עבור לתוכן

חיבור רמקולים של סטריאו למחשב

Featured Replies

פורסם

(להלן סיפור רקע. מי שרוצה לקפוץ לעניין יכול לעבור לחלק המודגש)

במשך כמה וכמה שנים מע' הסאונד במחשב שלי הייתה מורכבת משני רמקולים רגילים של סטריאו שחיברתי לרמקולים מקולקלים של מחשב (ע"י חיתוך והדבקת הכבלים), על מנת שישמשו כספק כח.

היום הספק נשבר, אז בתור תחליף חיברתי להם יציאה רגילה של 3.5 (שוב, ע"י חיתוך והדבקה), ואת היציאה חיברתי לסאב-וופר, על מנת שישמש כספק כח. עם זאת, לא הייתי מרוצה מהעניין (הסאב וופר הפריע לי, או שהשפיע על איכות הסאונד), אז חשבתי לחבר את הרמקולים ישירות למחשב והפלא הפלא - הרמקולים פועלים ללא שום בעיות.

לשאלה עצמה: האם בכך שחיברתי את הרמקולים של הסטריאו ישירות למחשב, כך שהמחשב עצמו משמש כספק כח, לא יעמיס על המחשב או יפגע בו, או ברמקולים, בצורה כזאת או אחרת?

אגב, מדובר במחשב נייד (אין לי מושג אילו עוד פרטים יכולים להיות רלוונטים, אז תבקשו אם צריך עוד מידע).

תודה מראש, ערב טוב, נתראה בשמחות, צום קל וכו'

פורסם

כנראה שלא יגרם נזק לכרטיס הקול. ככל הנראה אתה גם מקבל איכות סאונד מחרידה.

אם הרמקולים שלך שווים משהו (תוסיף פרטים + תמונה) אולי כדאי לך לשקול להוסיף מגבר משולב דיגיטלי קטן (סיפור של 100 עד 200 ש"ח דרך ebay) ולקבל שדרוג משמעותי באיכות.

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

אעלה תמונות + פרטים עוד כמה שעות, אבל בגדול מדובר על רמקולים מאוד ישנים (לו היו בני אדם, כנראה היו בכיתה ג'-ד').

לגבי איכות הסאונד, הם נשמעים דווקא יותר טוב מכל מערכת רמקולים למחשב (אני מקשיב בווליום די נמוך, אז אולי בגלל זה), כך שאני לא מתלונן.

עם זאת, הרעיון של מגבר משולב דיגיטלי נשמע מעניין. עד כמה הוא ישדרג את איכות הסאונד (בהנחה שהרמקולים בינוניים פלוס), והאם יש המלצות לדגם ספציפי?[br]פורסם בתאריך: 15.02.2011 בשעה 09:30:53

תמונה של הרמקולים.

מסתבר שאין שום נתונים על הרמקול עצמו, אז לא יודע עד כמה התמונה עצמה תעזור, אבל מדובר על רמקולים של מערכת סטריאו של סוני שנרכשה לפני 8-10 שנים. לטעמי (ואני לא אודיופיל) איכות הסאונד טובה עד טובה מאוד.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים