עבור לתוכן

האם כיבויים פתאומיים של המחשב עלולים להזיק לרכיבי החומרה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

המחשב שלי מחובר למכשיר אל-פסק מתוצרת "אדוויס".

לאחרונה, הסוללה התרוקנה, וכעת כבר אין יותר גיבוי בעת הפסקות חשמל, אפילו לתקופות קצרות של חצי דקה בלבד.

כמובן שבמקרים כאלה המחשב נסגר בצורה פתאומית, וללא הכיבוי הבטוח דרך מערכת ההפעלה.

אני שוקל לרכוש UPS חדש, אך בינתיים ההחלטה נדחית בגלל בעיות תקציב.

בינתיים המחשב עובד ללא גיבוי (מופעל ברציפות כל היממה), ולכן השאלה שלי, האם עקרונית הכיבויים הפתאומיים הללו, עלולים לגרום לנזק לרכיבי החומרה, כגון מעבד, לוח אם ודיסק קשיח?

תודה רבה

פורסם

לא יכולים להרוס את החומרה

כן יכולים לפגוע בתוכנה, לגרום לאיבוד מידע שלא נשמר, לפעמים למחיקת קבצים וכו

פורסם
  • מחבר

יפה ידידי, תודה רבה :xyxthumbs:

אם אכן אין חשש לרכיבי חומרה, אז אוכל קצת להמתין עם רכישה של UPS חדש

איבוד מידע לא ממש מדאיג אותי, כי אני לא עוסק בעבודות חשובות ,שעלולות לרדת לטמיון.

גם פגיעה בתוכנה וקבצים, זה לא דבר שעליי לחשוש מפניו, היות ויצרתי גיבויים עם NORTON GHOST למקרים כאלה...

פורסם

כיבויים פתאומיים לא הורסים את החומרה, אבל אם אלה כיבויים של הפסקות חשמל או "כמעט" הפסקות חשמל, ביחד איתם יכולות להגיע קפיצו מתח או מתח לא תקין שכן יכולים להרוס את המחשב

מומלץ להגן אל המחשב אל ידי מגן ברקים מהקפיצות האלה. המגן ברקים לא מגן אל המחשב מכיבוי פתאומי בהפסקת חשמל (ורק מגדיל את כמות הכיבויים הפתאומיים שיהיו), אבל מקטין את הסיכויים להרס חומרה

מגן ברקים טוב מכיל הגנות השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. המגן הכי קרוב לזה שראיתי עד עכשו (אבל ממש לא מושלם) הוא GPT SC9 COOL (וכנראה שגם SC9 ELEC הוא נראה לי זהה מבפנים), אבל לא SC9L או SC9LS (הזולים יותר)

אם ה UPS הפסיק להחזיק (ולא בגלל ששידרגת את המחשב) אז במקום לקנות UPS חדש אתה יכול לקנות סוללה ולהחליף

אם אתה לא צריך הגנת UPS, יכול להיות שמגן הברקים יספיק לך

פורסם

האם יש תועלת בחיבור מגן מתח לשקע ועוד מגן מתח נוסף שיחובר אליו?

האם ההגנה הכפולה אכן תורמת משהו?

פורסם
  • מחבר

בפורום אחר, אמרו לי שאם הפסקת החשמל מתרחשת בעת כתיבה לדיסק, עלול להיגרם נזק די רציני.

במידה ויש סיכוי גדול שדבר כזה יתרחש, נראה לי שדווקא חשוב להצטייד ב-UPS חדש, וכמה שיותר מהר.

האם אני צודק?

פורסם

חיבור 2 מגינים לשקע משפרת את ההגנה. אתה תקבל את סכום ההגנות של שתיהם

אגב, כשמכניסים מגן ברקים פשוט לתוך אחד מהשקעים של המפצל, הגנות השהיה ומתח גבוה / נמוך של המגן ברקים קיימות בשקע של המגן בלבד, אבל הגנת ברקים מתפשטת לכל השקעים של המפצל. כל ההגנות חשובות ולא רק הגנת ברקים

הפסקת החשמל יכולה לגרום למחיקת קבצים ונזק לתוכנה / למערכת ההפעלה, אבל לא לחומרה

פורסם

אני לא מסכים עם מה שנאמר בתוגובות (ברובן).

כיבוי פתאומי של המחשב בזמן עבודה של כוננים קשיחים לטווח הארוך גורמים לסקטורים פגומים (כלומר אזורים שבהם לא ניתן יותר לכתוב או לקרוא).

בנוסף אם יש לך במחשב ספק פשוט סביר להניח שתיהיה מהלקוחות שמגיעים עם תקלות בלוח אם הראשי ומעטים מגיעים עם זכרונות פגומים.

כיבוי פתאומי אחד סביר להניח שלא ייקרה כלום.

אם בבית שלך יש היסטוריה של הפסקות חשמל - הייתי ממליץ דבר ראשון לקנות אל פסק ושנית לבצע גיבוי לכונן קשיח חיצוני.

פורסם

כיבוי פתאומי לא גורם נזק לחומרה. נקודה. גם לא בהפסקות של שעה כל פעם.

לעומת זאת, נפילות מתח / מתח נמוך / מתח גבוהה וכו' וכל מה שנלווה בד"כ כשיש סופות - זה כבר סיפור אחר.

אגב, אם אני לא טועה ההשפעה של המגן היא לא רק על שאר השקעים של המפצל אלא על כל הפאזה של הדירה (כלומר יכול להיות שגם שקעים מסויימים של חדר סמוך, אם הם על אותה הפאזה).

פורסם

כיבוי פתאומי לא גורם נזק לחומרה. נקודה. גם לא בהפסקות של שעה כל פעם.

לעומת זאת, נפילות מתח / מתח נמוך / מתח גבוהה וכו' וכל מה שנלווה בד"כ כשיש סופות - זה כבר סיפור אחר.

אגב, אם אני לא טועה ההשפעה של המגן היא לא רק על שאר השקעים של המפצל אלא על כל הפאזה של הדירה (כלומר יכול להיות שגם שקעים מסויימים של חדר סמוך, אם הם על אותה הפאזה).

א. האם הנקודה לפני "הנקודה" זה כי אתה יודע או שאתה חושב?

ב. האם אתה יודע כיצד נכתב המידע ע"ג הדיסק הקשיח?

ג. אשמח אם תתקן אותי בחיזוק עובדתי כדוגמת מאמר

בד"כ מכיבוי פתאומי נדפק סקטור שעליו יושב ה MBR.

אם תרצה לקבל הסבר יותר מעמיק אשמח לפרט

פורסם

דבר ראשון לא צריך לצ'טט הודעה מעליך.

אם מישהו צריך לגבות טענה זה אתה - אתה מוכן לקשר למאמר שמסביר למה כיבוי פתאומי עלול לגרום לנזק?

כיבוי פתאומי אכן עלול לגרום להשחתה של מידע, גם ב MBR (לא "לדפוק" אותו) - אבל זה נזק תוכנתי בלבד.

פורסם

אממ, לא אהבתי את הטון.

אז אני אענה באותו הטון, לא. נקודה.

שתוריד את האנטי אשמח להסביר לך...

פורסם

לכל הדיסקים הקשיחים היום יש הגנה מנזק בכיבויים פתאומיים. המיתוס נשאר מהדיסקים של לפניי 20 שנים ויותר

המגנט שמזיז את הראש בדיסקים בנוי כך שברגע שהוא מאבד מתח הוא מעיף את הראש למסלול הנחיתה שמיועד לכך, לפניי שהפלאטות של הדיסק מפסיקות להסתובב והראש נופל. דיסקים של היום יידפקו רק אם הם יקבלו מכה בזמן שהם עובדים, או בעבודה ממושכת אם ספק כוח דפוק שמייצר קפיצות מתח

הואריסטור במגן ברקים (במגן טוב יש 3 - בין כל 2 חוטים) מחובר במקביל לשקע, וההשפעה שלו היא ב 2 הכיוונים

ההשפעה שלו "אחורה" (לשקעים אחרים בחדר, לכל הפאזה וכו) מוגבלת אל ידיי אורך של החוטים בקירות ובמרחק מסויים כבר לא יעילה (התנגדות, השראות וכו של החוטים + מהירות התפשטות הזרם בחוט vs מהירות שבה הוראריסטור נפרץ)

פורסם

כמובן שאין לך מה ללמוד ממנו - מתרץ כמובן הכל עם "טון" :lol:

11010010110 סיכם את זה בצורה די יפה.

פורסם

המגן ברקים הראשי של הדירה לא מספיק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים