עבור לתוכן

בעיה של קליטת רשת אלחוטית ממחשב נייח.

Featured Replies

פורסם

משהו מוזר. עברנו דירה, עכשיו אני בחדר ממ"ד. בחדר אצלי נמצא נת"ב אלחוטי מסוג siemens sl2-141. לאחי יש מחשב נייח רגיל ואמא יש מחשב נייד. במחשב הנייד יש לה כרטיס רשת אלחוטי מובנה ופשוט שקולט נהדר רשת אלחוטית. בחדר של אחי יש מערכת home plug של בזק, שעלה איזה 300 שקל(פתרון לבעיית החדר ממ"ד, לטענתם). ומה אני אגיד לכם, הקליטה אצלו פשוט גרועה, וזה עוד במקרה הטוב כי ברוב הפעמים בכלל אין קליטה שם. בקיצור, נצטרך להחזיר את ה-HOME PLUG למקומו הטבעי-לחנות של בזק.

השאלה שלי היא כזאת- איך במחשב הנייד יש כרטיס רשת מובנה ופשוט שקולט את הנת"ב בצורה כל כך מקסימלית גם ממרחקים ממש גדולים ואיך ב-HOME PLUG, שאמור להתמחות בזה, יש קליטה כל כך רעה גם ממרחק די קצר?

השאלה השניה- כמה יעלה לי להביא כרטיס רשת כמו שיש בכל מחשב נייד שיקלוט רשת אלחוטית בצורה מקסימלית?

תודה ;)

פורסם

הוםפלאג זאת רשת חוטית, אין שום קשר לרשת האלחוטית.

היא משתמשת בחוטים של רשת החשמל בבית.

יש לך בבית 3 פאזות?

שים לב שלהום פאלג שני חלקים, אחד מתחבר לנתב והשני למחשב. מה המרחק מהנתב לארון החשמלוכן חזרה מארון החשמל למחשב השני?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

ככה, הארון חשמל הביתי נמצא בכניסה לבית, החדר שלי שבו ממוקם הנת"ב הוא החדר המרוחק ביותר מהארון חשמל, בערך 20 מטר ממנו. החדר של אחי עומד במרחק של 3 מטר בערך מהחדר שלי, כך שאין כל כך הבדל. לגבי החיבורים, עברתי עליהם המון פעמים, והלכתי כמו תוכי אחרי ההוראות שקיבלתי בחוברת התקנה שקיבלתי מבזק, ואפילו פירמטתי את המחשב שלו כדי לעשות וידוי הריגה כדי לוודא שאכן לא מדובר בבעיה כלשהי במחשב. לא עזר. הקליטה פשוט חלשה במקרה הטוב(יש לי מהירות של 10 מגה והוא מוריד על 20 קילו בייט מכל שרת) ולא עובדת כלל במקרה הרע.

אגב, לפני זה הבאתי כרטיס רשת אלחוטי שמחובר בחיבור usb, והיו המון בעיות של ניתוקים וגלישה מאוד איטית במחשב המרוחק. בגלל זה בזק הציעו את ה-home plug הזה, כפיתרון לבעיות מרחק וחדרי ממ"ד. תגיד, איזה כרטיס רשת אלחוטי יש במחשבים הניידים ששיש בהם קליטה כל כך טובה גם ממרחקים ממש גדולים מהממ"ד? והאם אפשר לשים כרטיסים דומים גם בנייחים?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אם מדובר על פאזות שונות אז זה 40 מטר מרחק, מוסיפים פיתולים וכדומה הייתי אומר לפחות 50 מטר.

הום פלאג לא יעמוד בזה.

בקשר לכרטיס, תנסה את edimax ew-7718un

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=694188

בתוספת כבל של מטר או שניים כדי להוציא אותו ממאחורי המחשב.

חשבת לנסות להוציא את הנתב מהממ"ד? לשים משדר אלחוטי בתוך לוב פלדה זה לא משהו מומלץ במיוחד.

וכמובן, האידיאל הוא לעבור לכבל רשת.

פורסם
  • מחבר

אבל זה כרטיס usb, והכרטיס usb הקודם שהבאתי היה בו קליטה יותר גרועה מזה שבhome plug, מה גם שאפילו בדירוג הכולשים בזאפ הוא מקבל ציון ממש נמוך.

במחשב הנייד, משום מה, יש לי קליטה מצויינת גם כשאני מוציא פיזית את הנייד מחוץ לבית. איך זה יכול להיות? וזה לא רק בנייד הספציפי הזה, זה בכל נייד שניסיתי מחברים. אין כרטיס רשת שאפשר לחבר לנייח(עדיפות לא לUSB) שהקליטה שלו תהיה כמו בנייד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים