עבור לתוכן

מעוניין לרכוש מערכת מבוססת Core i5 לשימוש עיקרי - מדיה סנטר ,תקציב לא בעייתי

Featured Replies

פורסם

היי

אני מתכנן רכישת מחשב חדש ויש לי מספר שאלות:

1. ראיתי שיש גם סוקט 1155 וגם 1156 מה ההבדל ומה עדיף?

2. הבנתי שיש בעיה עם הלוחות בעלי CHIPSET P67 , יהיו מחוברים למחשב 3 כוננים קשיחים ושני צורבים ? האם אמורה להיות בעיה או לחכות?

3. האם כדאי להשקיע בכונן SSD למערכת ההפעלה? הבנתי שיש לו "מחלת ילדות" ואם הזמן הוא מעבד ממהירותו .

תודה מראש לעונים

פורסם

מספר שאלות למה אתה מעוניין דווקא בI5? מה המטרה של המחשב? I5 זה סידרה,

ההבדל בתושבת(1155) זה הI5 של הדור החדש, לא קונים מחשב לפי סידרה מה הדרישות שלך?

אולי יש אפילו מעבד שמתאים לך יותר :nixweiss:

פורסם

שלום yuval_lan וברוך הבא לפורום,

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מעוניין לרכוש מערכת חדשה מבוססת Core i5 לשימושים X, תקציב Y" או אם אתה רוצה המלצה על מעבד, לוח-אם וזכרונות באופן כללי אז "פלטפורמה לשימושים X בתקציב Y".

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

אז ככה

המחשב מיועד לשימוש עיקרי כמדיה סנטר

ברקע עובדות באופן קבוע:

jdownloader

outlook

googlesync

nokia pc suite

מעכרת הפעלה WINDOWS 7 X64

היעוד העיקרי של המחשה הוא מדיה סנטר עם התוסף media browser

מנהל ההורדות שעובד מסביב לשעון

עריכת תמונות

וגלישה באינטרנט

כרגע יש CORE 2 DUO 2.6

עם 4GB זיכרון

הכוון שלי הוא:

מעבד : i5-2500

לוח : GIGABYTE GA-P67A-UD3

זיכרון : X2 DDR 3 2GB 1600MHz PC12800

ספק : קיים כבר 500W

כרטיס מסך : קיים כבר NVIDIA GeForce 9500 GT

דיסק קשיח : 2 של 500G ואחד של 1.5G

צורבים : 2

התקציב פחות בעייתי הציוד נקנה במחיר של דילר ממור לוי

אנא חוות דעתכם

פורסם

1. תכלס, אני לא רואה סיבה להחליף את הקיים. מעבד C2D בתדר 2.6GHZ נשמע בהחלט מתאים למשימה.

2. מאחר ואתה כן מתכנן הפעלה של 5 כוננים, שווה כן להמתין עד להופעת גרסאות חדשות של הלוחות.

פורסם

1. מסכים לגמרי עם yz101, למה בכלל להחליף את החומרה הקיימת שלך אם אלו השימושים.

2. אם אתה בכל זאת מחליף חומרה, עדיף כנראה ללכת על לוח המבוסס על ערכת השבבים H67 (ערכת השבבים P67 לא מאפשרת לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית במעבד) כדי לנצל את הליבה הגרפית (אך עם H67 לא תוכל לבצע OC מה שאתה גם ככה לא מתכנן לפי זה שבחרת במעבד 2500 ולא 2500K, מה עוד שאין לך שום צורך או טעם לשימושים האלה ב-OC) המובנית במעבד ואז אין לך צורך כרטיס גרפי ייעודי (מיותר).

3. אין גם שום טעם בזכרון שהוא דווקא בתדר מסוים. אמנם הפרש המחיר לא גדול, אבל גם זכרון בתדר 1333 יהיה מספיק בדיוק באותה מידה.

אמנם זה לא המקום לדון על ספק, אך אני מקווה שהספק שלך אינו ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

השדרוג נעשה מאחר והמחשב הקיים עובר לבני

אז אמרתי אם כבר אז שיהיה משהו טוב

אין לי צורך ב-OC

אז אני מבין שעדיף לי ללכת על הלוח המבוסס על ערכת השבבים H67 (אני מבין שאין איתו את הבעיה שצוינה לגבי P67)

אם אני מבין נכון אז זה גם יחסוך ממני את הצורך בכרטיס גרפי?

כמו כן למחשב מחוברים 2 מסכים (הרחבה) 1 לשימוש רגיל בחיבור VGA (חייב מאחר ועובר דרך KVM) ומסך LCD 40 בחיבור HDMI לצפיה בסרטים.

לוח GA-H67A-UD3H יתאים ?

כמו כן מה דעתכם על המעבד ועל כונן SSD למערכת ההפעלה?

כמו מדובר בספק שנרכש בנפרד ולא ג'נרי

פורסם

במידה ואתה עדיין מעוניין במערכת I5 היתי מציע לך את המעבד הבא ‏Core i5 2300 מעבד מרובע ליבות

מהירות שעון 2.8 GHz במצב טורבו 3.1 GHz(הזול בחבורה ועדיין פי2 יותר חזק מהמעבד הנוכחי),

כמו שנאמר המעבד שלך כבר עונה על הדרישות,מחשב מדיה סנטר לסרטים ומוזיקה?

היתי הולך על כרטיס קול לחווית צפייה ושמיעה טובה יותר,כנראה שתצטרך לחשוב על ספק חזק יותר.

פורסם

1. בכל ערכות השבבים מסדרה 6 קיימת הבעיה. עדיף לך לחכות כרגע עם הקנייה. בעוד כחודש (פחות או יותר) צפויים כבר להגיע לוחות תקינים.

2. ערכת השבבים H67 תחסוך ממך את הצורך בשימוש בכרטיס גרפי ייעודי מה שגם חוסך בצריכת האנרגיה ופליטת החום, וגם במקרים רבים מאפשר סירקולציית אוויר טובה יותר בתוך המארז.

3. מה הדרישות שלך מלוח האם? אין טעם לקנות לוח כזה יקר אלא אם כן הוא מכיל תכונה או מספר תכונות שאין בלוחות זולים ממנו. לוח זול ומשתלם לפלטפורמה יהיה Intel® Desktop Board DH67BL.

4. בקשר למעבד. זה כמובן מעבד מוגזם לגמרי לשימושים שאינם מצריכים יותר ממעבד כפול ליבה מהדורות האחרונים. כדי להוזיל את המערכת עוד יותר אתה יכול להסתפק במעבד Core i5-2300.

5. בקשר ל-SSD זהו אינו הפורום המתאים. תפתח בבקשה דיון בפורום 'אמצעי אחסון' או שלאחר שתחליט על איזו פלטפורמה אתה מבסס את המערכת תפתח דיון מרוכז בפורום 'מפרטי מחשב' (לדוגמה, גם הספק "מוגזם" עבור המערכת אך מכיוון שהוא כבר קיים אני לוקח אותו כעובדה נתונה. אפשר בעקרון להסתפק גם בספק בעל הספק נמוך יותר שיהיה גם יותר יעיל בהספקים שאותם צפויה לצרוך המערכת הזאת)..

עריכה: התעלמתי מהעובדה שאתה זקוק לחיבור VGA בלוח ולכן הלוח הנ"ל אינו מתאים לך (מכיל DVI ו-HDMI בלבד ואני לא בטוח אם ה-DVI עובד עם מתאם VGA ל-DVI). אני אבדוק את זה ואעדכן.

פורסם

יהיה זול יותר לבנות מערכת AMD ולהשתמש בכרטיס המסך המובנה בלוח האם, אני לא רואה סיבה שמערכת כזאת לא תתמודד עם הדרישות שלך.

גם ב 4GB זכרון אין לך שום צורך, 2GB יספיקו.

בספק אם תרגיש בהבדל בין מערכת I5 למערכת כזו עם מעבד פנום או אפילו Athlon.

תשקיע סכום יפה במארז בעל פרופיל נמוך, במידה ומערכת ה HTPC הזאת עומדת לשבת בסלון.

מערכת I5 היא מצויינת, אך חבל להשקיע סכום נכבד רק בשביל להשקיע סכום נכבד.

פורסם
  • מחבר

תודה לעוזרים

אני לא חובב של AMD כך שזו אינה אופציה .

אני מניח שאני באמת יחכה קצת להגעת לוחות תקינים.

ההפרש בזיכרונות ובמעבד הוא זניח - בסביבות ה-200 ש"ח

אני יחכה ללוחות ויחליט סופית.

פורסם

לוחות האם של AMD זולים יותר, עם המעבד והלוח הנכון אתה יכול לחסוך אפילו 500-600 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים