עבור לתוכן

האם כיבויים פתאומיים של המחשב עלולים להזיק לרכיבי החומרה?

Featured Replies

פורסם

ממתיי יש לדירה מגן ברקים ראשי ?

פורסם

ישנה הגנה לכונן אך היא מידתית, כאשר יש כתיבה לכונן לדוגמא בזמן עליית מערכת כאשר ישנה נפילת מתח הראש "נופל" ועלול לגרום לפגיעה פיזית בפלטה(ות) - מה שאנחנו קוראים לו סקטור.

פורסם

לכל הדיסקים הקשיחים היום יש הגנה מנזק בכיבויים פתאומיים. המיתוס נשאר מהדיסקים של לפניי 20 שנים ויותר

המגנט שמזיז את הראש בדיסקים בנוי כך שברגע שהוא מאבד מתח הוא מעיף את הראש למסלול הנחיתה שמיועד לכך, לפניי שהפלאטות של הדיסק מפסיקות להסתובב והראש נופל. דיסקים של היום יידפקו רק אם הם יקבלו מכה בזמן שהם עובדים, או בעבודה ממושכת אם ספק כוח דפוק שמייצר קפיצות מתח.

מובן? ::)

פורסם
  • מחבר

חברים, תודה רבה עבור כל התגובות האחרונות. אני גם שמח לראות שהשרשור התפתח לכזה דיוק מעמיק ומקצועי, עם דיעות לכאן ולכאן.

בכל אופן, כמו שנהוג לומר- " אשר יגורתי בא לי "

המחשב שלי קרס וכרגע הוא יושב במעבדה של "פנדה" (יש אחריות ל- 3 שנים),בהמתנה לתיקון. עדיין לא ברור לי מה מהות התקלה.

אינני יודע אם הדבר קרה עקב אותם הפסקות חשמל, או סתם מדובר בצירוף מקרים.

כנראה שבסופו של דבר לא יהיה מנוס מרכישת UPS חדש, השאלה אם כדאי לצרף לשם גם מגן נוסף כדוגמת SC9 ELEC

במידה שהתשובה חיובית, אז איך בדיוק לבצע את החיבור

(כדי שהשילוב בין שתי ההגנות יהיה אפקטיבי)

פורסם

ממתיי יש לדירה מגן ברקים ראשי ?

אם אין אז צריך להיות כזה דבר.

מה זאת החובבנות הזאת.

צריך מגן ראשי מעליית וירידת מתח.

זה לא הגיוני שכל מכשיר וכל מפצל חשמלי בבית יצטרך הגנה משלו מגורמים שמגיעים מחוץ למערכת החשמל הביתית.

מה שבטוח יש בהרבה בניינים אם לא בכולם זה כולא ברקים.

פורסם

מגן ברקים מכיל הגנות השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. מה המשמעות של להוסיף את ההגנות האלה ללוח חשמל של הבית ? (ויש התקנים שעושים את זה, אני ממש לא ממליץ)

השהיה : מנתקת את המתח לכמה שניות עד דקה כשיש נפילת מתח או קפיצת מתח קצרה. לרוב נכשירי החשמל לא ממש אכפת מנפילות כאלה (הם קצרות מדיי). אם תהיה השהיה, זה אומר שאחריי כל נפילה כזאת יהיו כמה שניות עד דקה של הפסקת חשמל מוחלטת בבית. יותר מזה, אם בבית עובד מדחס גדול (מזגן וכו) הכמה שניות האלה בדיוק מספיקות כדיי לעצור אותו, וכשהמתח חוזר הוא יקח מכת זרם שיכולה לדפוק אותו (קפיצות מתח קטנות לא עוצרות את המדחס מהתחלה אז הם לא יהרסו אותו)

מתח גבוה / נמוך : מנתקת את המתח כשהוא עולה מעל 280 V או יורד מתחת ל 200 V (או מספרים דומים). כל זה יכול לקרות רק במקרה של ניתוק חוט אפס ראשי או תקלות חמורות דומות. התקלות האלה גורמות להרבה יותר בלאגן ממחשבים שרופים בבתים (לפעמים גם לשריפות) והעדיפות היא לא לבנות התקני הגנה אלא לבנות מערכות חשמל שבהם תקלות כאלה לא יקרו. למשל שיטת איפוס שבה האפס הראשי מחובר בצורה אמינה יותר ומקבל גיבוי

הגנת ברקים : רכיב שלוקח את המכה ונשרף כשיש קפיצת מתח גבוהה של מכת ברק, יוצר קצר ומפיל את כל החשמל של הבית. רכיב כזה בלוח החשמל יגרום לנפילה של החשמל כשהוא מגיב, ובגלל שהוא מותקן בלוח הוא לא יאפשר להדליק את המפסקים בחזרה עד שיבוא חשמלאי (משתמש ממוצע לא מכיר את לוח החשמל מבפנים) להעיף אותו משם (ואתה לא הולך לחכות לחשמלאי שיחזיר לך את החשמל באמצע סופה). רק מכשירים אלקטרוניים רגישים לברקים - הגנת ברקים לתאורה / חימום / וכו זה מיותר

מעגלי הגנה כאלה לפעמים מגיבים סתם (בלי שקרה משהוא) ולפעמים נדפקים. עדיף שהמערכת חשמל הראשית תהיה פשוטה יותר (= אמינה יותר) וההגנה תהיה מקומית בנקודה שבה צריכים אותה (בתקע של המחשב) ולא אל כל המערכת. כך שאם המערכת צריכה להפיל משהוא כדיי להגן היא תפיל את המינימום

כולא ברקים אל הגג מיועד להגן אל הבניין מפגיעה ישירה של ברק, הוא לא מגן אל מערכת החשמל (הברק יכול לפגוע בעמוד חשמל קרוב ולא בבניין עצמו)

פורסם

בטוח יש מערכות קצת יותר מתוחכמות שפותרות את כל הבעיות האלה ומספקות הגנה מושלמת בכל סיטואציה.

פורסם

אין הגנה מושלמת, וכדיי שהמערכת חשמל תהיה אמינה היא צריכה להיות פשוטה

תשים את ההגנות איפה שאתה צריך, אל ידיי חיבור תקע לשקע. לא אמור להיות יותר מסובך מזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים