עבור לתוכן

שחזור מידע אבוד לאחר chkdsk/שינוי פרטישנים

Featured Replies

פורסם

אני רואה שהרבה קראו אבל אף אחד לא מגיב, אז בקצרה למי שאין כח לקרוא -

לאחר הגדרות מחדש של פרטישנים,כולל הזזת אחד עם נתונים,התקנת WIN7 על פרטישן חדש והרצת chkdsk על הפרטישן שהוזז,נעלם כל המידע האישי שלא היה מגובה בשום מקום,ואני די אובד עצות לגבי איך אפשר לשחזר אותו.

כל עצה תתקבל בברכה !

תודה !

למי שצריך יותר פירוט, אנסה לסכם מה קרה –

1. קיבלתי מדודה שלי את המחשב שלה לסדר - ה WIN XP לא עלה – נפל באמצע. בוצע chkdsk, אובחנו ונפתרו כמה דברים (לא ממש זוכר לצערי), וה OS עלה, אבל עם שגיאה לא מובנת של smc.exe שלא הצלחתי לפתור.

2. לאחר שלא מצא חן בעיניי תפקוד המחשב, לא הצלחתי להפעיל את ה Norton שהיה מותקן שם (שה smc חלק ממנו) וגם ה firewall סומן כלא עובד למיטב זכרוני, החלטתי להתקין WIN 7. מאחר והיו שני מחיצות – אחת של 140G ואחת של 11, שלא היתה בשימוש כמעט, יצרתי 4 מחיצות עם EASUS Partition Master 6.5.2 שהומלצה כאן בעבר, תוך כדי הזזה של WINXP שצומצם ל 35G כך שיישאר 40G פנוי לפניו בשביל ה WIN7 (שתי המחיצות האחרות היו בשביל DATA וגוסט עתידי ל WIN7).

3. התקנתי WIN7 במחיצה הראשונה שיצרתי .עבר בהצלחה (אם כי די לאט לדעתי),עודכן ושופצר, אבל שמתי לב שהייתה בעיה שוב בקריאה מ D (מחיצת ה XP שהוקטנה וזזה). תוך כדי השפצורים הרצתי בדיקה ותיקון D מתוך כלי המערכת,ובסיום העבודה שלי ראיתי כי הבדיקה נתקעה די בהתחלה ולא זזה.

4. לצערי הרב לא התעצלתי, עצרתי את הבדיקה,פתחתי חלון דוס כאדמיניסטרטור, והרצתי שוב chkdsk /r. הפעם זה רץ ממש המון זמן, עם המון תיקונים, אבל ללא Bad sectors.

5. והנה הבעייה – מחיצת D אכן הייתה קריאה, אבל כל החומר הפרטי שהיה עליה – נעלם ! הרוב היה מתחת Document and settings – שם הכל נעלם,וגם בספרייה פרטית אחרת על המחיצה הראשית (C,שהפך עכשיו ל D). היה 20G בעבר ,ועכשיו נשארו רק 14G.

6. בנוסף – באתחול הבא קיבלתי שגיאת "NTLDR is missing" ... פתרתי את זה ע"י כלי פתירה של הדיסק ההתקנה של WIN7 לאחר 2 נסיונות שלו. עכשיו ה 7 עולה בסדר גמור, אבל אין כמובן כל זכר ב BOOT MENU ל XP.

7. נשארתי עם הקבצים החסרים. ניסיתי להריץ handyrecovery – תכנת שחזורים, אבל היא לא מוצטת כמעט כלום לשחזר. בדקתי פה במומלצים, הורדתי את testdisk-6.11.3.win, אבל לא ממש מכיר אותה, ומה analyze שהרצתי איתה לא הצלחתי להבין יותר מדי.

8. בשלב זה, הדי מייאש, אני פונה לעזרתכם. אני עד עכשיו בהלם שנעלמו כל המסמכים של דודה שלי, ואין לה שום גיבוי ... (אני לא גיביתי לפני כי חשבתי שאולי אני אעתיק אלי מזיקים למיניהם :s07:)

אני בטוח שאיכשהו אפשר למצוא אותם, אבל אין לי שום מוגש מה כדאי לעשות... עצה ?

(מקווה שלא עייפתי אותכם בקריאה, אבל רציתי שתתקבל תמונה ברורה של מה שקרה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים