל אין אותו בארץ והמחיר שלו בערך 100 פאונד + 60 פאונד משלוח לארץ.

2. מארז 66RC של HEC נראה מושך מבחינת VFM, אבל אין לו שום תשתית לפילטר אוויר (ויש לי המון אבק). גם המאוורר על תושבת של הדיסקים עם כוורת דבש נראה לי מוסיף לרעש. זול עד לכדי גיחוך.

מארז של טרמל סדרת S נראה כמעט תפור על צורך. קשה לי פסיכולוגית להתפשר על 7 כוננים של 2TB. . אשקול.

מארז של FRACTAL R3 נראה ממש מצוין. אשקול גם.

3. אני דווקא מעדיף את האופציה של האמא + מעבד יותר חזקים, עניין של אינטואיציה :silly:

למה שני המערכים שהומלצו הם של AMD ? יש משהו מיוחד?

4. קירור פאסיבי למעבד - ראיתי כמה ולא ממש הבתי מה ההבדל בין הTRU המוצע במחיר די מצחיק, לבין נינג'ה3 ולבין מוגן2 ולבין Venomous וHR01 שעולה 100 ש"ח יותר מכולם ואפילו IFX14 שעולה עוד? יש דברים בגו?

האם הקירור הפאסיבי מוגבל להאיזשהו הספק מקסימלי?

5. ספק - כמובן מודולרי. מה שACCESS הציע נראה מצוין, רק שב650W יש 9 SATA. . בדגם של 750W זה כבר עם 12 SATA.

בדגם הפאסיבי יש רק 5 חיבורי SATA . מבאס.

6. בקר RAID- מתלבט קשות בין המחיר של לבקר יעודי של 8 ולבין הפתרון שהוצע בדף הקודם. צריך לישון על זה.

אגב, מה רע בבקר על PCI רגיל?

פורסם

2 - כמו שאמרתי מדובר בהמלצה נטו, יש די ויותר מארזים בעולם הזה, עניין של טעם וריח אישיים

3 - מהסיבה שאין סיבה שלא לקחת AMD במקרה הזה, אין לך צרכים (שרשמת) שזקוקים למשהו מעבר לזה

4 - אתה לא בונה מערכת שנועדה לביצועים אלא מערכת שנועדה לשקט ואחסון... לקנות קירור ב200+ מיותר לך, שקט מוחלט = פסיבי, רק שצריך לקנות גוף קירור שנועד להיות פסיבי ולא כזה שאמור לשבת עם מאווררים, במקרה שלי אני כבר כמה שנים עם הנינגה, קודם 1 ועכשיו עם ה2

5. קונים ספק מיותר רק כי הוא בא עם עוד כמה חיבורי SATA? :s05: מה הבעיה לקנות מתאם מולקס לSATA... לא קונים ספק 700+ למערכת שתיקח 400 בקושי

6. המהירות של הPCI היא 133 מגה לשניה מקסימום... תחלק את זה בין הקשיחים, תוסיף רייד וכו'... בקר טוב עולה כסף ומתחיל ב1000+ אלא עם תתחיל להסתכל לכיוון הזמנה מחול

פורסם

הדעה שלי היא שכל קירור מסיבי מספיק יהיה פסיבי טוב ללא מאוורר, ולכן גם TRU יהיה מצויין וזול מהנינג'ה (בחנות הזו)

הספק באמת קצת מוגזם... ::) (למרות שאני עדיין חושב שספק פסיבי לחלוטין 460w יהיה אידאלי)

בנוגע למארז, לא שמתי לב שההתחייסות לקשיח כוללת קשיח 2.5 אינצ' (במארז של TT).

מבדיקה נוספת - המארז הזול ביותר, כנראה, שיאפשר לך לאכסן 10 קשיחים ועדיין להשאיר מקום, הוא ה-NZXT Whisper שעולה 566 שח

יש לו מקום ל-9 קשיחים 3.5 אינצ', ועוד 6 מפרצים לכונני 5.25

IMG7_1.jpg

אופציה נוספת הוא ה-NZXT Phantom שעולה 590 שח

יש לו מקום ל-7 קשיחים 3.5 אינצ', ועוד 5 מפרצים לכונני 5.25 אותם ניתן להמיר למקומות לכונני 3.5

http://www.nzxt.com/new/images/_upload/product_gallery/DSC_0619_1.jpg

עריכה:

יעקוב הפתרון שאתה דורש קניה נפרדת של כלובים כמו אלו - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2253

קניה של 3 כלובים למספר כוננים רב, עולה יחד עם המארז כמעט 600 שח, וגורם לכל הסיפור הזה לצאת דחוס מדי מבחינת כבלים במארז.

שווה לשלם קצת יותר על מארז גדול ומותאם מראש, עם חלוקה טובה יותר של המקום לכוננים ומקום להוסיף דיסקים בשלב מאוחר יותר.

עריכה 2:

גם ל-NZXT Tempest Evo יש מספיק מקום לאכלס 8 כונני 3.5 והוא עולה פחות מ-500 שח.

הבעיה שאין לו הרבה מאוד מקום לעוד כוננים, כמו שיש ל-Whisper

אישית ההמלצה שלי היא ללכת על ה-phantom בגלל סידור הכבלים המאוד נוח שיש למארז הזה.

פורסם
  • מחבר

ACCESS - טוווב :xyxthumbs:אהבתי את הWHISPER, גם רחב וגם אופה :lol:

חיפשתי משהו דומה ומצאתי כמעט זהה לPC80 שלי - LIAN LI PC-V2120X במחיר שערורייתי של 2K ש"ח עם כמעט אותם תכונות.

כמו -כן, אנטק DF85. מה שמפריע לי זה הכמות הלדים האדומים.

ספק פאסיבי של סיסוניק 460 הוא קצת בעייתי - סה"כ יציאות SATA ומולקס שיש לו 5+5, מה שלא משאיר לי מקום בערך לכלום, אפילו לא לצורב, אלא אם אני אידיוט ויש זוג חיבורים (או אפילו 3) על כל כבל SATA :kopfpatsch:.תגידו לי בבקשה שאני טועה.

יעקוב- תודה על התובנות לגבי הPCI.

פורסם

הספק של seasonic הוא 460w, אבל יכול להוציא בקלות גם 500 ואט לפי כל ביקורת שקראתי עליו.

אם אתה מתעקש על פסיבי, יש מספיק מפצלים שיתנו לך להגיע ל-10 קשיחים:

12-123-167-02.jpg12-123-120-02.jpg

ואם תקח בחשבון שקשיח ממוצע לוקח במאמץ 15-25 ואט, אתה מסודר עם ה-460 כל עוד לא תכניס למפרט כרטיס מסך או צרכן זולל אחר.

אם אתה יכול לחיות עם ספק שירעיש קצת, אני הייתי הולך על ספק עם לפחות 7 חיבורי sata והספק של 600 ואט לפחות, כדי שיהיה שקט לגמרי גם בצריכה של 300 ואט.

החלפתי את התמונה של הפאנטום (היה לי טעות בלינק). אני עדיין חושב שהוא המארז הטוב ביותר בשבילך.

מבחינת סידור כבלים הוא לא רואה את ה-whisper ממטר, ולמחשב שאמור להיות פסיבי, סידור כבלים זה אחד הדברים החשובים ביותר.

עריכה:

מסתבר שגם קיים מפצל 4 פין ל-4 sata

1266817223.jpg

קצת יקר, עם משלוח לארץ בערך 60 שח - http://cgi.ebay.com/NZXT-CB-44SATA-Single-Sleeved-4pin-4xSATA-Cable-200-/330532004739?pt=PCA_UPS&hash=item4cf53e2383#ht_2330wt_901

פורסם

לגבי חיבורי SATA... אני עושה משהו פשוט בבניה שלי עכשיו

2 צמות רגילות שאני פשוט מוסיף להם חיבורי SATA, החיבור עצמו זול ופשוט דוחפים אותו על הכבל... עניין של 2 שניות

אין טעם לשקול ספק לפי כמה חיבורים הוא בא איתם, זה שיקול לא נכון

פורסם
  • מחבר

יעקוב- הרעיון עם המתאם מולקס לסטה בהחלט נשמע הגיוני. אם אני שם מפצלים, מה המגבלה שלי מבחינת זרם נצרך בספק הפאסיבי הנ"ל? איך אני מחשב את העומס של הדיסקים לכל יציאה שלא יווצר עומס יתר?

בקשר לאותו ספק - אם הדרישה שלי היא 11 חיבורים לפחות והספק מאפשר 10, מה אני אמור לבחור?

פורסם

קשיח ממוצע לוקח 10W ופחות נעגל אפילו ל20W בהגזמה... עדיין אתה יכול לחבר די ויותר לכל חיבור

אתה לא תגיע ל"עומס יתר"

לגבי ספק פסיבי, לא ממליץ, הסיסוניק X הפסיבי אולי מעולה אבל עדיף את הX הרגיל שגם ככה רץ פסיבית חצי מהמזמן במיוחד בעומס נמוך כמו זה שאתה תיצור לו

שוב, חיבורי SATA זה לא שיקול בבחירת ספק... אם ספק טוב במחיר טוב ומגיע עם הרבה חיבורים, מה טוב.. אם לא אז השיקול לא אמור להוות גורם מכריע

פורסם

הספק הזה של סיסוניק הוא לא פחות ממדהים. אתה מוזמן לקרוא את ביקורות - http://www.anandtech.com/show/3962/seasonic-x460fl-460w-fanless/5

שים לב שתחת עומס של 110 אחוז הוא נותן ביצועים שלפעמים יותר טובים מהביצועים שלו ב-80 אחוז :smile1:

יעקוב, הוא כתב בפירוש:

שקט מוחלט - חובה. קירור מעבד שקט לחלוטין, רצוי פאסיבי, כמו כן, ספק שקט.

ומכיוון שיש לו את התקציב, וההפרש לספק X אחר של סיסוניק כבר לא משמעותי, למה להתפשר על רעש מינימלי כשיש פיתרון מצויין פאסיבי לגמרי?

מעשית זו בחירה של פותח הדיון.

פורסם

קרא את הביקורת של ג'וני על הX הרגילים, הם עובדים פסיבית רוב הזמן

יותר W פחות כסף ועבודה בפסיבית גם ככה = X רגיל עדיף על הX הפסיבי

בחירה היא תמיד של פותח הת'ראד, כל תגובה שלי או שלך הם רק הצעות ומידע שיש לכל אחד מאיתנו...

פורסם

לא יודע למה אתה חושב שההפרש במחיר הוא בשמיים.

ספק 460 ואט פאסיבי מסדרת ה-X יעלה 589 שח - http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=11155

ספק הכי חלש מסדרת ה-X שהוא לא פסיבי, 560 ואט, יעלה הכי זול 535 שח - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10995

הפרש של 50 שקל הוא לא רציני במחירים האלה

פורסם

הורידו מחיר? טוב... שוב, כל אחד והכיוון שלו

פורסם
  • מחבר

טוף, אחרי הרבה לבטים וחרישה ברשת, טיפה צימצמתי את הדרישות שלי בהתאם להיצע ויכולת השגה החלטתי ללכת על:

1. מארז R3 עם מקום ל9 דיסיקים ואיוורור מצוין. כנראה שאני שבוי בקונצפציה של ליאן לי : רשת אבק>>מאוורר>>דיסקים.

2. ספק חצי פאסיבי סדרת X של סיסוניק או אנרמקס 82 - שניהם יצאו הכי שקטים בכל הביקורות עם מאוור שנעצר בצריכה נמוכה.

3. בקר רייד חיצוני של 8 (מתאים למארז פיקס) עם חריץ PCIE.

4. בקירור פאסיבי למעבד אני לא מבין האם ניתן להפעיל את הנינג'ה3 או את היאסה ללא מאוורר? הTRU 120 הוא קירור יעודי ללא מאוורר? באתר היצרן הם מומלצים עם מאוורר.

האם זה לא יהיה אוברקיל להתקין קירור יותר "יקר" כגון VENOMOUS?

דיסקים של סמסונג 2 TB ועוד אחד קטן לOS.

יש מקום בארץ שמוכר את הR3 בצורה מסודרת?

תודה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחרי לא מעט מיילים, אין יבואן כרגע לישראל למארזים של FRACTAL. באיביי אין מכירה לישראל :o אלא רק לאירופה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים