עבור לתוכן

תקלת חומרה בלוח אם במחשב תחת אחריות.איך מוכיחים?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

אשמח לשמוע מכם עצה כיצד להוכיח לטכנאים של ...... שהמחשב שנקנה מהם יש תקלה בלוח אם.

המחשב כאמור באחריות.

חומרת המחשב המדובר:

לוח אם msi 7529 chipset intel g31

זכרון 2gb ceon

מעבד אינטל CORE 2 DUE

דיסק קשיח hitachi sata .

כרטיס מסך ATI HD 3450

לראשונה הגעתי ללקוח. המחשב שלו לא נדלק ומערכת ההפעלה לא עלתה.

לקחתי את המחשב למעבדה שלי .ביצעתי את כל בדיקות החומרה לדיסק זכרונות וכו הכל נמצא תקין.

התקנתי מערכת הפעלה xp sp3 הכל נראה בסדר.

המחשב הוחזר ללקוח ומייד בחיבור המחשב לרשת שלו החל לקרוס מקצר שנבע מכבל רשת לא תקין.

כבל הרשת הוחלף הכל נראה בסדר .

אחרי יום יומיים כבר החלו תלונות שהמחשב קורס למסכים כחולים.

בפענוח עם תוכנת debugging למסכים הכחולים כל התקלות קשורות לתקלה בכרטיס המסך שנכנס ללולאה אינסופית

החלפתי את הכרטיס לכרטיס nvidia g210 חדש למטרת בדיקה ובמקביל התקנתי את הכרטיס של הלקוח על מחשב תקין במעבדה.

אחרי יום אני מקבל הודעה מהלקוח ששוב יש מסכים כחולים ובמקביל גם עם הכרטיס של הלקוח אצלי במעבדה מתקבל מסך כחול.

הודעת התקלה עם כרטיס ה nvidia זהה ז"א לולאה אינסופית של ההתקן.

לקחתי את המחשב למעבדה של ......... עם כרטיס ה ATI .עשו בדיקות במשך יום אמרו שהכל תקין ולא היו שום תקיעות כולל המלצה להתקין את מערכת

ההפעלה מחדש מדיסק ולא מ image כפי שעשיתי קודם.

ok התקנתי מחדש הפעם התקנה נקיה מדיסק ואחרי שהמחשב קצת רץ בום נופל לאותה תקלה בדיוק של ATI.

פירקתי את הכרטיס מסך חיברתי את התצוגה לכרטיס המובנה וכבר כמה שעות הכל רץ חלק.

לדעתי כל כרטיס שיחובר ל pci express יקרוס אבל איך מוכחים זאת

פורסם

לבדוק על PCI סלוט אחר, כבר עשיתה את זה והמחשב קרס,

ייתכן וזה בעיית דריברים וחומרה גם יחד, תמחק את כל הדריברים ותנסה להתקין עים DriverScanner.

פורסם

תבדוק אם יש ללקוח בעיות חשמל - אדמה מנותקת, מתח גבוה אל כבלים של האינטרנט וכדומה

תבדוק את הספק

תבדוק קבלים מנופחים בלוח

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם יש ללקוח בעיות חשמל - אדמה מנותקת, מתח גבוה אל כבלים של האינטרנט וכדומה

תבדוק את הספק

תבדוק קבלים מנופחים בלוח

מערכת הפעלה הותקנה מחדש עם דרייברים מאתר ATI בפעם השניה ושוב התקלה חוזרת וקרה גם עם כרטיס nvidia אותה תקלה.[br]פורסם בתאריך: 21.02.2011 בשעה 02:04:25

תבדוק את הספק

תבדוק קבלים מנופחים בלוח

כל זה נבדק ונמצא תקין .אם שני כרטיסים חדשים של יצרנים שונים נופלים כשהם מחוברים ל pci express ולעומת זאת עם הכרטיס מסך המובנה הכל תקין אז .....[br]פורסם בתאריך: 21.02.2011 בשעה 02:06:13

לבדוק על PCI סלוט אחר, כבר עשיתה את זה והמחשב קרס,

ייתכן וזה בעיית דריברים וחומרה גם יחד, תמחק את כל הדריברים ותנסה להתקין עים DriverScanner.

הכל הותקן מחדש לא עזר

פורסם

יותר פשוט להרוס את הלוח ולקבל חדש

אבל יתכן שהבעייה בזיכרונות או ספק כח לא תקין

תנסה לבדוק עם PC Motherboard Analyzer PCI

ותפרסם את מספר השגיאה שמתקבל ( אם מוצג 26 הכל תקין )

פורסם
  • מחבר

יותר פשוט להרוס את הלוח ולקבל חדש

אבל יתכן שהבעייה בזיכרונות או ספק כח לא תקין

תנסה לבדוק עם PC Motherboard Analyzer PCI

ותפרסם את מספר השגיאה שמתקבל ( אם מוצג 26 הכל תקין )

תשובה לא מקצועית בכלל

פורסם

בעיות חשמל לא קשורות למערכת ההפעלה או לדרייברים. אם למשל יש בעיה של מעבר מתח גבוה דרך המסך של הלקוח לכבל ה DVI או VGA, אז המתח הזה יגרום להתחממות או תקלות אם כרטיסי מסך שונים, יכול להיות שלא כולם. אם למשל החיבור לכרטיס מסך חיצוני היה DVI ולמובנה היה VGA יכול להיות שכאן נמצא מה שעשה את ההבדל

מתח גבוה במערכת יכול להיות בגלל אדמה מנותקת (באחד מהכבלים אצל הלקוח, במפצלים / מגיני ברקים / UPS / חשמל של הבית אצל הלקוח, בעיות בידוד במסך של הלקוח וכו). כדיי לשלול את זה, תבדוק את המחשב אצלך אם כבלים ומסך משלך

ספק כוח דפוק יכול לתת מתחים לא תקינים או קפיצות מתח. יכול להיות שהלוח עצמו קצת יותר עמיד מהרגיל והוא / הכרטיס מסך המובנה כן מצליח לעבוד אם המתחים הלא תקינים, אבל כרטיס מסך חיצוני לא מצליח. כרטיס מסך גם מעמיס את הספק, כך שיכול להיות שהספק כן יכול לתת מתחים תקינים ללוח אבל התוספת עומס של כרטיס מסך מפילה אותו וגורמת לו לתת מתחים לא תקינים או קפיצות

קבלים הם רכיבם לייצוב מתח. יכול להיות שאחד מהקבלים לייד הסלוט (שמשפיע אל הסלוט אבל לא אל הכרטיס מסך המובנה) לא תקין, או שקבל במקום אחר לא תקין אבל איכשהוא מחזיק ואם התוספת עומס של כרטיס מסך הוא נופל

להרוס את הלוח - תשובה לא מקצועית, ובגלל רמאות מהסוג הזה מעבדות וחברות לא רוצות אחריי זה להחליף לוחות שבאמת נשרפו ללקוחות תמימים

פורסם

תשובה לא מקצועית בכלל

מר איציק היקר

אני עומד מאחורי התשובה שלי עם ראש זקוף - טכנאים של .......... לא מקצועים מקבלים תשובה לא מקצועית ולדעתי מוצדקת - הלקוח לא צריך לסבול

מעבדה שמשחררת מחשב תוך יום זו בדיחה ולא מקצועי .

לדעתי פתחת שירשור מתוך ייאוש וכטכנאי בעל מעבדה שמתייאש וזורק את הבעייה לפורם כלשהו הייתי מצפה ליותר

אם כל הכבוד אתה מצפה לתשובה שהיא "כיצד להוכיח לטכנאים של ...... שהמחשב שנקנה מהם יש תקלה בלוח אם"

"הטכנאים של ......" לא מקצועים - בדרך כלל ילדים מתלמדים ולקבל מהם פתרונות לבעייה כלשהי מסתכמת בהחלפת חומרה !

אם כל הכבוד ללקוח שלך לא היית צריך להתעסק עם מחשב באחריות , הלקוח היה צריך לקחת את המחשב לאחריות ולא לקבלו עד פיתרון הבעייה (לראות במעבדה עצמה שהכן אין כל בעייה ) .

הדבר הכי פשוט לא עשית - החלפת בכלל לוח אם אחר ??? (על מנת לשלול כל חלקי חומרה אחרים)

בדקת בכלל עם PC Motherboard Analyzer PCI ???

ובכלל ביקשת לראות במעבדה של ................ שהמחשב עובד כראוי ???

בכל אופן להוכיח לטכנאים של ......... שחומרה כלשהי לא תקינה זו בעייה בפני עצמה !

מקווה שלא פגעתי בכבודך !

פורסם

אני מכיר כמה מעבדות שמחזיקות את המחשב כדיי לתת ללקוח להרגיש שהן מקצועיות. דוגמא מהזמן האחרון :

אני מדבר אם חבר שלי ומגיעים לזה שהמחשב שלו עכשו כמה ימים בתיקון, הטכנאי אומר שנשרף לו הלוח וצריך למצוא לוח מותאם במיוחד למעבד שיש לו, לוח כזה מגיע בהזמנה מיוחדת (תוך שבוע) ועולה 500 שקל

אני אומר לו שלדעתי מרמים אותו, הוא הולך למעבדה לקחת את המחשב ללא תיקון (וצעק אליהם שיחזירו לו את הכסף), אני מבחוץ רואה שיש בתוך המעבדה מדף אם סטוקים של לוחות 775 סטנדרטיים (חדשים). הא לוקח את המחשב ויוצא

אני בודק את המחשב כבר בדרך, סתם core 2 duo אם רכיבים הכי פשוטים שיש, כרטיס מסך מובנה, לוח biostar אם 2 קבלים מנופחים. מתקשר למעבדה שאני מכיר לשאול אם יש להם לוח להחלפה, יש להם Gigabyte G31M-ES2C (בערך אותו דבר כמו הלוח הקיים) ב 250 שקל

מגיעים הביתה, מדליקים את המחשב, לא מראה עכלום אל המסך ולא מצפצף

אני מחליף את 2 הקבלים ב 10 דקות, מחשב עובד כמו חדש (ומאז עובד כבר 2 חודשים ללא בעיה)

לדעתי פתחת שירשור מתוך ייאוש וכטכנאי בעל מעבדה שמתייאש וזורק את הבעייה לפורם כלשהו הייתי מצפה ליותר

טכנאי מקצועי מבקש עזרה בפורומים כשהוא נתקל בבעיה, ומשתף בזה גם את הלקוח אם יש צורך. טכנאי לא מקצועי יעשה הכול כדיי להסתיר את זה שאין לו שמץ מה התקלה

אם כל הכבוד אתה מצפה לתשובה שהיא "כיצד להוכיח לטכנאים של ...... שהמחשב שנקנה מהם יש תקלה בלוח אם"

יש מספיק מעבדות שצריך להוכיח להם דברים כאלה, וזה לגיטימי לגמרי לפנות לחבר / טכנאי / וכו לעזרה אם המעבדה לא רוצה לתת שירות שהיא אמורה לתת לפי תנאי האחריות. וזה רק מראה מה הרמת שירות של המעבדה, ואם כדאי לקנות אצלהם מחשב נוסף

"הטכנאים של ......" לא מקצועים - בדרך כלל ילדים מתלמדים ולקבל מהם פתרונות לבעייה כלשהי מסתכמת בהחלפת חומרה !

טכנאים "מקצועיים" לפעמים עושים דברים כדיי להרשים. וזה כולל להשאיר ספק כוח גנרי אם קבלים מנופחים במחשב של לקוח "כי הספק עדיין עובד", להשאיר וינדוס אצל הלקוח אחריי שהוא כבר עבר וירוסים / ניקוי / עוד וירוסים / ניקוי / הסרת תוכנה שנכשלה ולוקח לו 5 דקות לעלות (במקום לפרמט, כי יש טענה שלפרמט זה לא מקצועי), להתעסק שנה אם דרייברים במקום להעלות במחשב לינוקס לבדיקה של 5 דקות, וכן הלאה

אם כל הכבוד ללקוח שלך לא היית צריך להתעסק עם מחשב באחריות , הלקוח היה צריך לקחת את המחשב לאחריות ולא לקבלו עד פיתרון הבעייה (לראות במעבדה עצמה שהכן אין כל בעייה ) .

יש בעיות מחשב שנעלמות וחוזרות בצורה אקראית, ולא תמיד מחשב שעובד במעבדה (וגם עבר בדיקת מאמץ מלאה) ממשיך לעבוד תקין אחריי זה. למשל בעיות מגעים שבדיקת מאמץ לא מסוגלת למצוא אבל תקרה שוב אחריי שהלקוח הביא את המחשב לבית

פורסם

לא מקבל את רוב מה שאתה אומר - לדעתי ניסית להוציא בכוח כמה משפטים מהמקלדת , ולשבח את עצמך בפתרון בעייה של חבר !

את דעתי כבר אמרתי - ואני עומד מאחורי כל מילה !

פורסם
  • מחבר

מר איציק היקר

אני עומד מאחורי התשובה שלי עם ראש זקוף - טכנאים של .......... לא מקצועים מקבלים תשובה לא מקצועית ולדעתי מוצדקת - הלקוח לא צריך לסבול

הדבר הכי פשוט לא עשית - החלפת בכלל לוח אם אחר ??? (על מנת לשלול כל חלקי חומרה אחרים)

בדקת בכלל עם PC Motherboard Analyzer PCI ???

ובכלל ביקשת לראות במעבדה של ................ שהמחשב עובד כראוי ???

בכל אופן להוכיח לטכנאים של ......... שחומרה כלשהי לא תקינה זו בעייה בפני עצמה !

מקווה שלא פגעתי בכבודך !

תשמע אני אגיד לך למה אני חושב שהתשובה לא מקצועית.

אני מבחינתי איתרתי תקלה בלוח האם עובדה שהמחשב כרגע בחיבור ישיר ללוח האם עובד כבר שבועיים מעולה ולעומת זאת כל כרטיס ששמתי בסלוט PCIE גרם לקריסת.

תוסיף לזה את העובדה שהמחשב כנראה ניזוק מקצרים שנבעו מכבל רשת לא תקין שהיה מחובר למחשב ויש הגיון שמעגל מסוים בלוח נדפק.

כל מה ששאלתי זה איך להוכיח לטכנאים את העובדה הזאת .

אני לא פונה לפורום בגלל שהבעיה לא נפתרה אלא רק בבקשת עצה איך להוכיח את העובדה.

בנוסף מה קשור PC ANALYZER שמאבחן תקלות של post ?

[br]פורסם בתאריך: 28.02.2011 בשעה 20:31:46

בעיות חשמל לא קשורות למערכת ההפעלה או לדרייברים. אם למשל יש בעיה של מעבר מתח גבוה דרך המסך של הלקוח לכבל ה DVI או VGA, אז המתח הזה יגרום להתחממות או תקלות אם כרטיסי מסך שונים, יכול להיות שלא כולם. אם למשל החיבור לכרטיס מסך חיצוני היה DVI ולמובנה היה VGA יכול להיות שכאן נמצא מה שעשה את ההבדל

מתח גבוה במערכת יכול להיות בגלל אדמה מנותקת (באחד מהכבלים אצל הלקוח, במפצלים / מגיני ברקים / UPS / חשמל של הבית אצל הלקוח, בעיות בידוד במסך של הלקוח וכו). כדיי לשלול את זה, תבדוק את המחשב אצלך אם כבלים ומסך משלך

ספק כוח דפוק יכול לתת מתחים לא תקינים או קפיצות מתח. יכול להיות שהלוח עצמו קצת יותר עמיד מהרגיל והוא / הכרטיס מסך המובנה כן מצליח לעבוד אם המתחים הלא תקינים, אבל כרטיס מסך חיצוני לא מצליח. כרטיס מסך גם מעמיס את הספק, כך שיכול להיות שהספק כן יכול לתת מתחים תקינים ללוח אבל התוספת עומס של כרטיס מסך מפילה אותו וגורמת לו לתת מתחים לא תקינים או קפיצות

קבלים הם רכיבם לייצוב מתח. יכול להיות שאחד מהקבלים לייד הסלוט (שמשפיע אל הסלוט אבל לא אל הכרטיס מסך המובנה) לא תקין, או שקבל במקום אחר לא תקין אבל איכשהוא מחזיק ואם התוספת עומס של כרטיס מסך הוא נופל

להרוס את הלוח - תשובה לא מקצועית, ובגלל רמאות מהסוג הזה מעבדות וחברות לא רוצות אחריי זה להחליף לוחות שבאמת נשרפו ללקוחות תמימים

ספק הכוח חדש ותקין[br]פורסם בתאריך: 28.02.2011 בשעה 20:34:46

לא מקבל את רוב מה שאתה אומר - לדעתי ניסית להוציא בכוח כמה משפטים מהמקלדת , ולשבח את עצמך בפתרון בעייה של חבר !

את דעתי כבר אמרתי - ואני עומד מאחורי כל מילה !

תשובות ברמה נמוכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים