עבור לתוכן

שידרוג והחזרה לשימוש של IBM X30

Featured Replies

פורסם

ברשותי נייד ישן למדיי - IBM X30.

מגיע עם מעבד 1.2, ו 128 ראם.

המחשב בקושי נושם, ודורש טיפול דחוף.

כרגע על הפרק:

הרחבת זיכרון - כרגע 128מגה במהירות 133מג"ה, SDRAM. מהיכן ניתן להשיג בזול (בארץ או בחו"ל) תוספת זכרון? מה הכי מומלץ מבחינת מהירות וכמות שהוא מסוגל לתמוך בה?

פירמוט - לאחר שארחיב זכרון, ארצה להתקין מחדש מע' הפעלה - מה כדאי? 7 סטארטר, 2000, XP?

WIFI, אין כרגע, מה ניתן לעשות כדי להוסיף?

ואחרון, כרגע יש הרדיסק של 40ג'יגה במהירות 4200 סל"ד. האם החלפת ההרידסק במהיר יותר תתרום בצורה ניכרת לשיפור הביצועים?

פורסם

לדעתי, סכום הכסף שתשקיע בשידרוגים שציינת פשוט לא ישתלם לתוצא בניגוד לרכישת מחשב נייד חדש.

קח בחשבון שרכיבי חומרה כאלו יעלו יותר יקר מרכיבים חדשים בגלל שהם כבר פחות מצויים בשוק.

פורסם
  • מחבר

נוכחתי לכך שרוב החומרה אכן יקרה.

החלטתי להסתפק בלהרחיב זיכרון ל1GB. מצאתי באיביי 27$ לחצי, כלומר 54$ בסה"כ = 200שקל.

כיצד ניתן להוסיף לו וויפי, ומה תהיה העלות?

ובמידה ואני מחליט רק להוסיף לו וויפי ולהשאיר אותו עם 256מגה, איזו מע' הפעלה הכי מומלץ לשים עליו במצב הזה? 2000?

מעבר לכך, היכן הוא עומד מבחינת יכולות אל מול נטבוק מבוסס אטום, 1101AH של אסוס, שמגיע עם 1.33 מעבד, ג'יגה זכרון..?

פורסם

הנטבוק מהר יותר במעט (ואם יש לו אחד מעבדי ה DUALCORE אז בכלל יותר מהר).

לא שווה לך להשקיע בו, אלא אם אתה מוצא תרומות.

אם היה לי 256 או 512 מגה זכרון ,הייתי מביא לך אפילו חינם. אין יותר מדי שישלמו על זה או יטרחו לשדרג כאלה דברים ישנים.

מי שמוכר כאלה דברים זה אנשים שעושים המון כסף מ"זבל" שאי אפשר להשיג פשוט כי אנשים זרקו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים