עבור לתוכן

מחשב נייד בהתאמה עצמית - strip down

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להקים מעבדת מחשבים ניידת, מבוססת על מחשבים ניידים.

יש הרבה מרכיבים סטנדרטיים במחשב נייד שאני לא צריך. לדוגמא:

1. כונן אופטי

2. דיסק קשיח (מתכנן להעלות את המחשבים מהרשת)

3. בטרייה (יהיו מחוברים תמיד לחשמל)

4. כן, אפילו מקלדת ועכבר לא צריך (מקלדת - וירטואלית, עכבר usb

5. חיבור רשת אלחוטי (יהיו מחוברים בחיבור קבוע)

6. מצלמה

השאלה שלי היא כזו:

בהנחה שאני מוצא דגם בסיסי שמתאים לי (מבחינת מעבד,כרטיס גרפי, גודל מסך וכו'), ובהנחה שאני קונה כמות של כ-16 יחידות, האם ניתן למצוא (בארץ, ואולי שווה גם לנסות בחו"ל) ספק שיוכל לספק לי את המחשבים ללא החלקים "המיותרים", ובמחיר מוזל, כמובן? כמה (ב-%) זה עתיד לחסוך?

בתודה וברכה

elkav

פורסם

אני לא מצליח להבין למה יש לך צורך במחשבים ניידים.

בנוסף, לא כתבת בשום מקום מה התקציב שלך, או מה הדרישות הבסיסיות מכל מחשב (תוכנות שירוצו)

לדעתי לתיאור שלך יצא הרבה יותר זול לחפש מחשבי thin client ומסך נפרד לכל אחד מהם.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ככה:

1. התקציב הוא כמה שפחות. זו מעבדה ניידת למטרות חברתיות, היכן שאין כסף בדרך כלל... כל חיסכון בעלויות המעבדה יאפשר לשחרר כסף לפעילויות עצמן

2. האפליקציה החשובה ביותר שצריכה לרוץ מצריכה מעבד גרפי, לכן thin client לא יתאים.

2. הדרישות הבסיסיות מכל מחשב הן: מסך בגודל של כ- 14", צי'פ גרפי עם יכולות 3D ונתמך היטב בלינוקס. המעבד יכול להיות חלש יחסית (Atom למיניהו יספיק), זיכרון 1G

3. המעבדה צריכה להיות ניידת כיוון שהיא נודדת בין מספר אתרים לאורך השבוע.

4. זה לא חייב להיות מחשב נייד, אבל זו האפשרות הכי טובה. אפשרות אחרת היא מחשב קטנטן+מסך נפרד. אבל זה הופך את אריזת וניוד המעבדה למאוד מסורבלים (מסכים לא מותאמים לניוד קבוע, טלטולי דרך וכו', מחשב נייד מותאם היטב)

בברכה

elkav

פורסם

ל-KSP יש ה-Lenovo IdeaPad G565 במחיר של 2150 שח.

יחסית למחשב סביר עם כרטיס מסך נפרד בגודל 15 אינצ' מדובר במחיר נמוך מאוד.

14 מחשבים יעלו ביחד כ-30 אלף שח.

יש לך 3 אפשרויות:

1. לדבר עם KSP ולנסות להשיג הנחה.

2. לפנות ליבואן של לנובו בארץ, אם אני זוכר נכון זה תגה מגם.

3. בגלל שמדובר בפרוייקט חברתי, תנסה לרתום חברה עסקית שתהיה ספונסר של הפרוייקט שלך ואז שתממן עבורך חלק מהרכישה.

פורסם

אני גם חושב שמחשבים ניידים לא הכי מתאימים (בסופו של יום הם הרבה יותר עדינים (צירים, מסכים) הנסיעות (והילדים אני מניח) יהרגו אותם די מהר.

מסכי LCD ניתן לקבע בקלות רבה לרכב במגוון שיטות. אני היתי קונה את אחד מהמחשבי ATOM הביתיים שיש היום בשוק, אולי אחד עם המעבדים החדשים של NVIDIA כדי להשיג את ההאצה, אבל זה כבר תלוי תמיכה בלינוקס שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים