עבור לתוכן

המלצה למעבד P4 775 ללוח MSI 915P

Featured Replies

פורסם

שלום,

חדש כאן וצריך קצת הדרכה ברכישת מעבד ללוח אם 915P MSI או ידוע כ- (7058 combo) מיד שנייה.

לצערי המעבד הנוכחי כנראה בסוף חייו (מתחמם מהר מאד ומכבה את המחשב לאחר 10 שניות).

כנראה המשחה התייבשה וגם אחד הקליפסים של גוף הקירור (775 אינטל העגול) לא ישב טוב...

המעבד הנוכחי הוא 3.00GHZ/1M/800.

הצלחתי להיכנס ל-PC Health ב-BIOS ולראות שהטמפ' מתחילה ב-75 ואף מגיעה ל-90 מעלות! ~

בספר של הלוח כתוב שהוא תומך במעבדי Prescott :

Supports Intel® Pentium 4 Prescott LGA775 processors in LGA775 package.

Supports up to Pentium 4 3XX, 5XX & 7XX sequence processor or higher speed.

Supports Intel Hyper-Threading Technology.

לינק PDF:

http://premioinc.com/pc/manuals/mb/915P/915P.pdf

על הלוח מורכבים:

כ. מסך GF 7600 256M PCI-E

2 סטיקים של DDR1 512M

שאלותי הן:

1) איזה מעבד לקנות (לא עבור OC) שיתן את הביצועים טובים/מהירים ביותר ללוח הנ"ל (אופיס, אינטרנט וקצת פוטושופ).

2) מה אומר הסימול על המעבד: SL7PU והאם יש לשים לב לכך במעבד שאקנה (יד2)? או שזה לא חשוב...

3) היכן משיגים משחה טרמית עבורו במחירים נוחים (כמות קטנה).

4) האם הלוח תומך במעבדי 2 ליבות ?

תודה מראש.

פורסם

אין לך סיבה להחליף מעבד כי בכלל לא בטוח שהוא לא תקין. התיאור שלך נשמע יותר כמו בעיית קירור פשוטה.

1. פרק את גוף הקירור, נקה את המשחה התרמית ממנו ומהמעבד בעזרת אלכוהול 70% או יותר.

2. מרח משחה תרמית חדשה. משחה תרמית תוכל להשיג בכל חנות מחשבים. משחה כמו MX-2/3/4 של AC תהיה מעולה, יש גם אחרות, וגם סתם משחה ג'נרית תספיק (אולי באיזו חנות לא תהיה להם בעיה לתת לך שקית קטנה של משחה ג'נרית). רק חשוב להקפיד להשתמש במשחה תרמית שאינה מוליכה.

3. הרכב מחדש את גוף הקירור. אם הוא עצמו כבר לא מתפקד כמו שצריך או אינו תקין, תוכל לקנות גוף קירור זול ויעיל כמו ה-Alpine של AC (שאם אני לא טועה מגיע כבר עם משחה תרמית MX-2 מוכנה למריחה בבסיס שלו).

אם יש לך Pentium 4 בתדר של 3Ghz זה מעבד שדי צריך להספיק לצרכים שלך ואני לא חושב שיש לך צורך להחליף אותו גם מהבחינה הזאת.

פורסם

כמו שאמרו מעלי הקירור עשה את שלו בתור התחלה תחליף משחה טרמית,

אים זה לא עוזר כל קירור קל של 50+ שקל ויותר שמתאים ללוח שלך יהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אנסה למרוח משחת קירור.

סתם תוהה, איך יכול להיות שגוף קירור 'עשה את שלו' גוף האלומיניום לא השתנה למיטב ידיעתי (אולי קיבל מכה בבסיס) ?

באיזה טמפ' אמור לעבוד המעבד הזה ? (מקריאה הבנתי שהם מתחממים בקלות מאד...)

בכל מקרה אני אבדוק עם משחה חדשה, מקווה שהמעבד יתפקד.

פורסם

כל עוד אין נזק פיזי לגוף הקירור הוא לא יפסיק לתפקד, אולי המאוורר שלו פחות יעיל כבר אבל ניתן להחליף מאוורר די בקלות. פשוט אתה תיארת שרגל אחת שלו שבורה או לא במקום (לא הבנתי בדיוק) ואם היא שבורה כנראה שכבר יותר פשוט להחליף גוף קירור.

סיבות נוספות שבגללן גוף קירור יכול לא לתפקד הן סדק או שבר בגוף שלו, כנפיים שהתעקמו כך שפיזור החום פחות יעיל ועוד סממנים פיסיים.

קשה לדעת באיזו טמפרטורה המעבד אמור לעבוד כי זה תלוי בהרבה גורמים, הסירקולציה במארז שלך, סידור כבלים, ניקיון במארז, טמפרטורת הסביבה ועוד. מה שבטוח הוא שהמעבד לא צריך לעבוד ב-75 מעלות צלזיוס. כל טמפרטורה שבין 30-45 היא הגיונית בהחלט.

פורסם
  • מחבר

המארז עבר ניקיון.

האבק הרב שהצטבר בצלעות גוף הקירור גם נוקה, אך בזמן פירוק גוף הקירור נשבר כנף לאחד הפינים (אלה שנכנסים בלחיצה, ורבע סיבוב).

הצלחתי להשיג פין חלופי, הרכבתי, וחשבתי שאולי אבדוק לכמה שניות בלי משחת קירור - עדיין מתחמם (עד שעולה ה-BIOS הוא מספיק להתחמם לכדי 75~).

ב-SPEC של המעבד הם כותבים Tcase = 67.7C כך שאני לא בטוח, ואתה אומר שהמעבד צריך לעבוד בסביבות 30-40C...

אני מאמין שהמשחה היא הכרחית כדי לסתום כיסי אויר קטנטנים.

אולי בגלל שעוד לא יצא לי להתעסק עם P4 (רק PIII ושם מן הסתם טמפ' נמוכות יותר)

פורסם

1. BIOS הוא מאמץ קטן למערכת ולכן תמיד הטמפ' שימדדו בו יהיו קצת גבוהות יותר מאשר במצב לא פעיל של המחשב.

2. משחה תרמית היא לא המלצה, היא הכרחית. כשאתה בודק את גוף הקירור בלעדיה אתה לא מקבל תוצאות אמינות כי גוף הקירור לא מבצע את פעולתו כראוי.

3. המעבד לא יתחמם כך סתם כל עוד שגוף הקירור תקין. קודם תנסה לבדוק את המצב לאחר מריחת משחה והתקנה מחדש של גוף הקירור, ואם עדיין הטמפ' גבוהה מדי אז ניתן יהיה לפנות לכיווני בדיקה נוספים (מתח יתר, חיישן טמפ' תקול ועוד).

עריכה: המאוורר שעל גוף הקירור מסתובב בצורה תקינה? הוא נכנס לעבודה מייד עם הפעלת המערכת?

פורסם
  • מחבר

חיובי.

המאוורר תקין מההתחלה.

יש גם מאוורר מאחור שיונק חום החוצה מהמארז - הוא אמנם מרעיש, אך מסתובב (אני צריך לשים WD40 בציר + ניקוי...) אבל זה לא חשוב כרגע כי אני בודק את המארז בשכיבה, כיסוי פתוח (החום עולה למעלה ולא שוהה במארז...)

קצת נשמע לי סותר שכתבת שה-BIOS לא מהווה מאמץ ולכן הטמפ' שהוא ימדוד יותר 'גבוהות'.

עיינתי קצת בסטיקי וכתבתם שהיצרן לא מגלה מהי טמפ' העבודה הנוכחית, אלא משדר לרגיסטרים "כמה" מעלות עוד חסרות כדי להגיע למקסימום ומזה תוכנות הניטור איכשהו מחשבות את הטמפ' כרגע...

עם איזה תוכנות תמליצו לבדוק טמפ' לאחר משחה (סביבת XP) ?

האם להחליף משחה גם ל-chipset על הדרך (המחשב מ-2006) ?

פורסם

1. כתבתי שה-BIOS הוא מאמץ קטן ולכן הטמפ' שנמדדות בו יהיו קצת גבוהות יותר מאשר במצב מנוחה.

2. תמדוד עם RealTemp.

3. זאת אמנם לא הסיבה להתחממות, אבל כדאי להתקין גם מאוורר מקדימה שמכניס אוויר כדי לשמור על סירקולציה תקינה.

4. אין צורך לדעתי להחליף משחה לערכת השבבים.

פורסם

עיינתי קצת בסטיקי וכתבתם שהיצרן לא מגלה מהי טמפ' העבודה הנוכחית, אלא משדר לרגיסטרים "כמה" מעלות עוד חסרות כדי להגיע למקסימום ומזה תוכנות הניטור איכשהו מחשבות את הטמפ' כרגע...

לא רלוונטי ל-P4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים